Újabb Szatmáry győzelem Hangonyban az XCO Magyar Kupa nyitányán

Egy hét elteltével újra bringások vették birtokukba a Hangonyi Sportpályát és a mellette lévő hegyoldalban kialakított trailt. Egyesületünk az április 30-i Borsod MTB Series első futama után május 7-én az első olimpiai cross Magyar Kupa rendezését vállalta magára, ahol több mint 130 versenyző állt rajtvonalhoz.

Mivel Magyar Kupáról van szó, ezért minden korosztály számára igyekeztünk egy hosszabb és még jobb felkészültséget és állóképességet igénylő pályák kijelölésre. Szerencsére az időjárás napsütéssel köszöntötte a hozzánk érkezőket, ami egészen a verseny végéig ki is tartott, így most a sár helyett a por tette csúszóssá és technikásabbá a pályát.

A nap forgatókönyve megegyezett a múlthetivel, így most is az utánpótlás korosztályok versenyei nyitották a napot. A legfiatalabb kategória az U9-volt, ahol a BMTBS múltheti győztese Rostar Jakub (PROefekt Košice) fölényesen nyerte futamát. Mögötte Budaházy Márton (Superior Racing Team) és Oross Benett (Delta MTB Sopron) állhattak fel még a dobogóra. A lányoknál egyedüli indulóként Jóny Millie Sophie (Superior Racing Team) nyakába került az aranyérem.

Rostar Jakub (905) rajt-cél győzelmet aratott

Az U11-es fiúknál nagy párharc alakult ki András Péter Patrik (Superior Racing Team) és Bökönyi Huba Árpád (Delta MTB Sopron) között. Az aranyérem sorsa végül az utolsó körben dőlt el a Superior versenyzőjének javára, így az ezüstérem Bökönyi Huba Árpádé lett. A harmadik helyre Jóny Maximilian (Superior Racing Team) gurulhatott be.

A lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team) sima győzelmet aratott Domiterová Sarah (PROefekt Košice) és Hámori Ajsa (Delta MTB Sopron) előtt.

Az U13-as korosztályban újra a Superioros éremgyűjtemény gyarapodott Szilasi Dánielnek (Superior Racing Team) köszönhetően, aki kicsivel több mint egy perces előnnyel győzedelmeskedett Bruchner Máté (Greenzone-ZKSE) és Stolczenberger Zalán (Kis-Galya KSE) előtt. Utóbbi kettő viszont nagyot csatázott a 2-3. helyért és végül csak 7 másodperccel tudta Bruchner megelőzni a Kis-Galyás Stolczenbergert.

A lányok futamában Kristián Dominika Michel (PROefekt Košice) a fiúkkal is felvette a versenyt és pontosan kettő perccel nyerte meg kategóriájának versenyét. A második helyezett Nagy Tünde (Delta MTB Sopron), a harmadik Adamcik Sofia (Cyklisticka Tour) lett.

A délelőtti futamok eredményhirdetése után, déltől már a nagy pályán versenyző korosztályok következtek. Elsőként az U15 és U17-es fiúk, lányok, ahol 63 fős mezőny gyűlt össze nem kis versenyt produkálva.

Az U15-ös fiúknál volt talán a leglátványosabb a küzdelem. Az első körről öten érkeztek vissza szinte fej-fej mellett, amit Jánosi Ákos (CUBE-Csömör) vezetett fel, ám a Szlovákiából érkező ellenfelei a 2. körre begyújtották a rakétákat és átvették a vezetést. Vlecek Peter (PROefekt Košice) a korosztály leggyorsabb köridejét hajtva gyorsan az élre ugrott és 11 másodperces előnnyel nyerte a futamot a második helyen érkező Mozden Richard (CK MŠK Kežmarok) előtt. A harmadik helyezés sprinten dőlt el, amit végül CK MŠK Kežmarok versenyzője Kundra Aleš nyert meg Jánosi Ákos előtt.

Az U15-ös lányoknál Hegedűs Heléna iskolázta a mezőnyt és bő 3 perccel toronymagasan nyerte futamát Hajkovska Nela (CK MŠK Kežmarok) és Ladinyová Michaela (PROefekt Košice) előtt.

