Karancs Kupa – III. SuperCross sorozat, Salgótarján

A mai napon a salgótarjáni Karancs Kupával folytatódott a 2012/13-as III. SuperCross sorozat. Talán az idei év legnehezebb versenyén van túl az ÓKE legénysége. A 4. fordulón rekordszámú nevezés született, ahol pontosan 139-en álltak rajthoz kiegészülve szlovák versenyzőkkel.

Pityikusz stabilan hozta a 2. helyezést a Master1-es futamban
(fotó: bikemag.hu)

Ahogy az elmúlt hétvégén, úgy ma is a Frölich Tamás, Kovács „Pityikusz” István, Lórencz „Szúnyog” Péter és Peták Levente összeállítású ÓKE quartet vett részt a Karancs Kupán. A salgótarjáni pálya az eddigi futamok közül nyugodtan mondhatjuk, hogy a legkeményebbre sikerült, ami annak köszönhető, hogy az eddigi sík pályák után egy igazán technikás és jó kis szintkülönbséget tartalmazó pályán kellett 12 kört megtenniük 13 órai rajttal induló versenyzőknek.

A mai napon is, mint ahogy az eddigi futamok folyamán Kovács István bizonyult a legerősebb ózdinak, aki egy nagyszerű és kiegyensúlyozott versenyzéssel a Veszprémben defekt miatt átadni kényszerülő második helyét ezúttal visszavette, így bebiztosítani látszik az összetett verseny dobogós helyezését a Master1-ek között.

” Miután csütörtökön bejártuk a pályát a cikó bringám helyett az MTB-re tettem a voksomat, ami így utólag visszatekintve lehet, hogy hiba volt, ám szerencsére ez a verseny végkimenetelében nem játszott jelentős szerepet, bár a hosszú lépcsősoron biztos jobban jött volna a 2-3kg is könnyebb bringa. A rajtot egészen jól sikerült elkapnom, így a mezőny elején tudtam megkezdeni a körözést ami ennél a szakágnál kulcsfontosságú szerepet játszik, hiszen a hátsó sorokban jó eséllyel „bedugul” a mezőny. A mai napon 30 másodperc választott el attól, hogy elsőként guruljak át a célvonalon, ám remélhetőleg ez a következő futamon az én javamra fog változni! 🙂 Összességében egy jó versenyt tudhatok magam mögött, valamint ismét egy nagyszerű szervezéssel találkozhattunk a mai napon” – nyilatkozta István
A többiek szintén próbáltak több kevesebb sikerrel helyt állni ezen a kemény versenyen, ami eredményben a következőket jelentette: Peták Levente a hét szlovák versenyzővel kiegészült elit felnőtt mezőnyben a 14. helyezést érte el, ami jónak mondható, hiszen ez volt még csak az idei 2. cross versenye, így az előrelépéshez további versenyterhelésre van szüksége.
Frölich Tamás és Lórencz Péter a master1-ek versenyében a 12. és 15. helyen értek célba, ami a vártnál néhány helyezéssel ugyan hátrébb van, de így is az erős középmezőnyt jelenti.
” A mai nap az nem az én napon volt, de mondhatni az egész hét sem, mivel már a csütörtöki pályabejáráson sem éreztem azt a kirobbanó erőt, ami ahhoz kellett volna, hogy előrébb lépjek vagy megismételjem a veszprémi 4. helyezésemet. Sajnos már bemelegítésnél is nagyon gyengének és enerváltnak éreztem magam, így örülök, hogy egyáltalán betudtam fejezni a versenyt. Hogy őszinte legyek még a feladás gondolata is megfordult a fejemben. Most van egy kis csalódottság, hiszen jól szerettem volna menni, de remélem az elkövetkezendő két hétben megtalálom a hiba okát és javítani tudok a következő futamon” – kommentálta Tomi az eseményeket.
Folytatás december 9-én Balassagyarmaton a Palóc Crossal!

 

Share Button

Leave a comment