Frölich Tomi győzelme Erdőbényén és Tuli ezüstje Egerből

Június utolsó hétvégéjén ismét több helyen versenyeztek az ÓKE bringásai. 25-én szombaton, öt fővel vettünk részt az erdőbényei Béres Szőlőbirtokról rajtoló Drótszamár Fesztiválon, ahol Frölich Tamás és Kovács István „Pityikusz” az 55km-es középtávon, még Csépányi Péter és Kiss Gábor „Bean” pedig a 30km-es rövid távon álltak rajthoz. A verseny a magyar-szlovák összefogással életre hívott Pedál MTB Tour sorozat 3. állomása volt, így a hazaiakon kívül szép számmal képviseltették magukat északi szomszédaink is.

tomi bénye

Tomi itt már biztos előnnyel az első helyen

A Zemplén dombjain kijelölt pálya továbbra is a hazai maratonok egyik legkeményebbike. Hosszú murvás mászásai és meredek, köves és igen mély keréknyomos, szétjárt lejtői még a rutinos bringásokat is komolyan megdolgoztatta. Mindehhez társult a közel 30 fokos hőség, ami az árnyékos helyeken még elviselhető volt, de a tállyai kőbányánál többek által mért 40 celsiusos hőmérsékletet, a mezőny nagy részét „térdre kényszerített”. Ez az ominózus tállyai kőbánya Frölich Tomi esetében pozitív szerepet töltött be, mivel itt még kb. 5-7 fős bollyal haladt együtt, majd egy támadást indítva leszakított versenytársait. Tomival egyedül a szlovák Juraj Kocergin (ProSport Team Kassa) tartott ám sokáig ő sem bírta a tempót és hamarosan leszakadt. Ettől a ponttól egy ideig egyéni időfutam következett Tominak, de az üldözők közül Sárosi Endre (ViniBike) az utolsó frissítő pontnál felért rá és az utolsó mászáson kőkemény tempót diktálva próbált előnyre szert tenni. Végül Tomi kitartott a hegy tetejéig és a lejtőzés során visszavette vezető pozícióját, amit már a célig nem adott ki kezéből, így nem csak kategóriájában ért be elsőként, hanem a táv abszolút értékelésében is. Tomin kívül Pityikusznak is emlékezetes marad a kőbánya, mert nagy valószínűséggel egy defektnek köszönhetően itt szálltak el dobogós esélyei így 5-ként ért célba.

pityikusz bénye

Pityikusz a defekt után nem volt túl boldog

Rövid távon indulóink mindketten a Top10-ben zártak, akik közül Csépányi Peti a Master2-es korosztályában 6. helyezést ért el, még Kiss Gábor a Master1-ben 7. helyen érkezett célba.

csépi bénye

Peti 6. lett Master2-ben

bean bénye

Gábor 7. Master1-ben

26-án Németországban újra LBS Kupa fordulóra került sor, ahol Peták Levente állt rajthoz. Levi elmondása szerint nem túl sok alvás után vágott neki a versenynek, ahol az első körökben még szépen rakta a kereket az első három helyezettre, de a végén megérkezett a kalapácsos ember és visszadöngölte őt a 6. helyre. 🙂

Szintén ezen a napon Tulipán Attila ezúttal most nem bringaversenyen, hanem az egri Eged hegy lankáin megrendezett terepfutó versenyen vett részt, ahol a 14km-es távon 2. helyezést ért el.

Gratulálunk mindenkinek a szép teljesítményekhez!

 

 

Share Button