2007-es események és eredmények

Az Ózdi Kerékpáros Egyesület versenyzői a 2007-es versenyszezonban is országos szinten képviselték egyesületünket és városunkat egyaránt.

Kőszegtől egészen Mádig bejárták az országot és összesen 40 versenyen vettek részt, ahol összesen 74 dobogós helyezést gyűjtöttek be, amiből 38db arany, 27db ezüst és 9db bronzéremmel sikerült egyesületünk és városunk jó hírnevét öregbíteni.

Ezek a kiváló eredmények a következő versenyeken születtek:

Március

Országútis versenyzőnk Fejes Gábor a Tihany Kupán vett részt, ahol  21. helyezést érte el kategóriájában.

Kiváló napsütéses időben, a szokásos „szigeti” szél kíséretében, rekord számú indulóval rendezték Tahitótfaluban a Békás Kupa elnevezésű Amatőr Kupa 2. fordulóját. A verseny jellege egyenkénti időfutam volt, a táv pedig hagyományosan 18 km. Az Ózdi Kerékpáros Egyesületet Fejes Gábor és Korbély Csaba képviselte és ők a következő eredményeket érték el: Gábor 1. helyezést Csaba pedig 19. helyezést ért el kategóriájában.

Április

A szezon első mountainbike versenye a Balassagyarmat melletti Csesztvén került megrendezésre mely egyben az I. XCO Magyar Kupa futam volt. Egyesületünket 13 fő képviselte. A hirtelen jött meleg nagymértékben nehezítette a versenyzők dolgát, ám így is szép eredmények születtek, hírnevükhöz méltóan szerepeltek az ózdi bringások. Az alábbi versenyzők értek el kiemelkedő eredményt Balassagyarmaton: Kovács István: 7. Vasas Ádám: 23. Demeter Tamás:17. Peták Levente 13. Csépányi Gábor 12. Fazekas Ádám 9. Csépányi Gergő 3. Nagy-Mengyi Anett 4. Nyitrai Ákos:6.  Molnár Péter: 12.

 

A hazai országúti versenyeken az ózdi színeket képviselő Fejes Gábor a Stop Cukrászda elnevezésű Amatőr egyéni időfutam bajnokságon (melynek távja 30km) mindenkit maga mögé utasítva megszerezte az ÓKE első országútis magyar bajnoki címét, ennek köszönhetően egy évig őt illeti az amatőr bajnoki mez.

Ugyancsak az ózdi bringásokkal kapcsolatos hír, hogy a Tisza-tó maraton elnevezésű versenyen Peták Levente a 70km-es távon az előkelő második helyezést érte el. A dobogó legfelső fokáról csupán egy másodperccel maradt le.

A Pilis Cross Country Club április 29-én rendezte meg a 14 fordulóból álló Groupama Mountain Bike Magyar Kupasorozat második fordulóját, a Pilis Kupát. A pilisszántói hegyikerékpáros XCO verseny a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában is szerepelt, így ezúttal az olimpiai kvalifikációba is beleszámító világranglista-pontokért ment a küzdelem. A hazai négy fős olimpiai keret (Blazsó Márton, Buruczki Szilárd, Melts András és Parti András) teljes létszámmal rajthoz állt, pontszerző helyen ért célba. Egyesületünk részéről a következő eredmények szülttek: Kovács István: 4. Vasas Ádám:18 . Demeter Tamás:19. Kriston B. László:16. Peták Levente 13. Csépányi Gábor 10. Fazekas Ádám 12. Csépányi Gergő 7. Nagy-Mengyi Anett 5. Nyitrai Ákos:16   Molnár Péter:19  Antal Ákos 5.

Május

Antal Ákos és Terbe Dezső a május 1-jén a Buda Maratonon versenyzett, ahol mindkét versenyzőnk dobogóra állhatott kategóriájában. Antal Ákos 21km-es távon U17-es kategóriában 1. helyezést ért el, még Terbe Dezső Master2-ben a szintén kiváló 2. helyezést.

2007. május 14-én Komlón került megrendezésre az XCO III. MK futam.

Tíz ország több száz hegyikerékpárosa állt rajthoz a Komló közeli Dirt Parkban, a Groupama Mountain Bike Magyar Kupasorozat 3. fordulóján, a Dirt Park Kupán. Az XCO (olimpiai crossz) viadal C1-es kategóriájú versenyként szerepelt a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában, így a kerekeseknek világranglista-pontok gyűjtésére is lehetőségük nyílt.

