A „színfalak’ mögött! – versenybeszámoló Kovács „Pityikusz” Istvántól

Az alábbiakban Kovács „Pityikusz” István beszámolóját olvashatjátok a hétvégi eBike Kupa XCO Magyar Kupáról és az Cross Country Challenge sorozat első futamáról.

Mivel a tavalyi évben ezen a versenyen teljesítettem a legrosszabbul kicsit féltem hogy megismétlődik a rossz eredmény, de szerencsére nem így történt. Erre a versenyre kivételesen nem késve érkeztünk így volt idő rendesen bemelegíteni ami mint mindig egy energiabüfés ásványi anyag tabletta elfogyasztásával kezdődik hogy az izmok megfelelő állapotba kerüljenek. Közel egy óra bemelegítés után jó forogtak a lábaim éreztem nem lesz baj a versenyen. A rajt után volt egy kis lökdösődés amiből nem jól jöttem ki, a mezőny végén kezdtem meg az első emelkedőt, de mivel jó formába voltam gyorsan felugrottam az 5. helyre, kb az első kör felére sikerült a 3. helyre érnem, és azonnal üldözőbe vettem az első két versenyzőt.

A master1-es mezőny rajtja

A master1-es mezőny rajtja

Mivel az élen a master1 élmezőny versenyzői haladtak, ezért kellett egy kör mire felértem rájuk. Mire felzárkóztam, pontosan ebben a pillanatban a Táncos Gábor ritmust váltott és eltávolodott tőlünk. Ekkor már nem volt bennem több erő és nem tudtam se én se Cser Gabi vele menni. Gabival még fél kört mentem amikor 3. kör elején benyomtam egy energiabüfés energia gélt és én is ritmust váltottam amit Cser Gabi már nem tudott átvenni így egy kicsit lemaradt rólam, éreztem hogy jól megy a bringa, újból van miből menni, így megpróbáltam még Táncos Gabira is felérni.

Próbáltam közeledni Gáborhoz, de már nem tudtam őt befogni

Próbáltam közeledni Gáborhoz, de már nem tudtam őt befogni

Sajnos ez már nem sikerült megközelítettem kb 20 méterre, de közelebb nem tudtam kerülni így visszább vettem a tempóból a 2. helyet próbáltam megtartani ami sikerült is. A sorrend Táncos Gábor, Kovács István, Cser Gábor lett. Nagyon jó verseny volt, a pálya, az idő, az ellenfelek, az eredmények, kár lett volna kihagyni. A verseny végén megittam egy  BCAA italt hogy az izmok regenerálódjanak, és levezettünk 25-30 percet hogy kilazuljon az izomzat a nagy megerőltetés után. Következő verseny jövő hét végén Zalaegerszegen lesz amit anyagi megfontolásból lehet mellőznöm kell.  

551455_558933347484282_1531642122_n

 

Share Button

Tagged:

Leave a comment