Egy arany, egy ezüst és két bronzérem a III. Drótszamár Fesztiválról – Erdőbénye

Mai napon került megrendezésre a III. Erdőbénye Drótszamár fesztivál melynek keretein belül egy maraton versenyt rendeztek, aminek 34 és 54km-es távjai Tokaj Hegyalja dűlőin és a Zemplén bércein keresztül vezettek. A Takarékpont Mountainbike Challange sorozat 5. állomásán is rekkenő, szinte már kibírhatatlan hőségben versenyezhetett az a 146 bringás, aki benevezett a versenyere.

Lassú rajt a Béres pincészettől

A verseny 11 órakor rajtolt a Béres Szőlőbirtokról, a rövid- és hosszú táv együtt indult az első körre. A túra jellegű felvezetés után a faluból kiérve a festői Bronok völgy emelkedői szakították szét a mezőnyt. Ezúttal a hosszú és a rövid táv is együtt rajtolt, ahol egyesületünk négy versenyzője Farkas Attila, Farkas Joci, Frölich Tamás és Kovács „Pityikusz” István is az élmezőnyben helyezkedtek, ám a Zemplén köves emelkedőjén hárman közülük gyorsan defektszerelésre kényszerültek.

A felnőtt kategória dobogósai

Előbb István kapott egy vágásos hátsó defektet, majd Attilát és Jocit sem kerülte el ez a technikai malőr. Tamás eközben az abszolút 3. helyen haladt a hosszú távon, amikor teljesítette az első 35km-es kört,  a rajt-cél területen áthaladva ő is defektet kapott, de a technika ismét közbeszólt és a júniusi miskolci versenyhez hasonlóan szétszakadt a külső. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindez a rajt-cél területen történt, ahol egy kis plusz kitérővel sikerült orvosolni ezt a problémát is, ami csak néhány helyezést jelentett a versenyben. Defektjeik után mindenki full gázon próbálta behozni a lemaradást, ami igencsak jól sikerült, hiszen mind a négyen a dobogóra állhattak. Joci a rövid táv versenyét nyerte, még Attila a master1-ek között állhatott fel a dobogó 2. fokára, ahol Kovács „Pityikusz” István foglalhatta el a 3. helyet. Tamás pedig a felnőttek mezőnyében ért be a 3. helyre. A szintén rövid távon rajthoz álló Török Csaba is nagyszerűen helyt állt ebben a tikkasztó hőségben, így ő a master mezőnyben a 11. helyen érkezett a célba.

 

Share Button

Leave a comment