Beindult a cross szezon! EthicSport-Decathlon Kupa – Kazincbarcika

A mai napon az EthicSportDecathlon Kupával kezdetét vette a cyclo-cross szakág III. SuperCross sorozata.

Az 13 órai rajtban 57 versenyző vágott neki a 8 körnek

A kazincbarcikai nyitányon megközelítőleg 130 bringás gondolta úgy, hogy az „igazi” kerékpáros szezon elmúltával sem teszik le a bringát és nekivágnak a 7 futamból álló sorozatnak. Az időjárás ezúttal kedvezett még az indulóknak, ám ez a következő futamon, amit egyesületünk rendez november 4-én már nagy valószínűséggel nem így lesz, de bízunk az időjósok gyenge képességeiben és remélhetőleg még a napsütésé lesz a főszerep.  Az időjárás mellett a pályára és a szervezésre sem lehetett panasza azoknak, akik ma leutaztak Kazincbarcikára. Egy jól jelölt és jó nyomvonal vezetésű pálya várta az indulókat, ami az eddigiekhez képest több kanyarkombinációt tartalmazott, valamint a hosszabb lépcső helyett egy rövidebbre vezették rá a mezőnyt a rendezők, amit az ügyesebb és leleményesebb versenyzők egy szűk nyomvonalon leszállás nélkül abszolváltak. Egyesületükből a 11 órai rajtban Monyók Márk „Mazsi” és Fehér Gábor „Gaba”  vágott neki a hobbi mezőny számára kiírt 3 körnek.

Mazsi

A kezdeti kavarodásban nehezen lehetett követni, hogy ki hányadik helyen áll, de később világossá vált, hogy mindkét versenyző a dobogós helyen teker, amit a célig már nem adtak ki kezükből és Mazsi a 2., Gaba pedig a 3. helyen gurult át a célvonalon! A 11:45-ös rajtban egyetlen női versenyzőnk Bódán Zsófi vállalta a megmérettetést és a megnövekedett és a szlovák versenyzőkkel megerősített mezőnyben a 9. helyen zárta a versenyt.

Gaba

A délután egy órai rajtban öt ózdi induló állt rajthoz, hogy teljesítsék a számukra kiírt 8 kört! Az elit felnőttek között Fábián Norbi, a master1-ek között pedig Farkas Joci, Frölich Tamás, Kovács „Pityikusz” István és Lórencz „Szúnyog” Péter küzdöttek a minél jobb helyezésekért. Szó szerint küzdöttek, ugyani az első 2-3 körben a nagy mezőnynek köszönhetően akkora volt a tolakodás, hogy a dupla palánknál valamint a szűk kanyarokban megesett a test test elleni küzdelem is! 😀 Szerencsére később rendeződtek az erőviszonyok és kisebb nagyobb bolyokba verődve rótták a köröket a versenyzők. A legeredményesebb ezúttal is Pityikusz volt, aki Norbival egyetemben mountival vette fel a harcot a ciklo bringások ellen és még így is csak 7 másodperccel maradt le a dobogóról, ami így számára a 4. helyet jelentette. Norbi a felnőttek között a 12. helyet szerezte meg. A master1 kategóriában még Tamás a 10., Joci 12. helyen érkezett meg. Szúnyog sajnos a 6. körben egy felütéses defekt miatt kiállni kényszerült.

A következő SuperCross futamra november 4-ig kell várni, ami nem más lesz, mint a hazai rendezésű Ózd Kupa!

Pityikusz

Pityikusz

Tomi

Norbi

Norbi

Joci

Még több kép a facebook-on!

Hivatalos versenybeszámoló: bikemag.hu

Videó:

13:00 órai rajt:

11:00 és 11:45-ös rajt:

 

Share Button

Leave a comment