Két arany és egy ezüst a Salgótarjáni VB-ről

A maraton versenyek beindulása előtt a tegnapi napon egy újabb XCO megmérettetésen szerepeltek egyesületünk versenyzői. Salgótarján közelségét kihasználva Frölich Tamás, Kovács István „Pityikusz” és a Németországból haza látogató Peták Levente úgy döntöttek, hogy az elmúlt napok csapadékos időjárásától függetlenül rajthoz állnak a Salgótarjáni HKE által szervezett városi bajnokságon. A verseny központjául az SBTC sporttelep szolgált, ami körül a tavaszi klasszikusnak számító 2,4km hosszú pálya volt kijelölve. A 11:45-kor rajtoló futam során az Elit felnőtteknek 6, a Mastereknek pedig 5 kört kellett teljesíteniük. 

rajt

Levi jól kapta el a rajtot (Fotó: Peták László)

A verseny jól szervezettségéből adódóan a rajtnál nem csak helyi versenyzők sorakoztak fel, így klubunk bringásai mellett jelen voltak a kazincbarcikai Team3K-ból Hacsi Ákos és Szabolcsik János „Jannusz” , valamint Budapestről és a környező településekről is szép számmal érkeztek versenyzők. 

A rajt után nehezen rendeződtek az erőviszonyok és egy 6-7 főből álló vonat alakult ki, benne Tomival és Levivel. Sajnos István száraz pályára alkalmas külsőkkel érkezett, így a sarasabb részeken nem tudott rendesen haladni és hamar kiszállt a szerelvényből. Mindezektől függetlenül kategóriáját toronymagasan megnyerte. Elmondása szerint a problémát érzékelve jobbnak látta, ha energiáit a vasárnapi Szilvásvárad Maratonra tartalékolja.

pityikusz

Pityikusznak meggyűlt a baja az alacsony mintázatú gumival, így inkább Szilvásra tartalékolt (Fotó: Peták László)

Az élen viszont továbbra is gyorsan folytak az események és néhányan körről-körre próbáltak elszakadni a mezőnytől. Az első körökben Hacsi Ákos (Team3K) próbálkozott megszökni, majd jöttek a tarjáni fiatalok, akik közül előbb Osgyáni Dávid majd Itczés Bendegúz (SHKE) tört az élre. Közben Levi és Tomi látótávolságon belülről figyelték az eseményeket. Időközben a szintén tarjáni és igencsak nagy rutinnal versenyző Vertich Tamás is csatlakozott az élre aki a mászás végén rendre megkínálta a mezőnyt. Végül az utolsó két körben fordult a kocka. Sajnos Hacsi Ákos előbb a földet nézte meg közelebbről, majd egy váltásnál a hátsó váltó a küllő és a sor közé váltott aminek következtében beszorult a lánc, így ő kiszállt a dobogóért folytatott harcból. A fiatalok közül Osgyáni elfáradt és Itczés Bendegúz lószolt be, amit Levi és Tomi kicsit nehezen, ám sikeresen átvett. Hátulról Vertich Tamás, Bálint Józsival (SHKE) karöltve próbált még az utolsó mászásnál felérni az első három helyezettre, de Levi előre állt és vitte a tempót. A célba vezető lejtőn már nem változott a sorrend és Levi elsőként haladt át az abszolút versenyben és a felnőtt kategóriában egyaránt. Mögötte Itczés érkezett, mint az U19-es kategória győztese, majd mögötte közvetlenül Tomi a felnőtt kategória 2. helyén.

Levi újra itthon állhatott dobogóra (Fotó: Peták László)

Levi újra itthon állhatott dobogóra (Fotó: Peták László)

A kiegyenlített erőviszonyoknak köszönhetően jó kis verseny alakult ki és mindenki elégedetten zárta a városi bajnokság idei első futamát, majd a hétvégére való felkészülés egyik állomásaként mindhárom ÓKE-s levezetésképpen hazatekert.

Felnőtt kategória dobogósai

Felnőtt kategória dobogósai (Fotó: Peták László)

Ezen a hétvégén beindul a Top Maraton sorozat, melynek első állomása a szilvásváradi Specialized Maraton. Aki tud, az jöjjön és szurkoljon az ÓKE 11 bringásának.

tomi

Tominak kedvezett a gyors és kissé saras pálya (Fotó:Peták László)

 

Share Button