Bódán Zsófi háromszoros Maraton Magyar Bajnok! XII. Bükk Maraton – Felsőtárkány

A Felsőtárkány melletti Egeres-völgyben rendezte meg a Nagy Sport Egyesület a 12. alkalommal kiírt Bükk Maratont, ami a Top Maraton sorozat 3. állomása. Az 1200 előnevezett versenyző közül 1026-an vágtak neki a 93, 58 vagy a 37km-es táv valamelyikének. A különböző kategóriák leggyorsabbjai ezúttal magukra ölthették a magyar bajnokoknak járó nemzeti színű mezt, amelyet egy évig viselhetnek a maraton versenyeken.

Egyesületünkből ezúttal is szép számmal jelentek meg a versenyezni vágyók, akik közül a legtöbben a rövid távnak számító 37km-es kört választották. Az igazán felkészültek és az országos bajnoki címre vágyók az 58 vagy a 93km-re neveztek. Az időjárás továbbra is igazi nyári arcát mutatta ma is, hiszen 35 fokos kánikulában versenghettek egymással az indulók. A régóta tartó száraz időjárásnak köszönhetően egy iszonyatosan gyors pályán versenyezhettek a versenyzők, ami így több áldozatot is szedett a megszokottnál. Szerencsére az ÓKE tagjait nem érte baleset, így nem hiúsult meg Bódán Zsófi Magyar Bajnoki címe sem, aki utolsó éves U19-es versenyzőként immáron háromszoros Magyar Bajnoknak mondhatja magát és ölthette fel a trikolór színű mezt.

Zsófin kívül Frölich Tamás és Kovács István álltak rajthoz a „klasszikus” középtávon. Tamás a felnőttek mezőnyében az 5. helyen ért célba, még István a master1-ek között a 8. helyet szerezte meg.

Rövid távosaink közül kétség nem fért Farkas Joci győzelméhez, aki a Duna Maraton 7. helyét bőven megjavítva ismét győzedelmeskedni tudott a master1-ek között, így ismét versenybe szállt az összetett győzelemért is.

A többiek a következő eredményeket érték el:

Csépányi Gábor 12. Felnőtt

Fábián Norbert 16. Felnőtt

Csonka Dávid 18. Felnőtt

Csépányi Péter 16. Master2

Pap Gyula 19. Master3

Molnár Péter 20. Felnőtt

Török Csaba 43. Master1

Kiss Gábor 84. Master1

 

 

 

Share Button

Leave a comment