Egyesületünket két versenyző Kovács István és Antal Ákos képviselte. Mindkét versenyző 4. helyen ért célba kategóriájukban.

2007. május 20-án Terbe Dezső a Kürtös Kupa elnevezésű XCO versenyen állt rajthoz Gyenesdiáson, ahol kategóriájában az I. helyet szerezte meg.

Május 27-én Szilváváradon rendezték meg a Top Maraton sorozat első futamát a Wenson Maratont, melyen rekordlétszámú induló vett részt. Összesen 1312 nevező, melyből 1100 be is fejezte a versenyt. Egyesületünket 21 versenyző képviselte, akik kiváló eredményeket értek el ezen az igen kemény pályán. Ám az időjárás ismét megnehezítette az indulók dolgát, mert az éjszaka leesett eső ismét csúszós álagúvá változtatta a talajt.

Kiemelkedő eredmények az Ózdi KE részéről: Középtáv: U19 női Kónya Eleonóra 1.hely, férfi Master2 Terbe Dezső 1. hely, Master1 Kovács István 3. hely Rövid táv: U15 fiú Csépányi Gergő 1. hely, U19 női Vasas Bettina 2. hely Master2 női Vasas Béláné 2. hely, U17 fiú Antal Ákos 5. hely, Master2 férfi: Vasas Béla 6. hely Felnőtt férfi Demeter Tamás 8. hely U17 fiú Fazekas Ádám 7. hely, Csépányi Gábor 9. hely U19 férfi Peták Levente 10. hely A többiek tisztes helytállással végigtekerték a távot.

Június

Az elmúlt hétvégén Salgótarjánban rendezték meg a hegyi kerékpárosok számára az Országos Diákolimpia Döntőjét, amely egyben az utánpótlás korosztály számára az első Titán Kupa fordulónak számított.

Az Ózdi Kerékpáros Egyesületet tíz versenyzővel nevezett a viadalra, közülük hárman dobogón fejezték be a komoly megmérettetést. Vasas Bettina U19-es korosztályban az első helyet szerezte meg, Csépányi Gergő az U13-sok között ugyancsak a dobogó legmagasabb fokára állhatott föl. Peták Levente az U19-es fiúk mezőnyében másodikként szakította át a képzeletbeli célszalagot. Az ÓKE tovább eredményei: 4. Nyitrai Ákos (U13), 5. Csépányi Gábor (U15), 7. Fazekas Ádám (U15), 9. Molnár Péter (U17), 11. Bölkény Ferenc (U17).

Ugyanakkor a verseny krónikájához tartozik, hogy a technika ördöge és a baleset sajnos nem kerülte el az ózdiakat. Nagy-Mengyi Anett (U13) esés miatt kényszerült feladni a versenyt, Antal Ákos (U17) küzdelmének pedig láncszakadás vetett véget. Külön fájdalom, hogy mindkét bringás dobogós helyről volt kénytelen föladni a nógrádi megmérettetést.

Június 10-én került sor a Crosskovácsi elnevezésű Maraton Magyar Kupa II. fordulójára, ahol az Ózd KE-t 13 fő képviselte. Két versenyzőnk ismét a dobogóra állthatott. Terbe Dezső nagy taktikai csatával mindenkit maga mögé utasítva a master 2-es kategóriában közép távon a nagyszerű 1. helyezést érte el, Kovács István pedig a rövid távú felnőttek között a 3. helyen ért célba. A további eredmények a következők: Peták Levente közép táv U19 9. hely, Antal Ákos rövid táv U17 (30km) 5. helyezés. Csépányi Gábor rövid táv U15 6.hely Csépányi Gergő rövid táv U15 8. helyezés. Kriston B. László pedig a hosszú távot (85km) a 20. helyen abszolválta.

Öt ország több száz hegyikerékpárosa állt rajthoz vasárnap (június 17.) a Kisnána Kupán, a Groupama Mountain Bike Olimpiai Cross Magyar Kupasorozat 4. fordulóján. A Mátra dombjain megrendezett viadal az elit férfiak számára C2-es kategóriájú versenyként szerepelt a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában, így az első tíz helyezett kerekesnek világranglista-pontok gyűjtésére is lehetőségük nyílt – ez végül négy magyarnak sikerült.
Számukra a 6,2 km-es, 220 méter szintemelkedésű körök teljesítése volt a feladat. A rajtvonalnál 237-en sorakoztak föl.
A férfi elit győzelmet a világranglista 36. helyén álló osztrák Christoph Soukup szerezte meg, megelőzve az olimpiai kerettag második helyezett Buruczki Szilárdot és a bronzérmes Parti Andrást.

