Borsod MTB Bajnoka 2016 első futamán versenyeztek tagjaink

Tegnap újra versenybe szált négy tagunk, hogy a Bükkszentkereszten idén is útjára induló Borsod MTB Bajnoka 2016 versenysorozatban képviseljék az ózdi színeket. Az amatőr hegyikerékpárosok részére meghirdetett négy fordulós bajnokság az ÓKE jelentős közreműködésével jött létre még 2014-ben, ám akkor még egyedüli versenyként szerepelt a versenynaptárban. Mára azonban már négy fordulósra bővült és egy komplett sorozattá nőtte ki magát. 

Ahogy a tavalyi évben, úgy most is a Kis-Galya KSE vállalta az első futam lebonyolítását, amelynek központjául a bükkszentkereszti sportpálya szolgált. A 3km hosszú pálya természetesen a körülötte lévő dombokon került kialakításra, így a nyomvonala jóformán 100%-ban megegyezett a tavalyival, ami a többség tetszését már akkor elnyerte.

A nap a megszokott gyerekversenyekkel vette kezdetét, ahol a BMTBB pontjai mellett a regionális diákolimpia elsőségéért is ment a küzdelem. Sajnos mi itt nem voltunk érintettek, de remélhetőleg a következő futamon már az ifjabb korosztály is rajthoz áll. 

B5

Szép számmal összegyűltek a bringások(Fotó: Molnár Tibor)

A délutáni futamokban viszont már annál inkább jelen voltunk, hiszen a felnőtt mezőnyben ott volt Farkas Balázs, Frölich Tamás, Kovács István „Pityikusz” és a seniorok között Pap Gyula is. A 4 órai rajtra negyven bringás sorakozott fel a rajtvonal mögé, hogy korosztálytól függően 2, 4 vagy 5 kört teljesítsen. A leghosszabb, 5 körös versenyt a felnőttek teljesítették, majd a masterek következtek 4 körrel és végül a senioroknak jutott a 2. A rajt után a szűk kanyarokban volt némi betömörülés, de a kilátóig vezető kaptató gyorsan megrostálta a mezőnyt és hamar a legerősebb versenyzők kerültek az élre. Az igen erős tempót a kazincbarcikai színeket képviselő Hacsi Ákos (Team3K) diktálta, akit a gödöllői Kiss Gábor (Bike Zone Gödöllő), Molnár Péter (Miskolc), Boda Péter Kristóf (ILB Mesterbike Factory) és Frölich Tamás követett.

B3

Frölich Tomi izzad a lemenő napnál 🙂 (Fotó: Molnár Tibor)

Mögöttük nem sokkal lemaradva Pityikusz és Baranyi Áron (Decathlon Mátéhegyi Bike Team) érkeztek. Az első két kör tulajdonképpen ebben a sorrendben zajlott, de Hacsi tovább növelte a tempót, így ő jobban elszakadt a többiektől. A brutál iram megtette hatását és ketten, Boda Péter Kristóf és Frölich Tamás kiszálltak az üldöző vonatból. Oly annyira, hogy először a hátulról érkező Áron, majd Pityikusz is szépen elpedálozott mellettük. Áron az utolsó körre szinte mindenkit utolért és a második helyezett Kiss Gáborral felért a versenyt vezető Hacsi Ákosra. De Ákos rutinos versenyzőként nem adta könnyen az első helyet és egy ritmusváltással sikerült annyi előnyt még kiharcolnia, hogy megnyerje a futamot. Mögötte végül maradt a sorrend és másodiknak Kiss, még harmadiknak Baranyi Áron gurult át a célvonalon.

B1

Pityikusz a végére kezdett igazán belejönni

A dobogós helyezések sajnos így ÓKE versenyző nélkül lettek kiosztva és bár István nagyon felért Molnár Péterre, de lekerülni már nem tudta, így 5. helyen zárta a verseny. Mögötte Frölich Tomi érkezett. Farkas Balázs már az első köröktől fogva a terepen, és az ellenfeleken kívül hátsófék problémákkal is küzdött és a 10. pozíciót szerezte meg. A verseny során Pap Gyula is becsülettel megküzdött az elemekkel és a kilátóig vezető kaptatóval és korosztálya 7. helyén haladt át a célvonalon.

B2

Farkas Balázsnak a technikai hibán kívül is voltak problémái 🙂

B4

Gyula keményen rakja neki

Sajnos a mai napra tervezett salgótarjáni verseny munkahelyi és egyéb okokból, így kimaradt, de jövőhéten a Szilvásvárad Maratonon már teljes legénységgel ott lesz az ÓKE!

Aki érez magában egy kis affinitást, az jöjjön és szurkoljon nekünk valahol a Bükkben. 🙂

A fotókat nagyon-nagyon köszönjük Molnár Tibornak! 🙂

 

 

Share Button