Hamarosan indul a Két keréken az Ó-Bükkben túrasorozatunk

Hegyibringás túrások figyelem!

Az idei évben is megrendezzük a három fordulóból álló Két keréken az Ó-Bükkben hegyikerékpáros túrasorozatunkat, melyek a következő időpontokban kerülnek megrendezésre:

  • 2018. május 13. (Tavasz)
  • 2018. július 15.(Nyár)
  • 2018. október 14. (Ősz) 

A sorozat első állomása várhatóan május 13-án kerül megrendezésre, melynek a főbb adatai a következők: 

Indulás helye: Ózd, Város Stadion előtti tanpálya

Indulás időpontja: 10:00 óra

Túra hossza: 55km

Szintkülönbség: 840m

Terep: Hegyvidék

Nehézsége: Közepesen nehéz

Tervezett menetidő: 5 óra

Részvételi díj: 800Ft

A részvételi díj tartalmazza:

  • Túravezetés
  • Egy tál meleg étel
  • Üdítő, sör
  • 1db táska kiszállítása a Hangonyi tóhoz 

Tervezett útvonal HAMAROSAN!

A tervezett túra során három forrást is érintünk, ahol mindenki feltankolhat friss vízzel. A nyomvonal előbb aszfalton (közút, kerékpár út), majd murván és erdei talajon halad, így arra alkalmas kerékpárral vágjatok neki.

A túra során négy-öt alkalommal tartunk 5-10 perces pihenőt, majd miután érintjük a Hangonyi-tavat, akkor egy utolsó, de hosszabb pihenőre kerül sor, ahol bográcsban készült slambucal várjuk a megfáradt bringásokat. Innen még 10km van hátra Ózdig.

A pontos létszám miatt előregisztrációra van szükség, amit ennek az űrlapnak a kitöltésével tudtok megtenni.  A regisztrációra azért van szükség, mert a túra egy része tájvédelmi körzeten keresztül halad, így az oda belépő bringások számát le kell jelentenünk az Eger Erdő Zrt. részére, másodsorban pedig szeretnénk, ha mindenkinek jutna enni és innivaló is. 🙂

Két keréken Future (1)

Kérünk mindenkit, hogy a túrára megfelelő műszaki állapottal rendelkező (fék, gumi abroncsok, kerekek stb.) hegyikerékpárral érkezzen. Javasoljuk, hogy a mobiltelefon mellett legalább egy megfelelő méretű belső vagy ragasztó készlet legyen mindenkinél, mert a leggyakoribb műszaki probléma a defekt! 

Fejvédő használata a vezetett túrák során KÖTELEZŐ!

Az időjárás előrejelzés alapján vasárnapra kellemes 23 fokos bringázáshoz ideális időjárást jósolnak egy-egy záporral, így várhatóan ez nem fogja befolyásolni az indulást.
Amennyiben az időjárás közbeszólna és a túra elhalasztására kényszerítene minket, akkor azt igyekszünk időben az Ózdi Kerékpáros Egyesület facebook oldalán és itt a weboldalon is közzétenni.

Várunk mindenkit május 13-án (vasárnap) egy jó bringázásra!

 

Share Button