XCO szezonkezdés Hangonyban

Hangolódj Hangonyra

Sokaknak ismerősen csenghet már a Hangony név, hiszen az Ózdi Kerékpáros Egyesület immáron 3. éve rendezi meg az Ózdtól mindössze 8km-re található nyugat borsodi településen a Borsod MTB Series első futamát. De akiknek innen nem ismerős a település neve, azok bizonyára ismerik a hazai ultrafutás nagyágyúját, a Spartathlon és Ultrabalaton versenyek győztesét Bódis Tamást, akinek Hangony községből indult sportolói pályafutása.

Ám a kerékpársportnál maradva, az egyesületünk ezúttal dupla hétvégével várja az XCO szakág kedvelőit. Előbb a hónap végén április 30-án a Borsod MTB Series első futamán, majd egy héttel később május 7-én rögtön az első Olimpia Cross Magyar Kupán mérhetik össze felkészültségüket a szakág versenyzői. A klub számára nem újdonság a Magyar Kupa besorolású verseny megrendezése, hiszen 2004-ben már az athéni olimpiára kvalifikáló futamot rendeztünk, aminek akkori győztese Viczeffy „Zerge” Zsolt volt. Utoljára 2012-ben adott otthont magyar kupának Ózd, de klubunk az elmúlt évek során rendszeres rendezője a most 10. születésnapját ünneplő Borsod MTB Seriesnek.

A 2020-ban felavatott hangonyi pályát évről évre igyekszünk egy maréknyi lelkes csapattal fejleszteni, így az idei évben is sikerült új szekciót a nyomvonalban beilleszteni, ami várhatóan fölfelé keményebbé, de lefelé még élvezhetőbbé teszi az egyébként sem hétköznapi pályát.

Mindkét verseny a Magyar Kerékpáros Szövetség támogatásával kerül megrendezésre, aminek köszönhetően a Magyar Kupán az utánpótlás korosztály számára ingyenes a nevezés.

Borsod MTB Series hangonyi futamának versenykiírását és nevezési lehetőséget itt találtok.

Az első XCO Magyar Kupáét pedig ide kattintva.

A versenyre minden ózdi és hangonyi lakcímmel rendelkező kerékpárosnak ingyenes részvétel biztosítunk. Magyar Kupán az indulás feltétele az érvényes versenyengedély!

Várunk mindenkit szeretettel április 30-án és május 7-én Hangonyban!

Share Button