Az elmúlt két hét sem maradhatott versenyzés nélkül – Nagykovácsi, Salgótarján, Csömör

Utolsó beszámolónk végén említettük, hogy a következő, vagy most már inkább az elmúlt két hétvége tagjaink számára versenymentesen telik, ám voltak néhányan, akik nem bírtak magukkal és rajthoz álltak a Crosskovácsi Maratonon, a Karancs Királyán vagy éppen az elmúlt hétvégén megrendezésre kerülő csömöri XCO Magyar Kupa IV. futamán. 

Időrendbe haladva, előbb június 13-án szombaton került sor a jubileumi 20. Crosskovácsi MTB Maratonra, amely ezúttal is a jól ismert Tisza-kastély parkjából rajtolt el a 30, 50 vagy éppen a 74km-es hosszú távra. Az ÓKE-ből ketten, Borsi Tamás és Molnár Péter adta le nevezését a 30km-es rövidre. Bár a hét elején többször hullott nagy mennyiségű csapadék a pályára, de szerencsére annak már nyoma sem volt a verseny napján, így tökéletes pályán versenghettek a bringások. De ha az eső nem is, most annál inkább a hőség nehezítette a versenyzők dolgát, amivel többen nehezen küzdöttek meg. Sajnos Péter és Tamás is nehezen viselte az afrikai meleget, de tisztességesen helyt álltak és korosztályukban a 23. (felnőtt) és 19. helyen (master1) értek célba.

Csabi a Karancs kaptatóján

Csabi a Karancs kaptatóján (Fotó: Motion Photograpy)

Egy nappal később Török Csaba képviselte az ózdi színeket a IX. Karancs Királya hillclimb versenye, ahol a verseny nevében is szereplő hegy csúcsáig, a Karancs tetejéig kellett minél rövidebb idő alatt megtenni a 4,7km-et, a 470m szintkülönbség leküzdésével.  Csabi a csúcsig tartó bringázást 32 perc 21 másodperc alatt teljesítette, amivel korosztályában az Elit Férfi Masterben a kiváló 5. helyezést érte el.

A legutóbbi verseny, ahol ÓKE-s versenyző rajthoz állt, nem mást volt, mint a mögöttünk hagyott hétvégén megrendezésre kerülő IV. XCO Magyar Kupa futam, amelynek Csömör adott otthont. Az elmúlt években a Magyar Kupa státusz mellett a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárában C2-es versenyként szereplő verseny az idei évre már a C1-es besorolásba került, így szlovák, osztrák és belga versenyzők is szép számmal tiszteletüket tették, hogy az olimpiai kvalifikációhoz szükséges pontokat „raboljanak”. Egyesületünkből a Master2-es összetett versenyében előkelő helyen álló Kovács István „Pityikusz” egyedüli ÓKE versenyzőként állt rajhoz. Ugyan ő nem olimpiát érő pontokért, hanem Magyar Kupa pontjainak gyarapításáért szállt versenybe, ami végül nem elvárásai szerint alakult, így egy kisebb malőr után egy hellyel leszorulva a dobogóról a 4. helyen ért célba. 

Technikából nem volt hiány Csömörön (Fotó: Máhr Attila)

Technikából nem volt hiány Csömörön (Fotó: Máhr Attila)

István így kommentálta a versenyen történteket: 

A verseny helyszínére történő megérkezéskor sajnos már nem volt lehetőségem bejárni a pályát, így az első körben ismerkedtem az igencsak technikás nyomvonallal, amit az utolsó kör végére sikerült is többé kevésbé memorizálnom. Mindezt az is bizonyítja, hogy az utolsó köröm ideje lett a legjobb. Erőnlétileg egész jól éreztem magam, de sajnos a szerencse nem volt mellettem és egy rosszul elhelyezett kordonnál sikerült elhagynom a pályát ami néhány másodperc időveszteséget jelentett számomra. Még szerencse, hogy utánam kiabáltak és gyorsan visszatértem az eredeti nyomra. A továbbiakban is próbáltam magamból kihozni a maximumot és láttam is magam előtt egy versenyzőt, de mivel több korosztály együtt indult, így nem voltam tisztában azzal, hogy az előttem haladó szintén az én korosztályomat erősíti, így a csak a befutónál szembesültem azzal, hogy 9 másodperccel lemaradtam a dobogóról. Legközelebb a Duna Maratonon, majd a július közepén esedékes XCO Országos Bajnokságon állok rajthoz Sopronban. 

Ezen a héten Drótszamár Fesztivál Erdőbényén, ahol remélhetőleg több tagunk is rajthoz áll!

Share Button