A várgesztesi 3. hely után Kovács István „Pityikusz” a győztes Felsőtárkányban

Várgesztes után május 17-én Felsőtárkányban folytatódott az XCO Magyar Kupa sorozat. A hazai hegyikerékpársport virágkorában nem volt olyan év, hogy ne rendeztek volna itt versenyt. Az idén hosszú kihagyás után végre újra rajthoz állhattunk az Ózdtól mindössze 55km-re található hevesi településen.

pityinger tarkany2

Pityikusz az első mászáson (Fotó: Molnár Tibor)

A versenyt szervező Nagy SE csapata igazi klasszikus cross-country pályát jelölt ki, hajmersztő ugratók és sziklás szekciók nélkül. A közel 5km-es körben két komoly mászás és gyors lejtők váltakoztak, ami így élvezetessé tette a pályát. A verseny forgatókönyve a már jól megszokottak szerint zajlott. Délelőtt az utánpótlás és az amatőr kategóriák versenyzői vehették birtokba a tó körüli pályát, ahol Farkas Balázs révén az ÓKE is érdekelt szokott lenni, de Balázs ezúttal a Balaton megkerülésével foglalatoskodott. Viszont a 12:15-kor rajtoló Master1-es és Master2-es mezőnyben már három fővel is képviseltettük magunkat. Frölich Tamás és Lórencz Péter „Szúnyog” a Master1-es kategória 4 körére sorakozott fel a rajtvonalnál, még Kovács István „Pityikusz” a Master2-es mezőny 3 körére. A virtuális rajtpisztoly eldördülése után Tomi kezdte meg a legjobb pozícióban a versenyt, majd István a második körben csatlakozott hozzá. Szúnyog idei első Magyar Kupa futamán állt rajthoz, így pontok nélkül a mezőny végére lett beszólítva, amin nem kis feladat átverekednie magát az embernek. Főleg úgy, hogy még egy kisebb bukás is hátráltatta.

tomi tarkany2

Tomi itt még a 4-5. helyen halad (Fotó: Molnár Tibor)

István ahogy megérkezett Tomi mögé úgy el is ment, mivel hárman is üldözték belátható távolságon belül. Végül az utolsó körben meg tudta tartani előnyét üldözőivel szemben, így elsőként haladhatott át a III. Magyar Kupa célvonalán. Tomit sajnos utolérte a kalapácsos ember és több helyet visszacsúszva 7. helyen érkezett célba. Mögötte a 8. helyen Szúnyog érkezett. 

szunyog tarkany2

Szúnyog még érezte a pénteki versenyzést (Fotó: Molnár Tibor)

Legközelebb Salgótarjánban a Városi Bajnokság I. futamán, majd a hónap utolsó napján a Top Maraton sorozat első versenyén a Specialized Szilvásvárad Maratonon állnak rajthoz versenyzőink. 

Molnár Tibor képei:

Máhr Attila képei: 

Share Button