Ezen a versenyen egyesületünk versenyzőinek is fel lett adva a lecke. A technikás pálya és a nagy meleg nagyon megnehezítette versenyzőink dolgát, így ez eredményeinken is meglátszik, de azért így is sikerült egy dobogós helyet hazahozni. Csépányi Gergő  U13-mas kategóriában maga mögé utasítva ellenfeleit a Diákolimpiát követően ismét győzni tudott.

A további eredmények a következők: Antal Ákos Elit férfi U17: 4. hely, (magyarok között 3.) Peták Levente Elit U19: 10. hely, Csépányi Gábor U15: 8.hely, Kovács István Master 1: 6.helyezés.

Antal Ákos 2007. június 24-én Kőszegen vett részt a Maraton Kupa 3. fordulóján, ahol U17-es kategóriában rövid távon első helyezést ért el.

Július

Kilenc nemzet, összesen 1370 bringása állt rajhoz a visegrádi Duna-parton, hogy a Pilis-hegység emelkedőin és lejtőin eldöntsék: ki a legjobb mountainbike maraton versenyző hazánkban.

Július 1-jén került megrendezésre a Top Maraton Sorozat 2. fordulója a Duna Maraton, mely egyben a maraton szakág Országos Bajnoksága is volt. Kilenc nemzet sportolói, összesen 1370-en álltak a rajtnál a visegrádi Duna-parton, hogy a Pilis-hegység emelkedőin és lejtőin eldöntsék, ki a legjobb mountainbike maraton versenyző Magyarországon. Egyesületünk számára igen komoly sikerek születtek, ugyanis az erős mezőnyt felvonultató versenyen 5 ezüst és 1 bronz éremet hozhattak haza versenyzőink. A tavalyi magyar bajnokunk Kónya Eleonóra ugyan nem tudta megvédeni címét, de így is a nagyszerű 2. helyezést hozta haza. A további ezüstérmeket a következő versenyzők hozták: Vasas Bettina, Kovács István, Terbe Dezső, Csépányi Gergő. A bronz érmet Vasas Béláné hozhatta haza kategóriájában.

2007. július 8-án Zalaegerszegen rendezték meg a mountainbike magyar kupa 5. fordulóját, melyen az Ózdi Kerékpáros Egyesületet 4 fő képviselt. Kovács István a Master1-es kategóriában első helyezést ért el. Csépányi Gergő az U13-masok között ismét felállhatott a dobogó második fokára. Csépányi Gábor 10. lett U15-ben, még Antal Ákos az elit U17-es kategóriában a 6. helyezést szerezte meg.

2007. július 8-án Tatabányán került megrendezésre a Turul Kupa elnevezésű országúti verseny, melyen egyesületünket Fejes Gábor képviselte a 80km-es távon, s az első helyezést szerezte meg a 4. korcsoportban.

2007. július 14-én az ausztriai Salzkammergut-ban 200km-es ULTRA MARATON távon Terbe Dezső képviselte az Ózdi Kerékpáros Egyesületet. Sajnos Dezsőnek a 140. km-nél az izomzata a nagy melegnek köszönhetően felmondta a szolgálatot, így a folyamatos izomgörcsök miatt nem tudta befejezni a versenyt. Elmondása szerint, a hosszú végeláthatatlannak tűnő alpesi murvás utak, melyekre folyamatosan tűzött a nap nagyon megviselte szervezetét, így jobbnak látta egészségét nem kockáztatni és inkább befejezni a versenyt. Egyébként az össz szintemelkedés 7000m ezen a távon. A versenyzők hajnal 5 órakor vágnak neki a távnak, hogy még sötétedés előtt beérjenek. A győztes ideje 11 óra.

2007. július 14-én Répáshután a Volvo Kupa II. fordulóján az Ózdi Kerékpáros Egyesületet 9 fő képviselte. Összesen 4 érmet gyűjtöttünk be. Kovács István a felnőttek között az 1. helyet szerezte meg, a nőknél Vasas Bettina a 1. helyet, a mastereknél Vasas Béla a 2. helyet, még az U17-es fiúknál Csépányi Gábor a dobogó 3. fokára állhatott fel. A kategóriánkénti eredmények a következők: U17: Bölkény Ferenc 6. Molnár Péter 5. Felnőtt férfi: Frölich Tamás 5. Peták Levente 7. Vasas Ádám pedig a 10. helyezést érte el.

