Gyűlnek az érmek! Arany és bronz érem Ragályból, és egy ezüst Egerből!

Ezen a hétvégén sem maradtunk verseny nélkül, hiszen a kazincbarcikai Team3K egyesületnek köszönhetően immáron harmadik alkalommal került megrendezésre az Ózdtól csupán csak 32km-re található településen Ragályon az EthicSport Gömör Kupa egyenkénti indítású időfutam. Az első versenyző délelőtt 10 órakor rajtolhatott el az indítóhelyről, amely Ragály  legalacsonyabb 230m-es pontján található, majd rögtön nekiesve a hegynek kb. 2,5km-en keresztül felkapaszkodjon 320m-re, ahonnan Zádorfalváig belendülve újabb kaptatót leküzdve Serényfalva előtt megforduljon és visszafelé is abszolválja ezt az útvonalat.

A pálya szintrajzán jól látható, hogy akad itt domb bőven! :)

A pálya szintrajzán jól látható, hogy akad itt domb bőven! 🙂

Ezeknek a paramétereknek az ismeretében, nyugodtan elmondhatjuk, hogy az itthoni időfutam pályák közül az egyik legkeményebb adottságokkal rendelkező útvonalon kellett megküzdeniük egymással és az órával a benevezett 66 versenyzőnek. Egyesületünkből tízen vállalták a megmérettetést, akik között ott volt a kimondottan erre a versenyszámra készülő és az idén már több időfutamon is dobogós helyezést elérő Fábián Norbert, aki térdsérüléséből felépülve egészen az Elit/Master1-es dobogó harmadik fokáig hajtotta új kerékpárját. Norbi mellett az U17-es kategóriában az ÓKE-hoz az idén csatlakozó Farkas Balázs állhatott fel a dobogóra, aki nagyszerű időt hajtva megnyerte korcsoportját!

Norbinak 49perc 41 másodperc kellett a 31km teljesítéséhez

Norbinak 49perc 41 másodperc kellett a 31km teljesítéséhez

Farkas Balázs az U17-eskategória győztese!

Farkas Balázs az U17-eskategória győztese!

A többiek is szépen teljesítettek, bár ők inkább az MTB szakágban érzik magukat otthon, így neki ez csak egy rövid kalandozás volt az országúti kerékpározás világában, ami a jövőheti Miskolc MTB Maraton előtt jó felkészülést biztosított. Az ő eredményeik a következőképpen alakultak:

Pap Gyula 6. (Master3)

Fehér Gábor 7. (Master2)

Kovács István 8. (Elit/Master1)

Lórencz Péter 10. (Elit/Master1)

Frölich Tamás 11. (Elit/Master1)

Peták Levente 14. (Elit/Master1)

Demeter Tamás 24. (Elit/Master1)

Tulipán Attila ( bolyozás miatt kizárva) 🙁

 

A ragályi időfutam mellett a nagyatádi IronMan viadalra készülő, és ennek jegyében Egerben egy 13,5km-es futóversenyen ÓKE színekben rajthoz álló Vitális István a múlt heti ózdi hegyi versenyen elért 10. helyezése után most a dobogóért harcolhatott, aminek meg is lett az eredmények, hiszen kategóriájában a második helyezést érte el, ezzel is gyarapítva az ÓKE érmeinek számát!

Gratulálunk mindenkinek a hétvégi teljesítményekért!  

Köszönjük a fotókat Molnár Tibornak és Peták Lászlónak!

 

Share Button

Leave a comment