Buzso után Buruczki Szilárdot is megkérdeztük a hétvégi futam előtt

Túl vagyunk a IV. SuperCross sorozat első fordulóján, ami számodra a szezon első cross verseny volt, és a dobogó 3. helyén végeztél. Hogyan láttad belülről a versenyt? Mennyire vagy/voltál elégedett a 3. hellyel?

Verseny első felében még lassúnak éreztem magam, de egyre jobban belejöttem a verseny végére. Utolsó körbe a szlovák sráccal a leggyorsabb kört mentünk. Még kell két-három verseny, hogy újból bele rázódjak a crossba. Egy 2. hellyel jobban kibékültem volna, ha nem ragadok be az első körben, akkor simán el tudok menni Gáborral.

A sorozat második fordulójára most vasárnap, Ózdon kerül sor. Tavaly második lettél ezen a versenyen. Az idén mire számítasz? Neked ez lesz a 3. versenyed. Nagy „ellenfeled” Fejes Gábor, már az ötödik cross versenyén van túl, nem hátrány ez vele szembe?

Szeretném végre megnyerni az ózdi futamot is, bár a pálya jobban kedvez Fejes Gabinak a gyors sík részek miatt. Mindenképpen előny, hogy már idén sokkal több versenyt tekert Gabi, de nem behozhatatlan a hátrányom.

Kanyarvételi technika Szilárd módra (Fotó: Babka Szabolcs)

Tempós kanyar az EthicSport-Decathlon Kupán (Fotó: Babka Szabolcs)

Mountisként mennyire fekszik neked a szinte teljesen sík ózdi pálya? Mi az, amit az adottságokhoz képest szívesen látnál benne, és mi az, amit nem?

A sík részek nem igazán kedveznek nekem, még több szintet kellene varázsolni a pálya nyomvonalába. A homok ágyas szekció beiktatása is sokat jelentene, hogy ne csak az erő viszonyok határozzák meg a verseny végkifejletét. A foci stadion tetejére vinném fel még többször a nyomvonalat, ha van rá lehetőség.

Tavaly szoros csatában megnyerted a SuperCross sorozatot, az idén hogyan látod az esélyeket?

Idén is bízok benne, hogy megnyerem az SC. összetettet és az OB-t.

"Lóra!" :) (Fotó: Bencze András)

„Lóra!” 🙂 (Fotó: Bencze András)

Szerinted miben lehetne, vagy éppen kellene fejlődnie a SuperCrossnak?

Sokat fejlődne a SuperCross, ha a futamok egy része be kerülne a UCI versenynaptárba. Nemezközileg is népszerű lenne a környező országok számára az SC. futamok és a magyar versenyzők fejlődését is elősegítené az erős külföldi mezőnyben a versenyzés.

Sajnos téged sem láthattunk a csehországi VK rajtjánál! A szezonban azért szeretnél külföldi versenyeken részt venni, vagy elégnek érzed csak a hazai versenyeken való szereplést? Esetleg egy hollandiai VB részvétel, ha már tavaly nem tudtál elutazni az Egyesült Államokba?

Fontosnak tartom külföldi erősebb mezőnyben a versenyzést, mert jobban elősegíti a fejlődést az igen erős nemzetközi szinthez. Tervezzük edzőmmel, Tisza Zolival a felkészülést a VB-re. Remélem a szövetségben rendeződnek az anyagi problémák és lesz a cyclocross szakágnak is vezetője, aki foglakozik dolgokkal és összefogja a válogatott keretet.

Itt még a szlovák Marek Canecky előtt

Itt még a szlovák Marek Canecky előtt (Fotó: Babka Szabolcs)

Share Button