Májusban „rajtol” a Két keréken az Ó-Bükkben MTB túra sorozatunk!

Igen, jól olvastátok a bejegyzés címét! Az idei évben három fordulósra bővítettük a tavaly életre hívott Két keréken az Ó-Bükkben elnevezésű hegyikerékpáros túrasorozatunkat. 

Ahogy a sorozat „megálmodásakor”, úgy most is az a célunk, hogy megismertessük veletek, hegyibringásokkal Ózd környékének az eddig még meg nem ismert terepeit, kiváló hegyibringás útjait, és nem mellesleg szeretnék, ha ti is részesülnétek abból a vizuális élményből amit e csodálatos táj nyújt a különböző évszakokban. 

Ó-Bükk túra 2017. (1)

Minden túra alkalmával érintjük a Hangonyi tavat, ahol egy tál étel és frissítési lehetőség várja a megfáradt bringásokat. Aki pedig a sorozat mindhárom fordulóján részt vesz és sikeresen teljesíti azt, egyedi a túra logójával ellátott pólót kap ajándékba. 

A túrázók mellett külön díjazzuk a túra távját és azon belül egy-egy szakaszt a leggyorsabban teljesítő bringásokat is! Nekik nem kell mást tenni, mint a túra útvonalán az általunk kijelölt Strava (www.strava.com) szegmensen King Of the Mountain vagy Queen Of the Mountain címet szerezni! Az első túra útvonalát és pontos szegmenseit hamarosan közzétesszük oldalunkon. 

Aki pedig nem ismeri a Strava-t az bővebben itt tájékozódhat róla: katt ide!

Az idei túrák tervezett időpontjai:

  • 2017. május 14. 10:00
  • 2017. július 16. 10:00
  • 2017. október 15. 10:00   

A túrák indulási és érkezési helye a Városi Stadion előtti tanpálya. 

A tavaszi túra várható nyomvonala (időjárás közbeszólhat).

Ó-Bükk túra térkép

Kérünk mindenkit, hogy a túrára megfelelő műszaki állapottal rendelkező (fék, gumi abroncsok, kerekek stb.) hegyikerékpárral érkezzen. Javasoljuk, hogy a mobiltelefon mellett legalább egy megfelelő méretű belső vagy ragasztó készlet legyen mindenkinél, mert a leggyakoribb műszaki probléma a defekt! 

Fejvédő használata a vezetett túrák során kötelező!

Találkozunk május 14-én! 🙂 

 

Strava

Share Button