Vlecek Peter (PROefekt Košice)

U17-ben házi verseny alakult ki a Superior Racing Team két versenyzője Berencsi Benedek és Zsembery Bodizsár között, akik csak az utolsó körben tudták eldönteni az első hely sorsát. Berencsinek sikerült kinyitnia az ollót és 12 másodperces előnnyel célba érnie csapattársa Zsembery előtt. A harmadik helyen a Zalaegerszegről érkező Kálmán Dániel Ákos (Greenzone-ZKSE) érkezett meg.

A Superior két versenyzője Berencsi Benedek és Zsembery Boldizsár 4 körön át vívtak „házi” versenyt

A lányoknál a regnáló cyclo cross Magyar Bajnok és a triatlon Arena Games versenyein már óriásit versenyző Szalai Fanni (Gesu Bikewear Cycling Team) sima rajt-cél győzelmet aratott Bokros Kincső (VESC Cycling Team) előtt.

Szalai Fanni (Gesu Bikewear Cycling Team) a célban

A nap utolsó futamában az Elit férfiak, az U19-es fiúk, a Master1-es, Master2-es és Master3-as versenyzők vághattak neki a számukra kiírt körszámoknak. Az első kört még sikerült Horváth Áron Mihály-nak (VESC Cycling Team) együtt teljesítenie Szatmáry Andrással (CUBE-Csömör), de a második körtől már Szatmárynak nem akadt ellenfele, így ő a múltheti győzelme után most egy Magyar Kupa győzelemmel is távozhatott Hangonyról. A második hely maradt Horváthnál, még a harmadikra Tatár Márton (Superior Racing Team) gurulhatott be.

U19-ben az első kör végére négyen tempóztak el a többiektől. A sort Kis Benedek (Superior Racing Team) vezette, akit Monok Tomáš (PROefekt Košice), Magyar Bendegúz (HOTE SE) és Magyar Balázs (Crosskovácsi SKE) követtek. A négyes fogat a második körben megbomlott és Monok Tomáš kezdte el diktálni a tempót amit csak Magyar Bendegúz tudott átvenni, így ők hétből egészen az ötödik körig együtt haladtak, de Magyar egy rossz frissítés miatt néhány másodpercre leszakadt ellenfeléről és az összeszedett hátrányt már nem tudta ledolgozni az utolsó kör végéig, így a Kassáról érkező versenyző haladt át elsőként a célvonalon. Második Magyar Bendegúz, a harmadik Kis Benedek lett.

Monok Tomáš (PROefekt Košice) és Magyar Bendegúz (HOTE SE) küzdenek egymással

A Master1-es mezőny sajnos nem volt teljes, így csak az első és a második hely sorsát kellett eldöntenie Hacsi Ákásonak (Team3K) és Soós Tamásnak (Kőbányai Torna Club). A második körre még Soós ment ki elsőként, de korábbi betegségéből még nem épült fel teljesen, így Hacsi Ákos átvette a vezetést, amit nem is adott ki kezéből egészen a célig, így az övé lett az aranyérem.

Hacsi Ákos (Team3K) az M1-es kategória győztese

Master2-ben Búr Zsoltot (Vialand Racing Team) csak a rajtban és a felvezető körben láthatták ellenfelei, mivel már az első mászáson gyorsan az élre állt és a 2 perces ráindítás ellenére utánaeredt az Elit mezőnynek. A köridők alapján sikerült is neki felérnie az abszolútot jelentő 2. helyre, de hat kör után neki befejeződött a verseny és ezzel övé lett az aranyérem. A dobogó további helyezéseiért már nagyobb verseny alakult ki, de Dovák Krisztián (HOTE SE) egy láncszakádás miatt már idő előtt kiszállni kényszerült a versenyből. Ezt kihasználva Ibrányi Attila (222Sport) gyorsan ment egy erősebb kört és leszakította az őt üldöző négyest, amiben a két ózdi Frölich Tamás (Ózdi KE), Kovács István (Ózdi KE), Dervalics Gábor (Greenzone-ZKSE) és Baluka Balázs (Trek SE) tempózott. A kialakított előnye végül megmaradt Ibrányinak és ő gurult át másodikként a célvonalon. A harmadik helyre a két ózdi érkezett, amit végül a foto finish Kovács javára döntött el.

Master3-ban Kiss Attila (CoffeRide SE) inkább az egyel fiatalabb korosztállyal versenyzett a három kör során, így sima győzelmet aratott. A második helyezett Kardos Tibor (Fitboys Pro SE), a harmadik pedig Németh Zoltán (CUBE-Csömör) lett.

Master3-as dobogó

Eredménylista ide kattintva tekinthető meg.

Share Button