2007. július 21-én Zalakaroson rendezték meg a Kerékpáros Fesztivált, ahol az országúti szakágban Fejes Gábor képviselte az egyesületet. A 80km-es távon Gábor a kategóriájában a 2. helyezést érte el, legjobb magyarként.

Négy érem az Ózdi Kerékpáros Egyesület termése az elmúlt hétvégén! Fantasztikus versenyzéssel Kovács István és Csépányi Gergő most is hozták kiváló formájukat így mindkét versenyző  ezüstéremmel térhetett haza az OX. Országos Bajnokságról!!!

Vasárnap került sor a mountain bike olimpiai szakágának országos bajnokságára a Zalakaros melletti Parkerdőben. A Karos Spa Kerékpáros Fesztivál második napi eseménye az elit férfikanál Parti András (Trek Józsefhegyi SE) az elit nőknél Erdélyi Eszter (X2S) győzelmét hozta.

Zalakaroson eddig még nem szerveztek komolyabb mountain bike versenyeket, ezért mindenki kíváncsian várta, hogy milyen pályát sikerül kijelölnie a szervező Vuelta SE-nek az OB-ra. Vinczeffy Zsolt versenyigazgató és kollégái kiváló munkát végeztek: mountain bike versenyekhez képest nagyon gyors, ugyanakkor igen nehéz, és kimondottan élvezetes pálya várta a közel 300 indulót a Parkerdőben. Az árnyat adó hatalmas fák nélkül a meleg elviselhetetlen lett volna a bringások számára, bár így is sokak teljesítményét meghatározta a hőség.

Az Ózdi Kerékpáros Egyesületből Kovács István és Csépányi Gergő is ezüstéremmel térhetet haza az Országos Bajnokságról! Mindkét versenyző kiváló teljesítményt nyújtva csak méterekkel (István egy keréknyivel, ami nem megszokott mountain bike versenyen, Gergő pedig 3 másodperccel) maradt le a győzelemről és a nemzeti színű mez viselésének jogáról, melyet ők hordhattak volna az elkövetkezendőkben. Elmondásuk szerint ilyen szoros és kemény versenyen, még nem álltak rajthoz pályafutásuk során. A nagy meleg és az olimpikonunk Viczeffy Zsolt által tervezett pálya, rendesen feladta számukra a leckét, melyet nagyszerűen vettek! Az OB-n a következő eredmények születtek: Elit férfi U19: Peták Levente 8. hely, Elit fiú U17: Molnár Péter 10. hely, U15 fiú: Csépányi Gábor 9. hely.

Ám Egyesületünk „másik fele” a Mádon megrendezett IV. Zemplén Maratonon nyomta a pedált! Az időjárásra és a terepre itt se volt panasz, a nagy meleg és a köves pálya itt is mindenkitől a maximumot kívánta. Aki nem frissített eleget, annak ez a hiba a versenyébe is kerülhetett és könnyen infúziós csövön lógva találhatta magát. Ám az ózdiakat ez a hiba elkerülte, helyette jött a turisták jóakarata, akik a rövid táv (30km) utolsó 3km-ét átszalagozva elirányították versenyzőinket a helyes útirányról és így három dobogós helyezést (Antal Ákosét, Takács Imréét, Demeter Tamásét) elvettek versenyzőinktől! A rendezők ezt észlelve kijavították a hibákat, így Bölkény Ferenc az U17-es fiúk között felállhatott a dobogó 3. fokára! Középtávú (55km) felnőtt férfiaknál az idén másodjára rajthoz álló Frölich Tamás győzedelmeskedett.

2007. július 29-én Kislődön megrendezett Balaton Maraton elnevezésű versenyen Peták Levente a junior fiúk között középtávon első helyezést ért el.

Augusztus

Augusztus 4-én került sor a Titán Kupa II. fordulójára Egerben, ahol az egyesületet Csépányi Gábor és Csépányi Gergő képviselte. Gergő az első helyet szerezte meg, még Gábor a második helyen ért célba.

