Nem fogott ki a saras pálya a III. Ózd Kupa indulóin – egyben Borsod MTB Bajnokait is avattunk

Bár a vártnál jóval kevesebb létszámmal, de annál jobb hangulatban telt  a III. Ózd Kupa olimpia cross verseny,  ami ezúttal „Borsod MTB Bajnoka 2014 címéért” is folyt!

Az elmúlt két évre jellemző afrikai hőséghez képest az időjárás nem volt ma valami túl kegyes hozzánk, szervezőkhöz. A hét eleji esőzéseket még elbírta a pálya és szombaton ideális körülmények fogadták volna a bringásokat. Sajnos ez az éjszaka folyamán ellenkezőjére fordult és este 22 óra körül rákezdett az égi áldás, ami kisebb-nagyobb intenzitással, hajnal 6-ig el sem állt. Nem árulunk el nagy titkot, hogy ilyen körülmények között még nekünk szervezőknek is alig akaródzott kimenni a sáros, vizes terepre, nemhogy a versenyzőknek. Így megértjük, hogy közülük többen emiatt döntöttek az otthonmaradás mellett.

%%wppa%% %%slideonly=21%% %%size=0.95%% %%align=center%%

Mindezektől függetlenül az ÓKE tagjai a megbeszélt időpontban megjelentek a helyszínen, és nekiláttunk a pálya maradék részének kiszalagozásához. Időközben a versenyzők is megérkeztek és kezdett bringásokkal benépesülni a Bíben-völgy.

Az első rajtra nem is kellett sokat várni, hiszen már 10 órakor elrajtolhattak az U7, U9 és U11-es korosztályok versenyzői, akik között ÓKE érdekeltség is volt! Csépányi Petike az U7-es korosztály első helyezettjeként haladt át a célvonalon, de nem sokkal mögötte a szintén ÓKE-s Békei Bendegúz állhatott fel a dobogó második fokára. A harmadik helyre a Veszprémből érkező Bokros Kincső (VKE-Nelson) állhatott fel. Az U9-es lányoknál szintén egyesületünk színeiben versenyző Tóth Jázmina győzedelmeskedett, míg az U11-es lányoknál a Salgótarjánból érkező Kiss Zsófia Anna (Salgótarjáni HKE) vihette haza az első helyezettnek járó kupát. Az U11-es fiúknál a Bükkszentkeresztről érkező Lónyai Levente (Kis-Galya KSE) és Halász László (Kis-Galya KSE) versengtek „Borsod MTB Bajnoka 2014 címéért”. Kettejük közül Levente volt a gyorsabb, így ő állhatott fel a dobogó első fokára.

Az U13-as és U15-ös mezőny várja a rajtot jelző dudaszót

Az U13-as és U15-ös mezőny várja a rajtot jelző dudaszót (Fotó: Monár Tibor)

A legkisebbek futamai után már az U13-as és U15-ös fiúk és lányok vehették birtokba az eredetileg 1,3km-re tervezett kört, ami végül a sártól járhatatlanná vált nyomvonal miatt módosításra került. Ez a változtatás nem csak e kategóriák versenyzőit érintette, hanem az utolsó rajtban indulókét is, akiknek így körönként 3,5km helyett 3,1-et kellett teljesíteniük. Az U13-as mezőnyben a szakág regnáló Magyar Bajnoka Baranyi Áron Dávid (Decathlon Mátéhegyi Ökopark) ma sem talált legyőzőre és toronymagasan ért elsőként a célba Kovács Krisztián (Decathlon Mátéhegyi Ökopark) és Kovács Ákos (Kis-Galya KSE) előtt. Szintén ebben a korosztályban az OB-t kéztörés miatt kihagyó Bokros Csenge (VKE-Nelson) diadalmaskodott csapattársa, Kiss Kata (VKE-Nelson) előtt. Az U15-ös fiúknál komoly küzdelem alakulhatott volna ki az első helyért, de egy láncszakadás ezt meghiúsította és Kurtán Zétény (Decathlon Mátéhegyi Ökopark) örülhetett az első helynek, a két Bátorfi AKTK versenyzője, Várnai Jenő és Tóth Lovász Gergely (láncszakadás) előtt.

