Újra „elvert” minket az éremeső! – XI. Üveghuta Kupa

Október első hétvégéjén nem lehet más programjuk a borsodi bringásoknak, mint a Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt közötti szerpentinen megrendezésre kerülő Üveghuta Kupa hegyi időfutam. A szervező Kis-Galya KSE-nek köszönhetően idén immáron XI. alkalommal került kiírásra a bringás hegymászó verseny.

A reggeli időjárás ezúttal is hozta a szokásos októberi formáját és ködös, hűvös időben rajtolhattak el délelőtt 10 órakor az első bringások, akik egy perces ráindítással követték egymást. Az egyéni versenyzés mellett egyre népszerűbb a duó kategória is, így már ott is kezd komoly presztizse lenni az elért eredménynek. Egyesületünkből kilencen vállalkoztak az 5,3km hosszú és 325m szintemelkedést tartalmazó táv mihamarabbi leküzdésére. Voltak akik már a versenyt megelőző héten bejárták a pályát és úgy néz ki nem hiába, hiszen 5! ezüst éremmel gazdagodott éremtáblázatunk a mai napon! A felnőtt nők mezőnyében az idén az ÓKE-hoz csatlakozó Dúl Bernadett állhatott fel a dobogó második fokára, még a felnőtt férfiaknál az Angliában dolgozó és szabadságát itthoni bringázással töltő Demeter Tamás ért el második helyezést Farkas Joci mögött, aki tavaly még szintén egyesületünknek szállította a dobogós helyezéseket.

Bernadettnek megérte bejárni előző hétvégén a pályát :)

Bernadettnek megérte bejárni előző hétvégén a pályát 🙂

A fiatalabbaknál a Pap család két legifjabb gyermekének került nyakába az ezüst érem. Emília az ifi lányoknál, még Arion a serdülő fiúknál érte el ezt a kiváló eredményt. Ötödik ezüst érmünk a már fentebb említett duó kategóriában született, ahol egyesületünk oszlopos tagja Lórencz Péter „Szúnyog„, Simkó Zsolttal az oldalán ért másodikként a Bükkszentkereszt határában felállított célban. Farkas Balázs elmondása szerint ma túlságosan enerváltan versenyzett, így a várt dobogó elmaradt. Természetesen a dobogósokon kívül a többiek is teljes erőbedobással terhelték a pedálokat és magukat teljesen kihajtva értek a hegy tetején található célba.

Ők a következő eredményeket érték el:

Török Csaba 5. hely (Master férfi), Pap Gyula 6. hely (Senior férfi), Petákné Ráczkevi Zsuzsanna 6. hely (Senior női), Molnár Péter 15. (felnőtt férfi)

Felnőtt férfiak dobogóján Demeter Tamás a második helyen, még az elsőn az egykori ÓKE-s Farkas Joci

Felnőtt férfiak dobogóján Demeter Tamás a második helyen, még az elsőn az egykori ÓKE-s Farkas Joci

A verseny végén a szervezőknek köszönhetően a távot sikeresen teljesítők emblémázott üvegpoharat kaptak, valamint energia utánpótlásra egy tócsnit és egy pohár forró teát fogyaszthattak el.  A dobogósok pedig a sikerélmény mellett egyedi érmekkel és kézzel festett üvegkelyhekkel térhettek haza.

A terveink szerint legközelebb október 12-én a salgótarjáni VB-n, majd az október 19-én Kazincbarcikán rajtoló V. SuperCross sorozat első futamán állnak rajthoz bringásaink.  Utána egy hétvége szünet következik, majd városunkba látogat a hazai cyclocross egyre bővülő mezőnye.

A szuper fotókat ezúttal is köszönjük Molnár Tibornak! 

 

Nem csak versenyzőként, de nézőként is érdemes lesz kilátogatni!

Nem csak versenyzőként, de nézőként is érdemes lesz kilátogatni!

Share Button