Jávorkúton és Salgótarjánban gyarapítottuk tovább éremtáblázatunkat

Elmúlt beszámolóinkban többször említettük, hogy szezon végéhez közeledünk, ám ez a valóságban csak annyit jelent versenyzőink számára, hogy az időjárás kiszámíthatatlansága és a korábbi sötétedés miatt egy kicsivel kevesebb idő jut az edzésekre. Azonban a versenyzés a legtöbbek számára nem ért véget az ősz megérkezésével. Igaz, hogy az augusztus 31-i Mátra Maraton volt az évben az utolsó nagyobb szabású MTB verseny, de azóta bőven jutott majd minden hétvégére egy-egy hegyi időfutam, vagy MTB verseny.

A kellemes őszi időt kihasználva ma is többen döntöttek úgy, hogy versenyeznek még egy jót hegyikerékpárjuk nyergében a cyclocross szezon megkezdése előtt. Volt aki a Miskolci Pedálkirály sorozatba tartozó és néhány év szünet után újra induló Járvorkúti hegyi időfutamon állt rajthoz és volt aki a salgótarjáni Városi Bajnokság záró fordulóján versengett.

Az előzőekben említett jávorkúti időfutamon négyen képviselték az ÓKE színeit. Lórencz Péter „Szúnyog” és Török Csaba mellett a Pap családból Gyula és Arion vállalták a 9,4km hosszú és 360m szintemelkedéssel bíró egyenkéntit. Szúnyog már az elmúlt heti Üveghuta Kupán is jó formában versenyzett, igaz akkor párosban. Ma viszont egyedül rakta neki és a Master1-es kategória első helyéig meg sem állt! Hasonlóan eredményes volt Arion is, így ő az U15-ös korosztály első helyét zsebelte be.  Csabi és Gyula eredményét még várjuk a szervezőktől.

Szúnyog a múltheti 2. helyezés után az elsőre lépett

Szúnyog a múltheti 2. helyezés után az elsőre lépett (Fotó: Molnár Tibor)

 

Arion is bearanyozódott

Arion is bearanyozódott (Fotó: Molnár Tibor)

Másik három versenyzőnk Farkas Balázs, Frölich Tamás és Kovács István „Pityikusz” a salgótarjáni Városi Bajnokság idei utolsó futamán a Dolinkában megrendezett cross-country versenyen álltak rajthoz. Akik már jártak itt az elmúlt esztendők versenyein, azok tudhatják, hogy a fenyvesben vezető nyomvonalak egy egészen technikás pályát kínálnak az XCO szakág kedvelőinek. Ezeket természetesen ma sem hagyták ki a szervezők. A délelőtti rajtban indulóknak egy technikás kis lejtőt tartalmazó kunkorral rövidebb volt a pálya, mint a délben rajtoló Elit felnőtt és Master mezőnyé, de még így is akadt kihívást bőven mindenki számára. Az U19-es korosztályban Farkas Balázs állt rajthoz egyesületünkből. Balázs sajnos a szeptemberi Tisza-tó maratonon bukásba keveredett és rövid kényszerszünetet kellett beiktatnia az edzéseiben, aminek köszönhetően még nem nyerte vissza teljesen formáját. Ma egy saját tempós versenyzéssel azért még így is meg tudta szerezni a dobogó 3. fokát.  

1

Balázs bronz éremmel gazdagodott

A 12 órai rajtban az Elit felnőtt és Master mezőnyben Tamás és István voltak érdekeltek. István a szeptember közepén esedékes 3. fordulón is részt vett , amit a tavaszihoz hasonlóan meg is nyert. Így ő az összetett első helyéről vágott ma neki a 10 körnek. A rajt után Tomi kezdett be, de a szeptemberi pihenő és a 2 hét betegség nem múlt el nyomtalanul és a második körben visszaesett a kategóriája 3. helyére, majd a 6-ra. Végül az utolsó előtti körben hagyta maga mögött Dr. Bakos Gergőt és 5. helyen érkezett a célba korosztályába. István a Masterek között rajt-cél győzelmet aratott és a verseny folyamán inkább az elit felnőtt versenyzőkkel vívott csatát, amiből végül másodikként jött volna ki.

5

István nem csak a mai versenyt, hanem az összetettet is nyerte

Ezzel véget ért a 2014. évi Városi Bajnokság, amiben István az előkelő 1. helyet szerezte meg!

Pihenőre nagyon nincs idő, mivel október 19-én Kazincbarcikán rajtol az V. SuperCross sorozat!

A sorozatról bővebb információt a www.supercross.hu oldalon találhattok.     

Share Button