Pityikusz megszerezte idei első dobogós helyezését – Felsőtárkány XCO Magyar Kupa

Május 15-én sorrendben az idei harmadik Olimpiai-Cross Magyar Kupára került sor Felsőtárkányban. Sajnos az első két futamon több okból kifolyólag nem, vagy csak egy fővel tudott kiállni az ÓKE XCO szakágban is résztvevő szekciója, de Tárkányban már négyen is rajthoz álltak bringásaink a nemrégiben elkészült új Bellotto mezben. A pálya vonalvezetése maradt a tavalyi, így ismét egy klasszikus old-scoolnak mondható versenynek néztek elébe a bringások. Az időjárás viszont az egy évvel ezelőttinél sokkal zordabb arcát mutatta és a viharos szélben sötét esőfelhők gyülekeztek az égen, ezzel lehűtve a levegő hőmérésékletét is. A 11 órakor elrajtoló és az egyik legnépesebb Sport férfi, vagyis az amtőr felnőtt férfiak mezőnyében Farkas Balázs vágott neki a 3 körös penzumnak. Mint mindenki másnak, úgy Balázsnak is meggyűlt a baja az előző napok esőzéseitől felázott pályával és a hátsó hosszú mászáson a tapadós sár miatt még nehezebb volt a felfelé haladás. Lefelé szintén nem volt egyszerű mivel a kanyarok, gyökerek sokkal jobban csúsztak mint normál esetben. Szerencsére mind a három kört balesetmentesen abszolválta és az igen erős mezőnyben a 7. helyezést érte el.

balazs tarkany2

Farkas Balázs

Az amatőr futamok végeztével a Master (30 feletti) korosztályok versenyzői vehették birtokba az addigra már valamivel szárazabb pályát, így a sárgumira sem volt szükség. A Master1-es mezőnyben Balázs Róbert és Frölich Tamás rajtolt el a 4 körre, még a Master2-ben a tavalyi összetett Magyar Kupa győzelemmel büszkélkedhető Kovács István „Pityikusz” vágott neki a 3 körnek. A rajt után gyorsan egy nyomtávra váltott a pálya és keményen ment a helyezkedés, ami az utolsó sorokból rajtoló versenyzőinknek egészen jól ment. Tamás kb. a 6. helyig küzdötte fel magát és egy négy fős csoporttal haladt sokáig, de végül meg kellett elégednie a 8. helyezéssel. Robi hosszú sérülést követően ült idén vissza bringájára, de remélhetőleg hétről hétre egyre jobb formába kerül és ismét hozza régi formáját és Top6-os eredményt is láthatunk tőle. A mostani versenyben a 11. helyezést érte el. A Master1-re 3 perces csúsztatással rajtolt el a Master2, ahol a Pityikusszal tavaly oly sokat meccselő Fésűs László „Kefe” (Meditech SC) rögtön az élre állt és egy igen erős első kört hajtva rajt-cél győzelmet aratott. Mögötte 26 másodperccel lemaradva Vas Peti (Maraton Merida Team) érkezett, majd szintén fél perccel később Pityikusz gurult át harmadikként a célvonalon, ezzel megszerezve idei első érmét a kupában.

pityikusz tarkany

Pityikusz

Gratulálunk nekik!

Folytatás május 21-én a Borsod MTB Bajnoka sorozattal, aminek első futamát a Kis-Galya KSE szervezésében Bükkszentkereszten bonyolítanak le.

A hónap végén pedig Szilvásvárad Maraton, ahol a teljes ÓKE legénység képviselteti magát.

  1. Master1 rajt


  1. Master2 rajt


Share Button