A három fordulós Két keréken az Ó-Bükkben hegyikerékpáros túrasorozatunk harmadik állomása október 15-én kerül megrendezésre, melynek a főbb adatai a következők: 

Indulás helye: Ózd, Város Stadion előtti tanpálya 

Indulás időpontja: 10:30 óra

Túra hossza: 40km

Szintkülönbség: 407m

Terep: Hegyvidék

Nehézsége: Közepesen nehéz

Tervezett menetidő: 3 óra 

Tervezett útvonal, ami az időjárás függvényében változhat:

Ó-Bükk túra ősz 2017

Tervezett útvonal, ami az időjárás függvényében változhat:

Ózd-Arló-Járdánháza-Gyepes völgy-Palina völgy-Partizán út-Vizes-völgy-KissikátorHangonyi tó-Hangony-Szentsimon-Ózd

A pontos útvonalat itt tudjátok megnézni:

https://www.strava.com/routes/10740198

3D-s útvonal terv:

A túra során két forrást is érintünk, ahol mindenki feltankolhat friss vízzel. A nyomvonal előbb aszfalton (közút), majd kerékpár úton és erdészeti úton halad. Az aszfaltot elhagyva pedig terepre vált és erdei talajon, beruházási úton halad tovább, így arra alkalmas kerékpárral vágjatok neki. 
A túra során négy-öt alkalommal tartunk 5-10 perces pihenőt, majd az utolsó hosszabb pihenőnél érintjük a Hangonyi-tavat, ahol házi libazsíros kenyérrel, teával és egy kis forralt borral várjuk a megfáradt bringásokat. Innen még 10km van hátra Ózdig.

Ahogy a tavaszi és a nyári túrára, úgy az őszire sincs részvételi díj és előregisztráció, de ha nyomtok egy like-ot a bejegyzésre, vagy kommentben megírjátok, hogy hány fővel kívántok részt venni, akkor azt nagyon megköszönjük, mert szeretnénk, ha mindenkinek jutna a enni és innivaló. 

póló1

Kérünk mindenkit, hogy a túrára megfelelő műszaki állapottal rendelkező (fék, gumi abroncsok, kerekek stb.) hegyikerékpárral érkezzen. Javasoljuk, hogy a mobiltelefon mellett legalább egy megfelelő méretű belső vagy ragasztó készlet legyen mindenkinél, mert a leggyakoribb műszaki probléma a defekt! 

Fejvédő használata a vezetett túrák során kötelező!

Az időjárás előrejelzés alapján október 15-re az évszaknak megfelelő 17 fokos bringázáshoz ideális időjárást jósolnak, de egy-egy völgyben ettől jóval hűvösebb lehet, így egy kis táskába meleg ruhát esetleg sapkát, kesztyűt készítsetek be. Gyakori, hogy a mászásoknál az ember megizzad, majd lefelé a menetszél jól le tudja hűteni a bringást, ezzel jelentősen csökkentve a komfort érzetet!  
Amennyiben az időjárás közbeszólna (eső esetén elmarad a túra) és a túra elhalasztására kényszerítene minket, akkor azt igyekszünk időben az Ózdi Kerékpáros Egyesület facebook oldalán közzétenni.

Akik pedig már teljesítették a tavaszi és a nyári túrát is, azoknak már csak a mostani őszit kell teljesíteniük ahhoz, hogy átvegyék a három túra teljesítéséért járó pólót! 🙂  

Várunk mindenkit egy jó őszi bringázásra!

Találkozunk október 15-én! 🙂 

 

Share Button