Újabb dobogós helyezések az elmúlt két hétvégéről

A május végén megrendezett Szilvásvárad Maratonon elért sikerek után a júniust is eredményesen nyitották versenyzőink.

Még az itthoniak szabad hétvégét „kaptak”, addig a Németországban élő Peták Levente az LBS Kupán vett részt, ahol a felnőttek mezőnyében a 3. helyen ért célba.

Levi LBS

Egy héttel később június 11-én a hazai maratonok egyik legpatinásabb versenyére a Crosskovácsi Maratonra került sor, ami ezúttal is a Tisza-kastély parkjából vágott neki a három különböző távnak, ami 29, 49 és 71km-ben volt megszabva. Az előző napok csapadékos időjárásának köszönhetően az erdőben még a sártól csúszós talaj nehezítette a bringások dolgát, de szerencsére a naposabb részeken már száraz volt a nyomvonal és gyors tempót lehetett diktálni. Egyesületünkből ketten álltak rajthoz a 29km-es rövid távon, ahol a felnőtt nők mezőnyében Dúl Bernadettnek köszönhetően bronz éremnek örülhettünk az eredményhirdetésen. A férfiak Master1-es korosztályában Borsi Tamás képviselte az ózdi színeket és ért el 11. helyezést. A 49km-es közép távon Balázs Róbert állt rajthoz és szintén a Master1-es korosztályban Top10-es eredményt elérve a 8-ként zárta a versenyt.

13441592_970566196390074_1896010804_o

Berni a dobogó 3. fokán

Egy nappal később június 12-én a miskolci Csanyik-völgyben rendezték meg immáron 5. alkalommal a Kondenzgyík Maratont, ahol az időjárás szeszélyességétől és a gyülekező esőfelhőktől tartva a vártnál kevesebb versenyző rajtolt el. Többek között egyesületünk néhány tagja sem kívánta a várható esőt, ami az erdei talajjal jó kis sár masszát alkotva jelentős anyagi kárt tud okozni a technikának, így a távolmaradás mellett döntöttek. Akik viszont bátrak voltak és vállalták a rajthoz állást, azok az elmúlt évek egyik legkiválóbb pályáján versenyezhettek, ami nem mellesleg szinte teljesen száraz volt. A maratonokon megszokott három különböző táv itt az egy 28km-es kör többszöri teljesítéséből jön össze, így az 1 körös táv mellett 2 és 3 közül lehetett választani. Egyesületünkből Csépányi Péter és Pap Gyula a 28km-re adta le nevezését még Farkas Balázs és Kovács István „Pityikusz” két kört hajtva 56km-t teljesítettek a Bükkben.

Pityi kgyík

Pityikusz nagyot küzdött a 2. helyért (Fotó: Molnár Tibor)

Rövidtávosaink közül a Master2-es korcsoportban Csépányi Péter 5. helyen ért célba, Pap Gyula a Master3-ban pedig a 6. helyen gurult át a célvonalon. A középtávú Master2-sek versenye izgalmasan alakult ózdi részről, mivel Pityikusz végig nagy csatában volt a dobogó második fokáért a ViniBike-os Sárosi Endrével, akivel egészen a második kör végéig fej-fej mellett haladt, ám végül az utolsó mászásokon sikerült leszakítania és megszerezni az ezüstérmet. A győzelmet magabiztos versenyzéssel Medgyes Gábor (KTM Test Team) tudhatta magáénak. Másik középtávosunknak, Farkas Balázsnak most nem jött ki olyan jól a forma, mint Szilvásváradon, de így is begurult a nagyszerű 4. helyen.

Balázs kgyík

Balázs arckifejezése mindent elárul 🙂 (Fotó: Molnár Tibor)

Folytatás most hétvégén Borsodnádasdon, ahol a Borsod MTB Bajnoka 2016. második futamára, az Igol Kupára kerül sor. Aki érdeklődik a verseny után, az itt talál bővebben információt róla: www.borsodmtbbajnoka.hu 

 Fotókat köszönjük Molnár Krisztinek és Molnár Tibornak! 🙂 

Galéria:

Share Button