2007. augusztus 5-én pedig sor került a Top Maraton sorozat 3. fordulójára, ahol 25 fő képviselte az egyesületet. Az Eger melletti Berva-völgyből rajtoltak a T-Mobile TOP Maraton sorozat harmadik futamának versenyzői. A Bükk Maratonon a várakozásoknak megfelelően ismét ezer főt meghaladó létszámban, több mint 1200-an vágtak neki a Bükk emelkedőinek és lejtőinek. Az időjárás megkegyelmezett a bringásoknak, így a szombati esőnek és hidegnek már kevés nyoma maradt. Bár közel 30 kategóriában hirdettek győztest, a legnagyobb figyelem most is a 100 km-en küzdő felnőtt férfiakra és a középtávon versenyző felnőtt nőkre irányult – ezeken a távokon elért eredmények a Groupama Magyar Kupába is beszámítanak. A férfiaknál Hasenfratz Péter (Bringabanda SC), a nőknél Simon Emese (KTM Team Bornsport) diadalmaskodott.

Az egyesület versenyzőinek az eredménye a következő:

Hosszú táv férfi felnőtt: Kriston B. László 18. hely.

Középtáv: Felnőtt: Vasas Ádám 15. hely, Master1: Kovács István 7. hely, Master2: Terbe Dezső 1. hely, U19: Peták Levente 8. hely, Soós Ádám 15. hely, U19 lány: Kónya Eleonóra 2.hely, U17: Lezák Áron 8. hely

Rövid táv: Felnőtt: Takács Imre 7. hely, Demeter Tamás 11. hely, Barta Péter 64. hely, Gyerek: Csépányi Gergő 1. hely, Master1: Biriki Attila 19. hely, Biriki Balázs 21. hely, Török Csaba 34. hely Master2: Ráthi Lajos 22. hely, Vasas Béla 37. hely, Master2 nő: Vasas Béláné 4. hely, U19 lány: Vasas Bettina 1. hely,  U17 fiú: Molnár Péter 7. hely, Antal Ákos 8.hely, Bölkény Ferenc 18. hely, U15 fiú: Fazekas Ádám 5. hely, Csépányi Gábor 8. hely

A cross-country szakágban a Magyar Kupa záró fordulójára került sor augusztus 19-én Pilisborosjenőn, a Kevélyek árnyékában. A Bikefun Merida Kupa szervezőgárdája gyors, helyenként technikás, nagyrészt tekerhető emelkedőkkel tarkított pályát jelölt ki, amelyet a versenyzők többsége jónak értékelt. Kihívást jelentett a száraz nyár következményeként kialakuló poros talaj, amely az elit futamra már teljesen más – helyenként húsz centivel mélyebb – arcát mutatta, mint a pályabejárás során, így a szokásosnál többen kóstoltak földet, szerencsére komolyabb sérülés nélkül.

Ózdi részről 5 versenyző vágott neki a versenynek és a következő eredményeket érték el kategóriájukban.

Kovács István 1.hely, Csépányi Gergő 1.hely, Csépányi Gábor 8.hely, Antal Ákos 4. hely

Ugyanezen a hétvégén, csak egy nappal korábban augusztus 18-án rendezték meg Salgótarjánban az országúti kerékpárosok számára a II. Karbona-Tarján Kupát, ahol az ózdi színekben induló Fejes Gábor ismét felállhatott a dobogó 2. fokára!

Új helyszínen, rendkívül kemény pályát alakított ki a bringásoknak az ózdi egyesület.

Nyolc éven keresztül szolgálta a Farkaslyuki Ifjúsági Tábor az Ózdi Kerékpáros Egyesület hazai versenyeit, a klub vezetése idén azonban a váltás mellett döntött. Természetesen nem kizárt, hogy a későbbiekben lesz még helyszín a korábbi, az viszont tény: az új pálya talán még komolyabb erőpróbára késztette a vasárnap Ózdra érkező bringásokat. Az ÓKE-nél sokat „agyaltak” a vonalvezetésen, de talán jobban el sem találhatták volna. Ráadásul a közönség szeme elé hozták ki a versengést, gyakorlatilag néhány méter séta után egy többszáz méter hosszú, kemény emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított szakasz került az érdeklődők látáskörébe.

