Egy nap, két verseny, egy ezüstérem – Sikerek a Tour de Tisza-tóról

Beindult a bringás verkli! A mai napon rögtön két helyen is rajthoz álltak versenyzőink. Voltak akik a határon túl próbáltak minél jobb helyezést elérni és voltak akik itthon maradtak.  Ez a két verseny pedig nem más volt, mint a szlovákiai BBB-Vlko-Hron MTB Maraton és a 6. Intersport Tour de Tisza-tó országúti mezőnyverseny. 

A jól megszokott duó

A jól megszokott Kovács, Frölich duó 🙂

Az eredmények kikiáltását kezdjük az utóbbival, hiszen ott született komoly eredmény!

Négy tagunk Barna Richárd, Fábián Norbert, Farkas Balázs és Gyárfás Gergely a mai napon a 6. Intersport Tour de Tisza-tó országúti mezőnyversenyt választották felkészültségük megmérettetésének. A rajthoz állók előtt a feladat nem más volt, mint hogy a lehető leggyorsabban teljesíteni a tó körüli 65km-t. A rajtpisztoly eldördülése után több mint 8 percig haladtak át a résztvevők a rajt kapu alatt, ám már eközben az élen zajlottak az események. Egyesületünkből Norbi helyezkedett a legjobban, aki a fő mezőnnyel haladt egészen a táv feléig, ahol a rossz útminőségnek köszönhetően többed magával kb. 200m-re megúszott egy 8-10 főt számláló bolyról. Sajnos abban a brigádban, ahol maradt, nem volt olyan ember, akivel összedolgozva felugrottak volna ismét az élre, így egyedül vállalkozott erre a nem kis feladatra. Az elmúlt hetek időfutam versenyei meghozták a várt erőnlétet, így 20 perc után sikerült felzárkóznia, ami azt jelentette, hogy ez alatt az idő alatt végig 45-50km/h sebességgel közlekedett.  Az abszolút versenyben a Nagy Gyula, Vilmányi Tamás duó ért át a célon elsőként, majd 24 másodperccel később Norbi is megérkezett egy 7 fős bollyal, ahol a sprintben megszerezte a harmadik helyet, ezzel a felnőtt kategória 2. helyét is! Így az elmúlt hétvége után újra dobogóra állhatott.

Másik három versenyzőnk is tisztesen helyt állt, aki a következő sorrendben futottak be: Farkas Balázs kategóriájában a 9. helyen ért célba, Gyárfás Gergely a felnőttek között a 35., Barna Richárd pedig a 82. helyen zárta a versenyt.

(Hamarosan bővítjük képekkel)

Országúti versenyzőink mellett, ahogyan azt már a fentiekben is említettük az MTB szakágban is rajthoz állt két ÓKE versenyző. Frölich Tamás és Kovács István a szlovák maraton kupába tartozó BBB-Vlko-Hron maraton közép távjának számító 42km-en versengtek északi szomszédunk legjobbjaival. A verseny a Zólyomtól 10km-re található Vlkanova településről rajtolt és a környező hegyek nem túl magas, ám annál meredekebb kaptatóin és lejtőin vezetett. Az időjárás igazi májusi 20-24 fokos hőmérséklettel és 80-90%-os páratartalommal áldotta meg a versenyzőket. A verseny előtti napon leesett jókora mennyiségű csapadék sártengerré változtatta az amúgy is agyagos nyomvonalat.

Jó kis dombok

Jó kis dombok

A középtáv rajtjánál felsorakozott a szlovák maraton szakág éllovasainak nagy része, közöttük az itthon is jól ismert Milan Barenyivel, Radovan Birossal vagy éppen Dusan Kozellel. A szintén kiváló formában lévő és a szerdai Buda Maraton Master1-es versenyének győztese Hauser Tamás hiányzott csak a mezőnyből. Versenyzőinknek sikerült az első sorba beállnia, így az amatőrök okozta káosztól megkímélték magukat és jó pozícióban kezdték meg a versenyt, ami egészen a 2. km-ig ki is tartott, ahol Kovács „Pityikusz” István állt meg egy pit-stop-ra, mert azt hitte, hogy defektes a hátsó kereke, de szerencsére ezt csak benézte :), így nyomulhatott az eleje után. Tamás eközben a 4-5. helyen kezdte meg az első mászást, de idei második versenyén ez a tempó még „kicsit” 🙂 soknak bizonyult, így visszacsúszott a 8. helyre. :/ Közben Pityikusz szépen szedte le az előtte haladókat és feljött egészen a 5. pozícióig, ám a technika ördöge most már tényleg utol érte és a verseny vége előtt kb.5-6km-el egy hirtelen jobbra kanyarodó meredek résznél elszakította láncát! 🙁 Így sajnos ez a nagyszerű helyezés elúszott és a 15. helyen ért célba. A saras körülmények Tamásnak sem kímélték a technikát, ami kétszer váltott be a küllők közé, így annak kiráncigálásával ő is értékes perceket vesztett, amivel kicsúszott a top10-ből és a 11. helyen gurult át a célvonalon.

Mert ha nem ezzel a bringával áll rajhoz, akkor lehet nem történik ez meg :)

Mert ha nem ezzel a bringával áll rajhoz, akkor lehet nem történik ez meg 🙂

 

 

Share Button

Leave a comment