Két keréken az Ó-Bükkben nyári túra

A három fordulós Két keréken az Ó-Bükkben hegyikerékpáros túrasorozatunk második állomása július 16-án kerül megrendezésre, melynek a főbb adatai a következők: 

Indulás helye: Ózd, Város Stadion előtti tanpálya 

Indulás időpontja: 10:00 óra

Túra hossza: 70km

Szintkülönbség: 1004m

Terep: Hegyvidék

Nehézsége: Közepesen nehéz

Tervezett menetidő: 5 óra 

Tervezett útvonal, ami az időjárás függvényében változhat:

Két keréken az Ó-Bükkben nyári túra útvonalterv

A pontos útvonalat itt tudjátok megnézni:

https://www.strava.com/routes/9464674

A túra során négy forrást is érintünk, ahol mindenki feltankolhat friss vízzel. A nyomvonal előbb aszfalton (közút), majd murván és erdei talajon halad, így arra alkalmas kerékpárral vágjatok neki. 
A túra során négy-öt alkalommal tartunk 5-10 perces pihenőt, majd miután másodszor is érintjük a Hangonyi-tavat, akkor egy utolsó, de hosszabb pihenőre kerül sor, ahol igazi nyári étellel, bográcsban készült lecsóval várjuk a megfáradt bringásokat. Innen még 10km van hátra Ózdig.

A túrára részvételi díj és előregisztráció NINCS, de ha nyomtok egy like-ot a bejegyzésre, vagy kommentben megírjátok, hogy hány fővel kívántok részt venni, akkor azt nagyon megköszönjük, mert szeretnénk, ha mindenkinek jutna a lecsóból.

póló1

Kérünk mindenkit, hogy a túrára megfelelő műszaki állapottal rendelkező (fék, gumi abroncsok, kerekek stb.) hegyikerékpárral érkezzen. Javasoljuk, hogy a mobiltelefon mellett legalább egy megfelelő méretű belső vagy ragasztó készlet legyen mindenkinél, mert a leggyakoribb műszaki probléma a defekt! 

Fejvédő használata a vezetett túrák során kötelező!

Az időjárás előrejelzés alapján vasárnapra kellemes 27 fokos bringázáshoz ideális időjárást jósolnak egy-egy záporral, így várhatóan ez nem fogja befolyásolni az indulást.
Amennyiben az időjárás közbeszólna és a túra elhalasztására kényszerítene minket, akkor azt igyekszünk időben az Ózdi Kerékpáros Egyesület facebook oldalán közzétenni.

Várunk mindenkit vasárnap egy jó bringázásra!

Találkozunk július 16-án! 🙂 

 

Share Button