Sokat „agyaltak”

– Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy továbbra is színvonalas legyen az általunk rendezett viadal – hangsúlyozta a felnőtt futam alatt Frölich Tamás, az ózdi klub elnöke. – A vártnak megfelelően inkább a régióból érkeztek a versenyzők, hiszen a pekingi olimpia közeledtével az ország élmezőnye különböző olimpiai kvalifikációs, nemzetközi futamokon vesz részt. Ennek ellenére komoly színtű, nagy csatákat láthattunk. Kicsit tartottunk attól, hogy a kiskerttulajdonosok hogy fogadják a bringásokat, de szerencsére mindenki partner volt abban, hogy ezen a napon minden gördülékenyen haladjon.

Csépányi az első

Frölich Tamás előzetesen legalább két hazai aranyéremmel kalkulált, ebből az egyiket már a délelőtt folyamán megszerezte Csépányi Gergő, aki az U13-as kategóriában utasított maga mögé mindenkit.
– Kemény volt, de szerencsére sikerült megfelelően felkészülnöm erre a napra, mondta a győztes. – Ez valóban egy teljesen új pálya, ám komoly állóképességet és taktikai felkészülést igényel, hogy eredményesen szerepeljen bárki is. Fölényesen sikerült nyernem, hiszen öt perccel vertem meg a második helyezettet, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a legnagyobb riválisom nem volt itt. Igazából akkor ért volna sokat a mostani győzelem, ha őt is sikerül kemény versenyben magam mögött tudni.
A másik hazai aranyérmet a 17 évesek között Antal Ákos szállította, a hölgyek között pedig Vasas Bettina nyert ózdi részről. A felnőtteknél a vártnak megfelelően óriási küzdelmet vívott egymással az ózdi Kovács István és a salgótarjáni Bakos Gergő, melyből a nógrádi bicajos került ki győztesen. Mindent egybevetve, rendkívül jó fogadtatása volt az helyszínnek, tehát elképzelhető, hogy a jövőben nem csak az atléták, hanem a kerékpárosok is előtérbe helyezik a Vadvirág környéki utakat és dombokat.

2007. augsztus 26-án rendezték meg Dobogókőn a Kerékvár Békás Hegyi időfutamot, ahol Fejes Gábor kategóriájában az első helyezést szerezte meg.

A 14 km-es hegyi időfutam során a versenyzőknek a dobogókői emelkedőt kellett megmászni.

 Szeptember

 Az Ózdi Kerékpáros Egyesület versenyzőjének Fejes Gábor győzelmével zárult hazánk egyik legnépszerűbb országúti kerékpárversenye a 16. alkalommal megrendezésre került Mátra kör, melyen közel hétszázan indultak. A hosszabb, 80 km-es távot teljesítőknek Gyöngyös főteréről indulva először a Mátraházáig tartó 15 km-es emelkedőt kellett megmászni, majd egy hosszú száguldás következett Parádig. Innen Recsk irányában folytatódott az útvonal, majd Markaz és Abasár felé, a Mátra déli vonulatain haladtak a bringások a mátrafüredi cél irányába.

Ideális helyszín, kiváló kerékpáros idő és rengeteg lelkes biciklista jelent meg a Mátra Maratonon, amely a Top Maraton sorozat 4. s egyben utolsó fordulója volt. A rekordszámú, 1240 induló közös kívánsága teljesült az elmúlt hétvégén: a szél és a nap közös erővel, ha nem is tudta teljesen felszárítani a pályát, de legalább kerékpárral járhatóvá tette a hét elejei esőzésektől teljesen szétázott erdei utakat. Az Ózdi Kerékpáros Egyesület versenyzői most is hozták remek formájukat, s összesen 6 éremmel tértek haza. Név szerint a következő versenyzők, akik kategóriájukban állhattak fel a dobogóra: Csépányi Gergő 1.hely, Kónya Eleonóra 1.hely, Kovács István 1.hely, Vasas Bettina 1.hely, Vasas Béláné 2.hely, Antal Ákos 3.hely.

További eredmények: Török Csaba 34. Ráthi Lajos 23. Bölkény Ferenc 23. Fazekas Ádám 6. Csépányi Gábor 6. Peták Levente 13. Molnár Péter 10. Kriston B. László 22. Takács Imre 14. Vasas Béla 30. Vasas Ádám 13. Biriki Attila 13. Biriki Balázs 28.

