Két keréken az Ó-Bükkben őszi túra

Hegyibringás túrázók figyelem!

Október 14-én jön a három fordulóból álló Két keréken az Ó-Bükkben hegyikerékpáros túrasorozatunkat záró, őszi túrája, amelyre sok szeretettel várunk mindenkit!

2018-as túra időpontjai:

  • 2018. május 13. (Tavasz)
  • 2018. július 15. (Nyár)
  • 2018. október 14. (Ősz) 

Az október 14-i túra leírása:

Indulás helye: Ózd, Város Stadion előtti tanpálya

Indulás időpontja: 10:30 óra

Túra hossza: 55km

Szintkülönbség: 670m

Terep: Hegyvidék

Nehézsége: Közepesen nehéz

Tervezett menetidő: 5 óra

Részvételi díj: 800Ft

A részvételi díj tartalmazza:

  • Túravezetés
  • Egy tál meleg étel, az őszi túrán zsíroskenyér hagymával
  • Üdítő, sör, forró tea
  • 1db táska kiszállítása a Hangonyi tóhoz

Tervezett útvonal:

 

Relive ‘Didergős Ride’

A tervezett túra során most is érintünk három forrást, ahol mindenki feltankolhat friss vízzel. A nyomvonal előbb aszfalton (közút, kerékpár út), majd kijárt homokos ösvényen és erdei talajon halad, így arra alkalmas kerékpárral vágjatok neki.

A túra során öt-hat alkalommal tartunk 5-10 perces pihenőt, majd miután érintjük a Hangonyi-tavat, akkor egy utolsó, de hosszabb pihenőre kerül sor, ahol zsíroskenyérrel (ez még változhat) várjuk a megfáradt bringásokat. Innen még 10km van hátra Ózdig.

A pontos létszám miatt előregisztrációra van szükség, amit ennek az űrlapnak a kitöltésével tudtok megtenni.  A regisztrációra azért van szükség, mert a túra egy része tájvédelmi körzeten keresztül halad, így az oda belépő bringások számát le kell jelentenünk az Eger Erdő Zrt. részére, másodsorban pedig szeretnénk, ha mindenkinek jutna enni és innivaló is. 🙂

Kérünk mindenkit, hogy a túrára megfelelő műszaki állapottal rendelkező (fék, gumi abroncsok, kerekek stb.) hegyikerékpárral érkezzen. Javasoljuk, hogy a mobiltelefon mellett legalább egy megfelelő méretű belső vagy ragasztó készlet legyen mindenkinél, mert a leggyakoribb műszaki probléma a defekt!

Fejvédő használata a vezetett túrák során KÖTELEZŐ!

Amennyiben az időjárás közbeszólna és a túra elhalasztására kényszerítene minket, akkor azt igyekszünk időben az Ózdi Kerékpáros Egyesület facebook oldalán és itt a weboldalon is közzétenni.

Várunk mindenkit október 14-én (vasárnap) egy jó kis bringázásra!

 

Share Button