Kerékpár mellett egy kis triatlon is belefér versenyzőinknek – IV. Ózdi Triatlon Verseny

A féhérkő-lápai verseny után egy nappal a mostanra már hagyományosnak mondható IV. Ózdi Triatlon Versenyen vettek részt klubunk tagjai. A legtöbben szervezőként, ám akadt jó néhány bringás, aki a változatosságot, na és a verseny közelségét kihasználva állt rajthoz a megmérettetésen. A statisztikából egyértelműen látszódik, hogy van jövője Ózdon ennek a sportágnak, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az idei verseny újabb nevezői rekordot döntött meg. Vasárnap közel 200 versenyző mérte össze felkészültségét a Városi Strand medencéjében, a Bolyky főút, Március 15. utakon kijelölt bringás és a Csónakázó-tó körül kijelölt futópályán.

A program a legkisebb triatlonisták versenyeivel indul, ahol szép számmal képviseltették magukat a Fiedler Ottó SE ifjú úszópalántái, de közöttük volt egyesületünk legfiatalabb tagja is Békei Nemere Bendegúz, aki 5 évével közel két esztendővel volt fiatalabb ellenfeleinél. Számukra 66m úszás, 1,5km kerékpározás és 500m futásban volt meghatározva a táv, amit Bendegúz sikeresen teljesített és 11. helyen futott be. 

A délelőtti versenyek után 13 órakor az V. és VIII. korcsoporttal rajtoltak el a váltó csapatok is. A 18 csapatot felvonultató mezőnyben ott volt egyesületünk három váltója is, akik egy egy úszóval kiegészülve vágtak neki a 300m úszásból, 10,8km bringából és 2,5km futásból álló távnak. Mindhárom team az 54év összéletkor feletti mezőnyt erősítette. A három összeállítás közül legelőrébb a Szaniszló Máté, Pap Henrik és Pap Arion összetételű csapat végzett, akik 4-ként zárták a futamot. Mögöttük nem sokkal a 6. helyen érkezett be a Bakai Vilmos, Kiss Gábor „Bean” és Barna Richárd felállásban induló és HVCS (Helyi Menő Csávók) névre keresztelt csapat, majd 9-ként a mezőny rangidős csapata a PP Team néven versenyző, Bódán Zsófia, Pap Gyula és Pallos Zoltán alkotta trió.

Kiss Gábor "Bean" a kerékpározás után indul átadni a stafétát Barna Ricsinek

Kiss Gábor „Bean” a kerékpározás után indul átadni a stafétát Barna Ricsinek (Fotó: ozd.hu)

A nap záró akkordjaként 14 órakor következett a VI. és VII. korosztályok versenye, ahol már komoly távokat kellett leküzdeniük a versenyzőknek. Ezúttal 700m úszás, 25km kerékpározás és 6km kerékpározás szerepelt a legnépesebb mezőny számára, ahol egyesületünkből Kovács István „Pityikusz”, Korbély Csaba és Tulipán Attila képviselték színeinket. A három bringás közül Tulinak volt a legnagyobb sansza a dobogóra állásra, ám egy sajnálatos hiba miatt kb. 3-4 hosszal többet úszott, így az rányomta bélyegét az ő versenyére. Ennek okán a hozzá képest kevésbé jól úszó István és Csabi is megelőzte az első depózásig.  Tuli innentől kb. 110%-ot beleadva egy jó iramú 25km-es bringázás után felzárkózott az élmezőnyre és a Teknőc Futó Club kiváló versenyzőjével Deme Szabolccsal indult a 6km-es futásra, ám Szabolcsnak kedvezett az utolsó szám, na és persze kevésbé kellett a bringán kihajtania magát, így ő feljött egészen a dobogó második fokára.

Tuli és Szabolcs egyszerre indulnak a 6km-es futásra

Tuli és Szabolcs egyszerre indulnak a 6km-es futásra (Fotó: ozd.hu)

A bringán hajtott nagy tempó viszont megbosszulta magát a futásnál, így Tulinak meg kellett elégednie az 5. helyzéssel.  A „B” kategória versenyét az idén a nagyatádi ExtremMan versenyt is kiválóan teljesítő Fiedler Ottó SE edzője Nagy-Mengyi Péter megérdemelten nyerte meg. Istvánnál látszódott, hogy tavaly óta most volt újra medencében, viszont a gyenge úszás után a bringázás során szépen araszolt előre és 2 perccel az elsőtől és 45 másodperccel a dobogóról lemaradva a 4. helyen érkezett, mögötte teljesen elkészülve erejével 7-ként Csabi is célba ért.

Pityikusz jókedvűen érkezik a célba :)

Pityikusz jókedvűen érkezik a célba 🙂

Gratulálunk nekik!

Legközelebb ezen a hétvégén a szlovákiai Rimaszombatban egy 90km-es országúti mezőnyversenyen állnak rajthoz versenyzőink.  

Videó összefoglaló a versenyről:

Tőkés István fotó a versenyről:

%%wppa%% %%slideonly=26%% %%size=0.95%% %%align=center%%

 

Share Button