Idén is Kazincbarcikán rajtolt a SuperCross sorozat – Pityikusz ezüsttel nyitott

A szokásoknak megfelelően az idén is a kazincbarcikai EthicSport – Reneval Color Kupával  indult útjára az ötödik! SuperCross sorozat. A szervező Team3K csapata már rutinos versenyszervezőként állt a feladat előtt, mivel a sorozat életre hívása előtt is rendeztek már cyclocross versenyt. A versenyszervezői rutin jól látszódott, hiszen pontos, precíz szervezéssel találkozhatott a benevezett 136 induló. A pálya nyomvonala tavaly változott utoljára, amiből így a mai napon is kimaradt az első hurokban található rövid, de annál alattomosabb kaptató.

Csapatunkból öten utaztak a szomszédos városba, ahol a 11 órai hobbi felnőttek mezőnyében Farkas Balázs állt rajthoz. Az egyik legnépesebb mezőny számára 4 körben volt meghatározva a versenytáv. Balázs az első köröktől kezdve egy 4-5 fős bollyal tekert együtt egészen az utolsó körig, ami azt jelentette, hogy végig dobogó közelében volt. Sajnos az utolsó körben ebből a csoportból egy versenytárs 3 másodpercre elgurult, így ezzel a különbséggel Balázs lecsúszott a dobogóról és 4. helyen zárta a versenyt. 

1

Balázs egy paraszt hajszállal csúszott le a 3. helyről /Fotó: Andó Ágnes/

A 11:45-ös rajtban az idén már Master2-es korosztályba lépő Kovács István „Pityikusz” és Tulipán Attila „Tuli” álltak rajthoz a 7 körös versenyen. A korosztály ne tévesszen meg senkit, hiszen az élmezőny közel olyan köridőket abszolvál, mint a fiatalabb korosztályú Master1. De ha még ez nem lett volna elegendő a két ÓKE-snak, még megkapták versenytársnak a regnáló olimpiai-cross Magyar Bajnok Medgyes Gábort is. Versenyzőink az első 2-3 körben kicsit nehezen lendültek bele a szezon első versenyébe, de ahogy egyre jobban megismerték a pályát úgy a köridők is egyre gyorsabbak lettek. Miután a „bemelegítő” körök megvoltak, azt követően István az 5. helyről indította meg támadását a dobogóért. A fentebb említett Medgyesen kívül sikerült is mindenkit „leszednie” és 2. helyen átgurulnia a célvonalon. Ezzel első sikerét könyvelhette el a Master2-es mezőnyben. Tuli egy reggeli lépcsőfutó verseny után vágott neki a futamnak és a 15. helyen zárta a barcikai cross nyitányt.

14

István rögtön egy 2. helyezéssel mutatkozott be a Master2-es korosztályban /Fotó: Molnár Tibor/

Délután egy órakor az Elit felnőtt és U23-as, valamint a Master1-es korosztályokra várt a 10 körös versenypenzum. István korosztály lépésével két versenyzőnk volt megtalálható ebben a rajtban. A cross szezont kihagyni tervezett Frölich Tamás és Lórencz Péter „Szúnyog”, aki az elmúlt hétvégéken sorra dobogóra állhatott a bükki hegyi időfutamokon. Ennek megfelelően formája már a versenyt megelőzően biztató volt, amit nem is hazudtolt meg és a 6. helyen érkezett célba a rendkívül kemény futamon. Tamás a versenyszezont az augusztus 31-i Mátra Maratonnal kívánta lezárni, de a tarjáni és ezen verseny közelségét kihasználva mindkét futamon rajthoz állt. A 1,5 hónapos és majdhogynem kerékpár mentes időszak meg is látszódott mind formáján, mind az eredményen és 7-ként gurult át a célkapu alatt.

27

Szúnyog „ing-gatya” tempót ment ma, ami a nagyszerű 6. helyezést érte a Master1-es mezőnyben

A sorozatban most két hét pihenő következik, majd november 2-án hazai pályán folytatódik az V. SuperCross. A verseny helyszíne ezúttal is a Városi Stadion lesz. Bővebb információért katt ide!

plakát nagy

Andó Ágnes és Molnár Tibor fotói:

 

Share Button