Emlékezetes nap lesz augusztus 25-e Kovács „Pityikusz” István számára

A mai napon a Salgótarjáni HKE rendezésében került lebonyolításra az olimpiai cross Magyar Kupa utolsó fordulója a Salgótarján Kupa. Az eresztvényi helyszín már mindenki számára ismert lehetett, hiszen több alkalommal rendezett már itt versenyt az SHKE csapata. Legutóbb 2010-ben, amikor is C2-es besorolású nemzetközi futamra került sor. A pálya ezúttal egy klasszikus 4,5km hosszú XCO kör volt, amely két komolyabb mászást tartalmazott, amelyből a szánkópályára felvezető igencsak combos volt még mindig. 🙂 Majd a végén egy hosszabb köves, gyökeres lejtőn tehették próbára technikai tudásukat a versenyzők.

István Ózd után második győzelmét aratta a Magyar Kupában

István Ózd után második győzelmét aratta a Magyar Kupában

Egyesületünkből négy versenyző, Frölich Tamás, Kovács „Pityikusz” István, Lórencz „Szúnyog” Péter és Molnár „Pufi” Péter utazott a nógrádi megyeszékhelyre. István egyenesen a miskolci Semmelweis kórház szülőszobájáról, ahonnan mint két lánygyermekes apuka távozott, így az adrenalin löket már adott volt. 🙂

A reggel 9 órai rajtban Molnár Peti rajtolt el előbb az amatőr felnőttek mezőnyében, majd egy technikai probléma után az 5. helyen zárta a tarjáni versenyt.

Fél kettőkor pedig az ózdi futamhoz hasonlóan összevont rajtra került sor, ahova ismét becsatlakozott az elit mezőny. Az elitek után a másodosztály rajtolhatott, ahol Lórencz „Szúnyog” Péter versenyengedély híján kénytelen itt indulni, majd 1 perces ráindítással a két Master1-es ÓKE versenyző Frölich Tomi és Pityikusz is nekivághatott a kategóriák számára kiírt 4-4 körnek. A rajtot legjobban Tamás kapta el, aki Cser Gábor mögött másodikként fordult a szánkódombhoz vezető mászásra, ám őket szorosan követte Pityikusz és az összetett versenyben vezető Ibrányi Attila (Vitalitás SE), majd ők tovább is mentek az első lejtő utáni gyors egyenesben. Ekkor már a vezető négyes bőven megfogta a másodosztály végén hajtó versenyzőket, így az előzések nem kis plusz erőt vettek igénybe, így lassan nagyobb időkülönbségek álltak be. István a második körben kihasználva Ibrányi láncleesését gyors ritmusváltással otthagyta őt, majd „lőtávon” kívül hagyva biztos 44 másodperces előnnyel elsőként gurult át a tarjáni célvonalon, amivel sorozatban második kupafutam győzelmét arathatta, így teljessé és igencsak emlékezetessé téve az augusztus 25-ét!

István így nyilatkozott a mai napról:

” Életem egyik legkeményebb napján vagyok túl! 🙂 A mai napra gondolva tegnap este még egy gyors masszázst is beiktattam a Tea Vitálba, mert kicsit fáradtnak éreztem a lábaim, ám miután hazaértem, már szinte indulhattam is  feleségemmel Beával Miskolcra a Semmelweis Kórház szülőszobájára, ahol néhány óra elteltével 0:45 perckor megszületett második lányunk Fruzsina, majd hajnal 3-kor sikerült hazaérnem és aludnom egy kicsit, de 10 órakor már indultunk is Salgótarjánba. A szülés előtti stressz addigra már elmúlt, így nyugodtan vágtam neki a versenynek, bár még a bemelegítés elején még mindig nem éreztem igazán erősnek magam. Az első kör után viszont magamra találtam és sikerült megnyernem a Salgótarján Kupát, amivel igazán teljes lett a napom! „:)

István mögött Ibrányi érkezett a második helyen, majd a harmadik helyezett Cser Gábortól 1’29”-re Tamás is befutott a 4. helyen. Szúnyog a hét közepén edzés közben bukott egyet, ahol jobb karját megütötte, így a mai napi indulás még kétséges is volt számára, ám tisztesen helyt állt és 10. helyen érkezett be a másodosztály mezőnyében.

István ezzel a győzelmével előzetes számítások alapján MEGNYERTE az olimpiai szakág Master1-es korosztályának összetett Magyar Kupáját!  Tamás pedig feljött az összetett 4. helyre, ami már marad is, hiszen a tarjáni volt az utolsó forduló. 

Legközelebb egy hét múlva szeptember 1-jén a Mátra Maratonon állnak rajthoz az ÓKE versenyzők, majd szeptember 8-án a III. Ózdi Triatlon Verseny megrendezésében vesznek részt, ám van aki mint versenyző is képviseli az egyesületet.

Több kép hamarosan…

 

 A fotókat köszönjük Bali Sándornak és Szabolcsik Jánosnak „Jannusz-nak” 🙂

Share Button

Leave a comment