Július 14-én a nyári túrával folytatódik a Két keréken az Ó-Bükkben túrasorozatunk

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezzük a Két keréken az Ó-Bükkben hegyikerékpáros túrasorozatunkat. A szezont május 19-én egy „bemelegítő” 50km-es túrával nyitottuk. Szerencsére az időjárás megkegyelmezett nekünk és a reggeli borongós idő után verőfényes napsütésben bringázhatott az a 40 hegyikerekes, akik részt vettek a túrán.

A következő túránk július 14-én kerül megrendezésre, ahova szeretettel várjuk a korábbi és az újonnan érkező bringásokat is. A nyári túra útvonal a túrát megelőző napokban kerül véglegesítésre, mert azt az időjárás  még felülírhatja.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, de ne felejtsétek, hogy itt bizony kell a kitartás! 🙂

Túra időpontok 2019-ben:
  • 2019. május 19. (Tavasz)
  • 2019. július 14.(Nyár)
  • 2018. október 13. (Ősz)

NYÁRI TÚRA KIÍRÁS:

Indulás helye: Ózd, Bíben-völgy (Vadvirág kisvendéglő) https://goo.gl/maps/Nct4sSWEyHPBjyvR9
 
Indulás időpontja: 9:30 óra!
Túra távja: 50km
Szintkülönbség: 820m
Terep: Hegyvidék
Nehézsége: Közepesen nehéz
Tervezett menetidő: 5-6 óra
Részvételi díj: 1000Ft
A részvételi díj tartalmazza:
  • Túravezetés
  • Egy tál meleg étel
  • Üdítő, sör

Tervezett útvonal:

Ózd-Szentsimon-Hangony-Hangonyi tó (eddig aszfalton)-Vermes völgy-Partizán út-Palinapuszta-Partizán út-Borsodszentgyörgy-Hangony-Szentsimon-Ózd

 

A túra során igyekszünk több forrást is érinteni, ahol mindenki feltankolhat friss vízzel. A nyomvonal előbb aszfalton (közút, kerékpár út), majd murván és erdei talajon halad, így arra alkalmas kerékpárral vágjatok neki.
A túra során négy-öt alkalommal tartunk 5-10 perces pihenőt, majd a túra féltávjánál egy hosszabbat. Változás a korábbi túrákhoz képest, hogy az ebédre NEM a Hangonyi tónál, hanem a túra kiinduló helyén a Bíben-völgyben kerül sor! Sajnos a tónál lévő pihenő helyen kaotikus állapotok uralkodnak, így ezt mellőzni kényszerülünk. 
A pontos létszám miatt előregisztrációra van szükség, amit ennek: http://ozdike.hu/?page_id=4356 az űrlapnak a kitöltésével tudtok megtenni. A regisztrációra azért van szükség, mert a túra egy része tájvédelmi körzeten keresztül halad, így az oda belépő bringások számát le kell jelentenünk az Eger Erdő Zrt. részére, másodsorban pedig szeretnénk, ha mindenkinek jutna enni és innivaló is. 🙂
Kérünk mindenkit, hogy a túrára megfelelő műszaki állapottal rendelkező (fék, gumi abroncsok, kerekek stb.) hegyikerékpárral érkezzen. Javasoljuk, hogy a mobiltelefon mellett legalább egy megfelelő méretű belső vagy ragasztó készlet legyen mindenkinél, mert a leggyakoribb műszaki probléma a defekt!
 
Fejvédő használata a vezetett túrák során KÖTELEZŐ!
 
Amennyiben az időjárás közbeszólna és a túra elhalasztására kényszerítene minket, akkor azt igyekszünk időben az Ózdi Kerékpáros Egyesület facebook oldalán és az egyesület weboldalán is közzétenni.
 
Várunk mindenkit július 14-én (vasárnap) egy jó bringázásra!

 

Share Button