Megvannak az év első érmei – III. Kőfejtő Cross

A SuperCross sorozat januári záró futama után március 22-én újra versenybe szálltak tagjaink. A szezon első MTB versenyének helyszíne a tavalyról már megismert Tarcal település volt az ott megrendezett III. Kőfejtő Crossal. A pálya az elmúlt évhez képest túl sokat nem változott. Az alapul szolgáló szőlő dombi kör megmaradt, amihez egy rövid kaptatót tettek hozzá a szervezők. Mindezek mellett túl sok technikát nem kívánt a versenyzőktől.

A pályán kívül sajnos az időjárás nem mutatott semmi hasonlóságot a tavalyihoz képest. A kellemes 20-23 fok most elmarad, ám helyette csípős viharos szél tette kellemetlenné a versenyzők bemelegítését. Az üzemi hőmérsékletet elérve a versenyen már valamivel elviselhetőbb volt mindez.

Délelőtt 10:30-kor a Master2-es mezőnyben egy fővel képviseltettük magunkat Békei Zsoltnak köszönhetően. Szintén ebben a mezőnyben kellett volna versenyeznie Tulipán Attilának, ám ő előbb a 13,5km-es futó versenyre nevezett be, majd beérkezve 12:15-kor bringára pattant és az egyel fiatalabb korosztályban a Master1-ben teljesítette a versenyt. Így Zsolti mellett a délelőtti rajtban vágott neki a kiírt 6 körnek Farkas Balázs is, aki az Ifjúsági korosztályban mérettette meg magát. A Master2-es versenyre közel olyan erősségű mezőny jött össze, mint egy XCO Magyar Kupára. Elég ha csak Kiss Józsi (Merida CST Team) vagy Fésűs László „Kefe” (Meditech SC) nevét említjük. Így Zsoltinak ezúttal be kellett érnie egy 8. helyezéssel. Balázs egy jó téli alapozás után kiváló formában érkezett a versenyre, amit eredménye is jól tükröz, hiszen a Nagyváradról érkező Raul Sinza (VeloSport) mögött a 2. helyen ért célba.

Balázs és az új bringája is jól "muzsikált"

Balázs és az új bringája is jól „muzsikált”

12:15-kor a Felnőtt és Master1-es korosztály küzdelmeire került sor, ahol 7 körön keresztül hajthatták nem csak bringájukat, hanem egymást is a versenyzők. A rajtvonalnál felsorakozott mezőny a Master2-höz hasonlóan szintén nem volt gyenge. Az ÓKE-ból Kovács István „Pityikusz” címvédőként érkezett és mindenképpen meg is akarta ismételni tavalyi korosztályos és abszolút győzelmét.  Ehhez viszont a kazincbarcikai Hacsi Ákossal (Team3K) és a nagyváradi Mura Istvánnal (VeloSport) kellett megvívnia. Az első kör után gyorsan szétszakadt a mezőny és rendeződtek az erőviszonyok. Istvánnak Ákossal sikerült ellépnie, majd néhány kör megtétele után a nagyszerű formában versenyző Ákos kellemetlen, mondhatni már fájdalmas tempót diktált, így az abszolút és felnőtt korosztály győzelme az övé lett, de Istvánnak sikerült megtartania második helyét, ami kategóriájának győzelmét jelentette.

Istvánnak győzelemmel kezdődött a szezon

Istvánnak győzelemmel kezdődött a szezon

Mint ahogyan már fentebb említettük klubunkat többen is képviselték, aki közül Kiss Gábor és Tulipán Attila is ebben a korosztályban álltak rajthoz. A hosszúra elnyúlt tél után Gábor még erősen tavaszi formát mutatott illetve Tulinak is benne volt már a lábában a 13km futás, így ők mindketten tisztesen helytállással a mezőny első felében végezve a 12. és 9. helyen zárták a versenyt.

Tuli a 13,5km futás után is vállalta a 7 kört

Tuli a 13,5km futás után is vállalta a 7 kört

Legközelebb már a Salgótarjánban megrendezésre kerülő UCI C2-es és  XCO Magyar Kupán állnak rajthoz versenyzőink.

A fotókat köszönjük Molnár Tibornak! 🙂

Kiss Gábor "Bean" 9. helyre érkezett az erős Master1-es mezőnyben

Kiss Gábor „Bean” 9. helyre érkezett az erős Master1-es mezőnyben

Share Button