Két keréken az őszi Ó-Bükkben kerékpáros túra

A júliusban megrendezett Ó-Bükk hegyikerékpáros túra sikerein felbuzdulva már aznap eldöntöttük, hogy ha az időjárás engedi, akkor megnézzük az ősz színeiben pompázó Ó-Bükköt is. A szeptember és az október eleje még versenyekkel telt tagjaink számára, ezért a hónap végére, október 23-ra tűztük ki őszi túránk időpontját. Akik nem voltak ott az első alkalommal és szeretnék megismerni a Heves-Borsodi-dombság erdészeti útjait és csodás tájait, azok most feltétlen csatlakozzanak hozzánk.

plakat

Az útvonal általános felkészültségű kerékpárosok számára könnyen teljesíthető, így bátran ajánljuk mindenkinek, aki szeretne egy kellemes őszi napot bringázással tölteni. 
A táv 40km, ami alatt 736m szintkülönbséget kell leküzdeni. A túra során két forrást is érintünk, így a menet közbeni frissítés megoldott. 
A túra végén a Hangonyi tónál zsíros és mézes kenyér, valamint forralt bor és tea várja a megfáradt bringásokat. 

Kisebb eső estén az útvonal jól járható mert túlnyomó részt aszfalton és erdészeti utakon halad, valamint a talaj adottságai is olyanok, hogy gyorsan szárad. Ám amennyiben a túra hetében nagyobb mennyiségű csapadék esik, és járhatatlanná teszi a terepet, akkor a túrát elhalasztjuk. Erről az indulást megelőző nap itt az oldalon és facebook profilunkon is tájékoztatást adunk! 

Indulás helye: Ózd, Városi Stadion előtti rutin pálya
Indulás ideje: 10:30
Várható érkezés: 14:30

Tervezett útvonal:

Ózd-Arló-Járdánháza-Gyepes völgy-Palina völgy-Vermes-völgy-Hangonyi tó-Hangony-Szentsimon-Ózd

utvonal

Útvonal és szint térkép

Bővebb információ a 06-20-569-9231-es telefonszámon vagy a z okekerekpar@gmail.com email címen kérhető.

Galéria:
Share Button