Etyeki sikerekkel zártuk az V. SuperCross sorozatot

Január 4-én az etyeki Korda Filmstúdió területén megrendezett Volkswagen Etyek Crossal ért véget a 2014/15-ös SuperCross sorozat. Az exkluzív helyszín ezúttal is osztatlan sikert aratott, hiszen a sorozat történetének legnagyobb indulói létszáma jött össze ezen a havas és hideg szeles napon. A 178 bringás a tavalyitól jóval technikásabb pályán mérhette össze tudását, ám bizonyos új részek az éjszakai viharos szél miatt (szétszaggatta a pályát jelző szalagokat) kikerültek az előre eltervezett nyomvonalból.
A pálya legmeredekebb részén Pityikusz és Fésűs László "Kefe" küzdenek

A pálya legmeredekebb részén Pityikusz és Fésűs László „Kefe” küzdenek

 
Egyesületünk négy versenyzője dacolva a kemény téli időjárással nekivágtak az etyeki domboknak. Farkas Balázs, aki ezúttal az U19-es korosztályban mérettette meg magát nem túl fürge MTB-jével állt rajthoz és a 10. helyen zárta az 5 körös versenyt. A szintén 11:45-kor rajtoló Master2-es mezőnyben Kovács István „Pityikusz” szállt harcba a végső győzelemért. A kihagyott kecskeméti verseny miatt István visszaesett ugyan a második helyre az összetettben, ezért ennek a versenynek nem kevesebb volt a tétje, mint az első helyezés! Bár István elmondása szerint ezen a hétvégén nem kirobbanó formában versenyzett, azért még így is sikerült megszereznie a futam második helyezését, amivel így sikerült a sorozat győzelmet is bezsebelnie! A tényszerűséghez az is hozzátartozik, hogy a szintén első helyre esélyes Molnár Tamás Gusztáv (Peloton SE) betegség miatt távol maradt a versenytől. Jelenlétével valószínűleg izgalmasabb verseny kerekedett volna ki.
 
Nyolcassal a kerékben nehezebb volt a haladás Levi számára

Nyolcassal a kerékben nehezebb volt a haladás Levi számára

 
Az Elit felnőttek és Master1-ek futamában végre nem „csak” Lórencz Péter „Szúnyog” képviselte az ÓKE színeit, hanem az éppen Németország felé tartó és Etyeket útba ejtő Peták Levente is. Nekik a szervezők 8 körben szabták meg a penzumot. Levi eddig nem indult a sorozatban, így pontok nélkül a hátsó sorokból kellett feljebb küzdenie magát, aminek végül egy sporttárssal való összegabalyodás és -3 db küllő lett az eredménye, valamint helyezésben egy 14. pozíció.
Szúnyog a sorozatban megszokott módon hozta stabil körátlagait, de a hosszú szezon fáradalmai már jelentkeztek nála, na meg a saras, csúszós pálya sem a kedvence, így most ő a 9. helyen zárta versenyt, de így is megőrizte 6. helyét az összetettben.
Gratulálunk és köszönjük nekik, hogy végig kitartottak a sorozatban és ilyen szép eredményeket értek el az ÓKE számára, valamint, hogy öregbítik Ózd jó hírnevét!
A fotókért nagy-nagy köszönet jár Máhr Attilának és Molnár Tibornak, aki szintén végig fotózták a SuperCross Sorozat-ot!

 

Share Button