Újra indul a Két keréken az Ó-Bükkben túrasorozatunk

Sajnos a tavalyi évben a koronavírus megjelenésének következtében kénytelenek voltunk a Két keréken az Ó-Bükkben túrasorozatunk mindhárom állomását eltörölni, de az idén új lapot nyitottunk és május 23-án június 27-én útjára indul az idei túrasorozat. A szezont egy bemelegítő 40km-es túrával tervezzük nyitni, ahol szeretnénk bemutatni nektek az Ó-Bükk, vagy ismertebb nevén a Heves-Borsodi dombság vidékét és az ott található természeti látványosságokat. Na és persze a jobbnál jobb hegyibringás útvonalakat.

Az útvonal a túrát megelőző napokban kerül véglegesítésre, mert azt az időjárás még felülírhatja.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, de ne felejtsétek, hogy itt bizony kell a kitartás! 🙂

Túra időpontok 2021-ben:
  • 2021. május 23. (Tavasz) Törölve! 
  • 2021. június 27. (Nyár)
  • 2021. október 09. (Ősz)

NYÁRI TÚRA KIÍRÁS:

Indulás helye: Ózd, Bíben-völgy (Vadvirág kisvendéglő) https://goo.gl/maps/Nct4sSWEyHPBjyvR9
Indulás időpontja: 9:30 óra
Túra távja: 40km
Szintkülönbség: 640m
Terep: Hegyvidék
Nehézsége: Közepesen nehéz
Tervezett menetidő: 5 óra
Részvételi díj: 1000Ft
A részvételi díj tartalmazza:
  • Túravezetés
  • Egy tál meleg étel
  • Üdítő, sör
Tervezett útvonal HAMAROSAN!
A túra során igyekszünk több forrást is érinteni, ahol mindenki feltankolhat friss vízzel. A nyomvonal előbb aszfalton (közút, kerékpár út), majd murván és erdei talajon halad, így arra alkalmas kerékpárral vágjatok neki.
 
A túra során négy-öt alkalommal tartunk 5-10 perces pihenőt. 
 
A pontos létszám miatt előregisztrációra van szükség, amit ennek: http://ozdike.hu/?page_id=4356 az űrlapnak a kitöltésével tudtok megtenni. A regisztrációra azért van szükség, mert a túra egy része tájvédelmi körzeten keresztül halad, így az oda belépő bringások számát le kell jelentenünk az Eger Erdő Zrt. részére, másodsorban pedig szeretnénk, ha mindenkinek jutna enni és innivaló is. 🙂
Kérünk mindenkit, hogy a túrára megfelelő műszaki állapottal rendelkező (fék, gumi abroncsok, kerekek stb.) hegyikerékpárral érkezzen. Javasoljuk, hogy a mobiltelefon mellett legalább egy megfelelő méretű belső vagy ragasztó készlet legyen mindenkinél, mert a leggyakoribb műszaki probléma a defekt!
 
Fejvédő használata a vezetett túrák során KÖTELEZŐ!
 
Amennyiben az időjárás közbeszólna és a túra elhalasztására kényszerítene minket, akkor azt igyekszünk időben az Ózdi Kerékpáros Egyesület facebook oldalán és az egyesület weboldalán is közzétenni.
 
Várunk mindenkit június 27-én (vasárnap) egy jó bringázásra!

 

Share Button