Nagyszerű ÓKE szereplés a XIV. Szilvásvárad Maratonon

Idén már 14. éve, hogy május utolsó vasárnapját egy és ugyanazon programon töltik az ÓKE bringásai. Ez az esemény nem más, mint a Specialized Szilvásvárad Maraton, ahol ismét szép számmal, pontosan 15 fővel képviseltette magát alakulatunk. A vasárnapi maratont azonban megelőzte egy, a gyerekek számára kiírt  Titán Kupa XCO verseny, ahol az ÓKE mezben ifj. Csépányi Péter „Petike” állt rajthoz az U9-es korosztály versenyében. Petike nagyon szoros küzdelemben 7 másodperccel lemaradva a dobogó harmadik fokáról a 4. helyen ért célba a 13 kis bringást felvonultató mezőnyben.

Vasárnap reggel mintegy 1150 kerékpáros készülődött a 14. szilvásváradi versenyre. Az időjárás meglepően kerékpáros barát arcát mutatta és még a hét eleji nagy esőzések sem tudták teljesen eláztatni a pályát, így mondhatni, hogy ideális körülmények között teljesíthették a kitűzött távokat a bringások. A Top Maraton sorozat szervezői a megszokott három táv mellé mostantól egy mini távot is kínálnak a hegyikerékpározással ismerkedőknek, aminek hosszát 25km-ben szabták meg érintve az Olasz-kaput. 

szilvás csapat 2015

A rajt előtti fotózásra a csapat felének sikerült összegyűlnie 🙂

A 9:45-kor rajtoló hosszú távot (107km, 2700m szint) sajnos az idei évben sem vállalta egyetlen ózdi bringás sem, de a 10 órakor rajtoló 64km-es és 1670m szintkülönbséget tartalmazó közép távon már hárman is rajthoz álltak. A 149 főt számláló master1-es mezőnyben Frölich Tamás, a 115 master2-es versenyzővel rajtoló kategóriában pedig Kovács István „Pityikusz” és Békei Zsolt küzdött a versenytársakkal. István nagyszerűen kezdett és közel a dobogóhoz hajtott egészen a bánkúti sípálya tetejéig, de az Ómassáról kifelé vezető mászáson utolérte a kalapácsos ember, így a dobogós helyezés is távolabb került. Végül 6. helyen zárta a versenyt. Tomi a tőle megszokott „lassan jársz, tovább érsz” taktikát választotta, ami azt jelentette, hogy a verseny utolsó harmadára tartogatott némi erőt, majd azt az utolsó 1 órában kiadva magából több versenytársat is sikerült „levadásznia”, ezzel kategóriája 9. helyén ért célba. Zsolti végig egyenletes tempót hajtva 26. helyen ért célba. 

istván szilvás 2015

Pityikusz az rettegett Ördög-oldalt hagyja maga mögött 🙂 (Fotó: Molnár Tibor)

A 39km-es rövid távon az U19-es korosztályt erősítő Farkas Balázs ment nagyot és szoros befutóra érkezve végül 4 másodperccel lemaradva az ezüst éremről a 3. helyen zárta a versenyt. Szintén ezen a távon a Master1-es Lórencz Péter „Szúnyog”  ment még kiváló tempót, ami ezúttal korosztálya 6. helyére volt elegendő. 

farkas balázs szilvás 2015

Farkas Balázs kezdi meg a sárga jelzésen a mászást (Fotó: Peták László)

Az újonnan bevezetett 25km-es mini távon a felnőtt női korosztályban Dúl Bernadett, valamit a Master1-es korcsoportban Borsi Tamás győzelmének örülhettünk. 🙂 A felnőtt férfi korosztály mezőnyében Molnár Péter, az U15-ös fiúk között pedig Mester Gábor ért el 5. helyezést. 

berni szilvás 2015

Berni jött, hajtott és győzött! 🙂

Rajtuk kívül a fent nem említett Csépányi Gábor, Csépányi Péter, Demeter Tamás, Kis Gábor, Török Csaba, Pap Gyula hatos is kiválóan helyt állt  helyezéstől függetlenül, amiért nekik is nagy gratuláció jár!

Eredmények:

Közép táv:

Kovács István „Pityikusz” 6. hely (Master2)

Frölich Tamás 9. hely (Master1)

Békei Zsolt 26. hely (Master2)

Rövid táv:

Farkas Balázs 3. hely (U19)

Lórencz Péter „Szúnyog” 6. hely (Master1)

Demeter Tamás 17. hely (Master1)

Csépányi Péter 18. hely (Master2)

Pap Gyula 27. hely (Master3)

Kiss Gábor 29. hely (Master1)

Török Csaba 29. hely (Master2)

Csépányi Gábor 32. hely (Felnőtt)

Mini táv:

Dúl Bernadett 1. hely (Felnőtt női)

Borsi Tamás 1. hely (Master1)

Molnár Péter 5. hely (Felnőtt)

Mester Gábor 5. hely (U15)

Gratulálunk mindenkinek! Ezen a hétvégén a IV. Kondenzgyík Miskolc Maratonon állunk rajthoz. 

Előzetesnek pedig egy kis videó: 

Köszönjük a nagyszerű fotókat Molnár Tibornak, Peták Lászlónak, Molnár Jánosnénak és Máhr Attilának!

Share Button