Májusban indul útjára a Két keréken az Ó-Bükkben túrasorozatunk

Ahogy már az elmúlt években megszokhattátok az idén is megrendezzük a Két keréken az Ó-Bükkben hegyikerékpáros túrasorozatunkat. A szezont május 19-én egy bemelegítő 55km-es túrával tervezzük nyitni, ahol szeretnénk bemutatni nektek az Ó-Bükk, vagy ismertebb nevén a Heves-Borsodi dombság vidékét és az ott található természeti látványosságokat. Na és persze a jobbnál jobb hegyibringás útvonalakat.

Az útvonal a túrát megelőző napokban kerül véglegesítésre, mert azt az időjárás még felülírhatja.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, de ne felejtsétek, hogy itt bizony kell a kitartás! 🙂

Túra időpontok 2019-ben:
  • 2019. május 19. (Tavasz)
  • 2019. július 14.(Nyár)
  • 2018. október 13. (Ősz)

TAVASZI TÚRA KIÍRÁS:

Indulás helye: Ózd, Bíben-völgy (Vadvirág kisvendéglő) https://goo.gl/maps/Nct4sSWEyHPBjyvR9
 
Indulás időpontja: 10:00 óra
 
Túra távja: 55km
 
Szintkülönbség: 1130m
 
Terep: Hegyvidék
 
Nehézsége: Közepesen nehéz
 
Tervezett menetidő: 5 óra
 
Részvételi díj: 1000Ft
 
A részvételi díj tartalmazza:
 
  • Túravezetés
  • Egy tál meleg étel
  • Üdítő, sör
  • 1db táska kiszállítása a Hangonyi tóhoz
Tervezett útvonal HAMAROSAN!
A túra során igyekszünk több forrást is érinteni, ahol mindenki feltankolhat friss vízzel. A nyomvonal előbb aszfalton (közút, kerékpár út), majd murván és erdei talajon halad, így arra alkalmas kerékpárral vágjatok neki.
 
A túra során négy-öt alkalommal tartunk 5-10 perces pihenőt, majd miután érintjük a Hangonyi-tavat, akkor egy utolsó, de hosszabb pihenőre kerül sor, ahol egy tál étellel várjuk a megfáradt bringásokat. Innen még 10km van hátra Ózdig.
 
A pontos létszám miatt előregisztrációra van szükség, amit ennek: http://ozdike.hu/?page_id=4356 az űrlapnak a kitöltésével tudtok megtenni. A regisztrációra azért van szükség, mert a túra egy része tájvédelmi körzeten keresztül halad, így az oda belépő bringások számát le kell jelentenünk az Eger Erdő Zrt. részére, másodsorban pedig szeretnénk, ha mindenkinek jutna enni és innivaló is. 🙂
Kérünk mindenkit, hogy a túrára megfelelő műszaki állapottal rendelkező (fék, gumi abroncsok, kerekek stb.) hegyikerékpárral érkezzen. Javasoljuk, hogy a mobiltelefon mellett legalább egy megfelelő méretű belső vagy ragasztó készlet legyen mindenkinél, mert a leggyakoribb műszaki probléma a defekt!
 
Fejvédő használata a vezetett túrák során KÖTELEZŐ!
 
Amennyiben az időjárás közbeszólna és a túra elhalasztására kényszerítene minket, akkor azt igyekszünk időben az Ózdi Kerékpáros Egyesület facebook oldalán és az egyesület weboldalán is közzétenni.
 
Várunk mindenkit május 19-én (vasárnap) egy jó bringázásra!

 

Share Button