2007. szeptember. 23-án került sor a maraton szakág befejező  futamára  Győrújbaráton, ahol az Ózdi Kerékpáros Egyesületet U17-es kategóriában, Antal Ákos képviselte és a 4. helyezés érte el. Ákos elmondása szerint akár a dobogóra is odaérhetett volna, ha megfázása nem hátráltatta volna őt a megfelelő légzésben, ám ezzel a 4. helyezéssel is sikerült megőriznie a Magyar Maraton Kupában az összetett 3. helyezését.

Szeptember 29-30-án pedig az egyesület két versenyzője Kovács István és Takács Imre szezonvégi levezetésként a szomszédos Szlovákiába, Eperjesre látogatott ki egy maraton versenyre, ahol az előző napi esőzéseknek köszöhetően egy igen saras és kemény versenyt tudnak maguk mögött a srácok. Ennek elenére mindkét versenyző sikeresen abszolválta a távot és a következő eredményeket érték el.: Kovács István a 7. helyen, még Takács Imre a 29. helyezést szerezte meg.

A szeptember 30.-án megrendezésre került Nimród Kupával véget ért az 2007-es Országos Amatőr Kupa. Az utolsó futamon a győzelmet Szuromi Bence (Atlantis-Casino) szerezte meg, ő 27:24 alatt teljesítette a 14 km-es távot, melyet hegyi időfutam formájában kellett abszolválniuk a bringásoknak Esztergom és Dobogókő között. Az abszolút második helyet Horvát Zoltán (NOVÉ ZÁMKY SLAVIA ) gyűjtötte be, ő mindössze 1 mp-vel kapott ki Szuromitól a Két-bükkfa nyeregig tartó csatában. A harmadik Fejes Gábor lett (ÓKE) 27:33-as idővel, s ezzel az idővel kategóriáját a 4. korcsoportot toronymagasan megnyerte. Gábornak ezzel a győzelmével sikerült megnyernie a 2007-es Országos Amatőr Kupát

Október

Egyesületünk számára év végi zárásként az országúti szakágban jeleskedő Fejes Gábor tette fel az i-re a pontot, ugyanis az elmúlt hetekben került megrendezésre az Országos Egyetemi és Főiskolai Időfutam Bajnokság, ahol a Budapesti Műszaki Főiskolán tanuló,  Fejes Gábor nagyszerű versenyzéssel a 2. helyezést szerezte meg, megelőzve a Mountainbike válogatott kerettag Melts Andrást. Gábor az ezt követő hétvégén, pedig ismét egy bajnokságon, nevezetesen a Pomázon megrendezésre kerülő Magyar Köztársaság Utánpótlás Hegyi Bajnokságán vett részt és csak pár tized másodperccel lemaradva az első helyről a harmadik helyezést érte el.

Hegyikerékpáros részről pedig összesítették az Olimpia Cross Magyar Kupa a Maraton Magyar Kupa és a Top Maraton sorozat versenyek eredményeit, amelyekről Egyesületünk versenyzői összesen 10 érmet, ebből 4 aranyat, 5 ezüst és 1 bronz érmet hozhattak haza.

A Top Maraton sorozat összesített versenyében a következő versenyzők az első helyezést érték el: Kónya Eleonóra, Vasas Bettina, Csépányi Gergő, Kovács István. Második helyezést ért el, Vasas Béláné. Az első tízben végzett versenyzők névsora: Terbe Dezső 4., Takács Imre 5., Antal Ákos 6., Peták Levente 8., Molnár Péter 9., Demeter Tamás 10. helyezett.

Olimpia Cross összetettben: Csépányi Gergő és Kovács István egyaránt második helyezést ért el. Az első tízben végzett versenyzők pedig a következők: Nagy-Mengyi Anett 4., Antal Ákos 4., és Csépányi Gábor 9. helyezést érte el.

Maraton Cross szakágban pedig Antal Ákos és Kónya Eleonóra a kiváló második helyezést érték el kategóriájukban.

November

November 11.-én, a IV. Kiskun Terepkerékpár versennyel kezdetét vette a hazai cyclo-cross idény. A Kecskeméten található, csalánosi parkerdőben kialakított pályán összesen 45 induló állt rajthoz a különböző kategóriákban. A pályát a tavalyi évhez képest kicsit kibővítették a szervezők, így 4 épített akadály várt körönként a résztvevőkre, a szerencsére nem túl saras terepen. Az ózdi színeket Terbe Dezső képviselte, aki kategóriájában a 2. helyezést érte el.

 

Ózd, 2007. december 20.

 

 

 

 

 

 

 

Share Button

Leave a comment