Frölich Tomi dobogón a 17. Duna Maratonon

A május utolsó hétvégéjén Szilvásváradon útjára induló Top Maraton sorozat a szokásokhoz híven július első hétvégéjén a 17. Duna Maratonnal folytatódott. A tavaly Visegrádról Esztergomba költöző versenyre az előnevezések alapján 10 ÓKE-s lett regisztrálva, ám sajnos többen akadtak, akik betegség vagy munkahelyi gondok miatt hiányoztak a mezőnyből. Így a versenyzést vállaló csapat 7 fősre apadt, ám ők becsülettel képviselték az ózdi színeket.

rajt

Sokáig kígyózott a mezőny Esztergom utcáin

A klasszikus három táv közül ezúttal is a közép és rövid távot favorizálták versenyzőink, akik közül a nemrégiben érettségiző Farkas Balázs és Frölich Tamás 65km-en, még a Borsi Tamás, Csépányi Péter, Dúl Bernadett, Kiss Gábor és Pap Gyula „összeállítású” csapat 29km-en álltak rajthoz.

Berni az egyedüli női indulónk

Berni az egyedüli női indulónk

A Pilis legmagasabb csúcsait is megmászó két hosszabb távból az idén sem maradhatott ki a dobogókői sípálya, amit végre nem nyíl egyenesen, hanem cikk-cakkban, de tekerve lehetett teljesíteni. A középtáv a rajttól a célig összesen 1800m szintkülönbséget tartalmazott, még a rövid  pontosan 1000m-el kevesebbet.

A 10 órakor rajtoló középtávon összesen 301 férfi és 19 nő sorakozott fel a rajtvonalnál. A rajt-cél területről és a városból kivezető szűk utakon nehezen haladt a nagy tömeg, így aki rosszul helyezkedett, gyorsan több perces hátrányt szedett össze. Sajnos Tominak is plusz energiájába került az „előreverekedés”, de szerencsére maradt még benne annyi erő, hogy a kicsivel több mint három órás verseny végére a Master1-es korosztály 3. helyezésig küzdje fel magát. Farkas Balázs a Dunán először indult ezen a távon és a terepviszonyok ismeretének hiányában kicsit túlfeszítette a húrt, ami a sípályán görcsök formájában meg is bosszulta magát. Innen „takarékon” közlekedve 27. helyen ért célba.

Tomi itt még nem tudta, hogy a 3. helyen áll és 24 másodpercre van előtte a 2. helyezett

Tomi itt még nem tudta, hogy a 3. helyen áll és 24 másodpercre van előtte a 2. helyezett

Rövid távosaink közül a lányoknál Dúl Bernadett, még a fiúknál Borsi Tamás hajtotta a legnagyobbat, aminek az eredménye a 9. és 22. helyezése lett. Berni a felnőtt nőknél, még Tamás a Master1-es korosztályban érte el ezt az eredményt. Szintén a Master1-ek között Kiss Gábor a 36. helyezést ért el. Master2-ben Csépányi Péter a 104 versenyzőt számláló mezőnyben a 23. helyezett lett. Végül, de nem utolsó sorban a Master3-as korosztályt erősítő Pap Gyula 25. helyen ért célba.

Gratulálunk nekik!

Folytatás július 17-én az Olimpiai Cross Országos Bajnokságon, ahol Kovács István „Pityikusz” áll rajthoz, majd egy rövid pihenő után augusztus elején a Bükk Maratonnal folytatódik a Top Maraton sorozat.

A fotógaléria a MilanPhoto és Evolóció Kerékpáros Egyesület képeiből lett összeállítva:

Share Button

Tagged: