Kovács István „Pityikusz” győzelemével zártul a Palóc Cross eBIKE Kupa Master2-es futama

Az elmúlt hétvégén az idei SuperCross sorozat 5. futamára került sor. A balassagyarmati Springa domb nem ismeretlen a szakág művelőinek, hiszen évről évre itt rendezi Szász Viktor irányításával a Vitalitás SE csapata a Palóc Cross eBIKE.hu Kupára keresztelt futamát.

m2 rajt gyarmat 2014

11:45-ös mezőny versenyzői felsorakoztak a 6 körre

A pálya nyomvonala egy minimálisat változott a megszokotthoz képest, így továbbra is az egyetlen olyan hazai CX pálya, amiben jelentősnek mondható szintkülönbség található. Ezért többeknek kedvenc pályája a gyarmati. Természetesen a kiváló pálya mellett a szervezés sem hagy kivetnivalót maga után. Egyesületünk ezúttal csak két fős legénységgel képviseltette magát az eseményen. A Master2-es korosztályt vezető Kovács István „Pityikusz” természetesen nem hagyhatta ki a futamot, de hasonlóképpen a Master1-ben versenyző Lórencz Péter „Szúnyog” sem, aki a veszprémi be nem fejezett verseny miatt a 7. helyre csúszott vissza az összetettben.

Senki és semmi nem veszélyeztette Pityikusz idei 3. futam győzelmét

Senki és semmi nem veszélyeztette Pityikusz idei 3. futam győzelmét

A 11:45-kor rajtolókra ezúttal 6 kör várt a cirka 2700m hosszú pályán. A rajtpisztoly eldördülése után István nem hagyott kétséget afelől, hogy bizony a Palóc Crosson is ő a legerősebb korosztályában és az ekkor rajtoló magyarok között is. A két U19-es szlovák fiatal mögött az abszolút versenyben a 3. helyet foglalta el, már az első kör után is, de előnyét körről körre növelte. Így magabiztos és végre technikai gondok nélkül közel 1 perces előnnyel nyerte korosztályát! Győzelmével 29 pontra növelte előnyét az összetett versenyben. A 13 órai Elit felnőtt/U23-as és Master1-es rajtban nem más, mint a fentebb említett Szúnyog volt megtalálható az ÓKE-ból. Számukra az első kör ideje alapján 8 körben lett meghatározva a versenytáv. Szúnyog, mint ahogy az előző négy versenyen is, stabilan beállt egy köridőre, amiket néhány másodperces eltéréssel minden körben hoz, így végül gyarmaton is megszerezte cross szezonjának negyedik 6. helyezését!

Szúnyog ismét a mezőny első felében végzett 6. helyével

Szúnyog ismét a mezőny első felében végzett 6. helyével

A sorozat két hét múlva Kecskeméten folytatódik.

A fotókat ezúttal Máhr Attilának köszönhetjük!

Gáspár Zsolt videója a versenyről:

Share Button