Egy hétvége, három verseny, három érem

A mögöttünk hagyott hétvégén egyesületünk versenyzői nem tétlenkedtek és három helyszínen is rajthoz álltak.

A szombati nap folyamán hegyikerekeseink Kassán és Nagykovácsiban maratonoztak, országútisaink pedig vasárnap mérettették meg magukat Gyömrőn.

Az idei évben már 10. alkalommal megrendezésre kerülő és immáron Skoda Bike Maraton néven fémjelzett hegyikerékpáros maratonon öt fős ÓKE különítmény vett részt. A Kassa melletti és télen síparadicsomként üzemelő jahodnai sportcentrumból rajtoló versenyen a Farkas Joci, Frölich Tamás, Kovács István, Linzenbold Tamás és Peták Levente alkotta team állt rajthoz.

kassa levi dobogo

Levi a rövid táv győztese (Joci helyett Tomi állt fel a dobogóra 🙂 )

Az öt fős ÓKE csapatból, Tamás és István az 50km-es távot választották, aminek útvonala már bőven belekóstolt a Tátra igencsak kemény kaptatóiba. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az 50km-en 1600m szintkülönbséget kellett teljesíteniük a versenyzőknek. Szerencsére az időjárás végre a bringások mellé állt és verőfényes napsütésben,  mondhatni ideális körülmények között lehetett versenyezni, bár jó néhány helyen akadt még sár a pályán, ám ez nem nehezítette számottevően a haladást. A közép táv rajtjára 10 órakor került sor, ahol a hosszú távhoz képes egész nagy számú indulói létszám gyűlt össze (kb. 168 fő). A korrekt rendezőknek és versenyzőknek köszönhetően Tamás és István az első sorból kezdhette meg a versenyt (szó nélkül be tudtak állni), majd a rajtpisztoly eldördülését követően az első mászáson a hazaiak egyik legjobb középtávú menőjével Dusan Kozellel sikerül elszakadniuk a mezőnytől.

István 2. helyét senki sem veszélyeztette, ami látszik az arcán is :)

István 2. helyét senki sem veszélyeztette, ami látszik az arcán is 🙂

A kialakult helyzettel Dusan nem volt megelégedve és növelte a tempót, amit István át is vett, ám Tamás jobbnak látta beosztani az erőt és inkább stabilan megtartani a harmadik helyet. Ez a felállás egészen a 15-20. km-ig meg is maradt, ám egy figyelmetlenségnek vagy rosszul felfestett jelölésnek köszönhetően Tomi az egyik elágazásnál nem tért le balra, hanem egyenesen folytatta a mászást, aminek következtében egy jó 20 percet vesztett, így kb. a 100. helyre visszacsúszva újra kezdhette a versenyt. Közben István végig tartotta második helyét, ahol elmondása szerint Dusan végig „lőtávon” belül volt egészen a verseny végéig, ám már nem tudott felzárkózni rá, így az ezüst érmet érő 2. helyen zárta a versenyt! Az eltévedés utáni fennmaradó 30km-en Tamás folyamatosan előzve versenytársait a 11. helyezésig jutott előre.

Tominak ezt követően jött a feketeleves

Tominak ezt követően jött a feketeleves

Rövid távon három ÓKE-s állt rajthoz. Közülük Farkas Joci már többször felállhatott a jahodnai dobogóra, valamint az elmúlt heti Kondenzgyík Maratonon elért győzelme is biztató jele volt annak, hogy újból hoz egy jó eredményt. Mellette Peták Levente a miskolci közel 6 órás és minden erőtartalékot felemésztő saraskodás után jobbnak látta a 20km-en való rajthoz állást, ami jó ötletnek bizonyult, mert Jocival duót alkotva első és második helyen gurultak át a célvonalon, beigazolva a papírformát. Szintén ezen a távon állt rajthoz a Linzenbold Tamás is, aki top10-es 9.helyezést ért el!

Jocit a második helyre repítette az új Dema bringa

Jocit a második helyre repítette az új Dema bringa

Szintén szombaton, csak egy másik helyszínen Csépányi Gábor és Molnár Péter álltak rajthoz a Crosskovácsi Maratonon. A nagykovácsi Tisza-kastély versenyközpont ezúttal sem változott, ám a pályán akadt némi módosítás. A rövid távra nevezőknek 30, még a középen indulóknak 59km-t kellett leküzdeniük. A hosszabb távot ezúttal is Gábor választotta, aki a felnőttek mezőnyében a 13. helyezést érte el. Péter a legrövidebb távon és szintén a felnőttek között a 45. helyen zárta a versenyt.

Csépányi Gábor a középtávú felnőtt mezőnyben a 13. helyen végzett

Csépányi Gábor a középtávú felnőtt mezőnyben a 13. helyen végzett

Molnár Péter a rövid távon harcolt

Molnár Péter a rövid távon harcolt

 

Egy nappal később Fábián Norbert és Barna Richárd az országúti kupa sorozatba tartozó Tour de Gyömrő elnevezésű 80 és 20km-es mezőnyversenyen álltak rajthoz. A 80km-es verseny folyamán egy három fős elmenés alakult ki, amelynek sikerült is hazaérnie, így a mezőnyben maradt versenyzők már csak a 4. helyért sprintelhettek. Norbi a befutóra kiválóan helyezkedve megszerezte kategóriája 8. helyét! A versenyzést idén elkezdő Ricsi a 20km-es távon a 20. helyezést érte el az ötödik korcsoportban.

 

Share Button

Leave a comment