A tavalyi Ózd Kupa győztesét, a Bátorfi Agria KTK versenyzőjét, Fejes Gábort kérdeztük

Már jó néhány héttel ezelőtt megkezdődött a cyclocross szezon számodra, és ha jól értesültünk, immáron az 5. versenyeden is túl vagy. Hogyan értékeled az eddigi futamokat? Na és persze legfőbbképpen a SuperCross első, kazincbarcikai fordulóját?

Az ózdi futam lesz számomra a 6. idei versenyem, jó formában várom a hétvégét, az ózdi az egyik kedvenc pályám. Nagyon örülök természetesen a múltkori barcikai győzelmemnek is.

Gábor a sorozat első futamán Kazincbarcikán (Fotó: Molnár Tibor)

Gábor a sorozat első futamán Kazincbarcikán (Fotó: Molnár Tibor)

Már csak két nap és következik az ózdi SuperCross verseny, amit tavaly magabiztos előnnyel sikerült megnyerned. Gondolom nem kérdés, hogy az idén is ez a célod. Hogyan látod a mostani esélyeidet, milyen most a mezőny?

Igen, tavaly sikerült Ózdon nyernem, amit az idén is szeretnék megismételni, bár nem lesz könnyű, mert a mezőny évről-évre sokat fejlődik, ami egyidejűleg örömteli hír is a számomra. Nagyon szeretem ezt a szakágat, jó látni ahogy folyamatosan kezd magához térni a hazai cyclocross élet.

Mint tudjuk, egész gyakran végzed edzéseidet az ózdi pályán. Mennyire fekszik ez a nyomvonal neked? Az adottságokat tekintve mi az, amit szívesen látnál benne és mi az, amit nem? 

Ez egy nehéz kérdés, most csak az ózdi futamot szeretném kiemelni. Nekem tulajdonképpen az egész fekszik, nem tudok kiugró negatívumot, sem pozitívumot említeni, a szervezők szerintem a pálya adottságaiból kihozzák a maximumot. Szerintem az idei pálya jobb lesz, véleményem szerint a tavalyi nyomvonal túl lett bonyolítva. Élvezhető futamokat és pályákat kell csinálni ahová az emberek örömmel mennek, majd pedig távoznak onnan, ne tartom jónak ha túlélőversenyt rendezünk, mint mondjuk az tavalyi utolsó budapesti futam volt.

Behozhatatlan előnnyel a barcikai versenyen

Behozhatatlan előnnyel a barcikai versenyen (Fotó: Molnár Tibor)

Szerinted miben lehetne vagy kellene fejlődnie a SuperCross sorozatnak, ha kell egyáltalán? 🙂

A futamok színvonala messze veri a magyarországi egyéb kerékpáros rendezvényeket, tisztelet a kivételnek. Szerintem ebben a tekintetben, rendben van a dolog, még amit lehetne, hogy szélesebb körben promótálni a sorozatot, hogy mások is kedvet kapjanak.

További tervek a szezonra nézve? Sajnos nem láttunk a hozzánk legközelebb eső cross VK rajtjánál, amit most nem firtatnánk, hogy miért, de a hollandiai VB részvétel azért feltételezem, szerepel az idei célok között?  

Magyar és szlovák futamok szerepelnek még a programban. Szomorú, de nemzetközi versenyekről nem tudok mit mondani, kedvem az lenne hozzá, de én egyedül kevés vagyok, ehhez egy átgondolt stratégia kell, olyan emberekkel, akik ezt szeretik és mögé állnak, véleményem szerint ezt szövetségi szinten kellene megszervezni. Én egymagam nem vagyok arra képes, hogy iskola, edzés, versenyzés mellett, a sajtót és a klubom költségére ezeket az utakat megszervezzem, finanszírozzam. Szövetségi szinten gyakorlatilag nem is létezik ez a szakág, nincs válogatott, szövetségi kapitány, pénz, program, semmi. Egy nagy nulla az egész ebben a tekintetben.

Ózdon "címvédőként" áll rajthoz Gábor

Ózdon „címvédőként” áll rajthoz Gábor

Share Button