Baranyi Áron Magyar Bajnokhoz méltóan versenyzett

Baranyi Áron Magyar Bajnokhoz méltóan versenyzett

Az utolsó futamban egy kategória kivételével igazi Borsod megyei viadal alakult ki. Az U17-es fiúknál az Egerből érkező Hajas Dávid (Dr. Bátorfi Agria KTK) nem csak a korosztályában versenyző Baranyi Attilát (Decathlon Mátéhegyi Ökopark) utasította maga mögé, hanem több felnőtt és U19-es versenyzőt is. Egy korosztállyal feljebb klubunk versenyzője Farkas Balázs (Ózdi KE) bizonyult jobbnak a borsodnádasdi Fodor Dávidnál (Decathlon Mátéhegyi Ökopark). Senioroknál Koós Dezső (Decathlon Mátéhegyi Ökopark) teljesítette leggyorsabban a 3 körös penzumot. A felnőtteknél, ahogy vártuk a Kovács István „Pityikusz” és a miskolci Vincze Levente (Freeriderz SC) között dőlt el az első hely sorsa, ám a kazincbarcikai Hacsi Ákost (Team3K) is a favoritok közé soroltuk, de ő a vártnál hamarabb szállt ki az elsőségért folyó csatából. Az első hely sorsa viszonylag hamar eldőlt és Vincze Levi (Freeriderz SC) a harmadik körben eltávolodott Istvántól, aki így a felnőtt korosztály „Borsod MTB Bajnoka 2014”  győztese lett. Mögötte a befutási sorrend nem változott és István második, Hacsi Ákos (Team3K) pedig a harmadik helyen zárta a megyei összecsapást. 

Vincze Levente magabiztos győzelmet aratott a 6 körös felnőtt mezőnyben

Vincze Levente magabiztos győzelmet aratott a 6 körös felnőtt futamban

„Borsod MTB Bajnokai 2014”

Felnőtt férfi: Vincze Levente /Freeriderz SC – Miskolc/

Senior férfi: Koós Dezső /Decathlon Mátéhegyi Ökopark – Borsodnádasd/

U19 fiú: Farkas Balázs /Ózdi Kerékpáros Egyesület – Ózd/

U17 fiú: Baranyi Attila  /Decathlon Mátéhegyi Ökopark – Borsodnádasd/

U15 fiú: Kurtán Zétény  /Decathlon Mátéhegyi Ökopark – Borsodnádasd/

U13 fiú: Baranyi Áron  /Decathlon Mátéhegyi Ökopark – Borsodnádasd/

U13 lány: Zima Veronika /Kis-Galya KSE – Bükkszentkereszt/

U11 fiú: Lónyai Levnete /Kis-Galya KSE – Bükkszentkereszt/

U9 fiú: Tóth Jázmina /Ózdi Kerékpáros Egyesület – Ózd/

U7: Csépányi Petike /Ózdi Kerékpáros Egyesület – Ózd/ 

Ezúton szeretnénk megköszönni minden versenyzőnek, akik jelenlétükkel megtisztelték versenyünket! Reméljük a körülmények ellenére is jól éreztétek magatokat és jövőre is ellátogattok versenyünkre.

A fotókat köszönjük Molnár Tibornak, akit lassan a megyei bringás egyesületek fotósuknak nevezhetik ki! 🙂 

Még több fotó az facebook oldalán tekinthető meg itt

Rajtuk kívül köszönjük támogatóinknak is a versenyhez nyújtott segítséget.

Ózd Város Önkormányzata

Eddekor Reklámműhely

Energiabufe.hu

Zsebi-baba bolt

Vadvirág kisvendéglő        

Fotógaléria:

hamarosan…

Share Button