Kecskeméten folytatódott az V. SuperCross sorozat

Kicsit megkésve, de nem megfeledkezve, ezúton szeretnénk beszámolni az V. SuperCross sorozat 6. kecskeméti futamáról, ami az év utolsó SC futamként szerepelt a versenynaptárban. A sorozat már csak jövőre folytatódik, pontosabban január 4-én amikor is a záró futamra kerül sor Etyeken a „hollywoodi pályán” ami a Korda Filmstúdióban lesz most is kijelölve.

Szúnyog egyedül képviselte az ÓKE-t

Szúnyog egyedül képviselte az ÓKE-t

De vissza Kecskemétre és a Linartech Autóház Kupára, ami új helyszínnel és az eddigiektől valamivel izgalmasabb pályával várta a cross szerelmeseit. A új pálya pikantériáját most sem a meredek kaptatók és technikás lejtők adták, hanem a jó alföldi homok, ami ezúttal a Strand röplabdapályáján volt megtalálható. A szervezők természetesen ezt ki is használták és jó cross pályához méltóan bele is tervezték a nyomvonalba. Ezután az ózdi pályához hasonlóan egy rézsútos rész nehezítette még a versenyzők dolgát. A képek nézegetése alapján ez a mezőny jelentős részén ki is fogott.

A tóparton lévő mély homok mindenkit futásra kényszerített

A tóparton lévő mély homok mindenkit futásra kényszerített


Az Ózdtól való jelentős távolság, na és persze az idén a cross szakágat csak a fotelból figyelemmel követők végett ÓKE színekben „csak” Lórencz Péter „Szúnyog” volt jelen. A jó összetett eredmény érdekében egyedül is vállalta a nem rövid utazást. Igaz, hogy Pityikusz is jól áll a sorozatban, de számításai szerint nem okoz nagy problémát a végelszámolásnál ez a kimaradt verseny. Viszont ehhez az kell, hogy január 4-én az Etyek Crosson hozza megszokott formáját és minimum 50 pontot gyűjtsön. Amennyiben ez sikerül, úgy a Master2-es kategória győztesévé lép elő. A nem opció pedig, NEM létezik!A délelőtti, amatőr, utánpótlás és női versenyek után délután 13 órakor következett a „nagyágyúk” futama, ahol az Elit felnőtt/U23 és Master1-es kategóriák rajtoltak el a 9 körös versenyre. Közöttük Szúnyog is, aki gyorsan megtalálta szokásos 6. helyét és versenytársát a kazincbarcikai Hacsi Ákos (Team3K) személyében. Ahogy már az idén több versenyen is, ők ketten folyamatosan egymást kerülgetve, segítve haladtak körről-körre. Végül nem sokkal a vége előtt az addig második helyen haladó Cser Gábor (PCCC) technikai hibájának köszönhetően megtört a sorozatos 6. helyezések „átka” és egy hellyel előrébb az 5. pozícióban zárta a kecskeméti futamot Szúnyog! Az összetett listát még várjuk, de remélhetőleg ezzel az eredménnyel felküzdötte magát a Top 6-ba.

Véget ért a "móka" mára

Véget ért a „móka” mára


A képeket köszönjük Máhr Attilának

A 4KProductions versenyről készített videóját itt nézhetitek meg:

Share Button