Eredményesen zártuk a hétvégét – Fehérkőlápa Hillclimb és III. Ózdi Triatlon

A III. Ózdi Triatlon Verseny szervezésének feladatai miatt egy kicsit megkésve, de annál nagyobb örömmel számolunk be a szeptember 7-i IV. Fehérkő-lápa Hillclimb versenyről, amelyen három ÓKE versenyző, Lórencz Péter, Molnár Péter és Török Csaba is rajthoz állt. 

A kellemes késő nyári melegben megrendezett versenyre csaknem száz jelentkező adta le indulási szándékát, hogy futva vagy kerékpáron teljesítsék a Bánya-bükk lábától egészen a Fehérkő-lápai Turistaházig vezető több mint 6km-es hegymenetet. Ahogyan már tavaly is, úgy az idei évben is két nyomvonalon vághattak neki a versenyzők a mászásnak. A piros jelzésű nyomvonal ugyan egy kicsit rövidebb, mint a classik, ám ez csak is azért van így, mert több combos (meredek) és technikás részt tartalmaz, ami kemény feladat elé állítja az erre nevezőket. Egyesületünkből egyedüliként csak Molnár Péter vállalkozott ennek a leküzdésére és a felnőttek között a 7. helyezést érte el.

Török Csabi a classik távot választotta (fotó: Csibi Gyula)

Török Csabi a classik távot választotta (fotó: Csibi Gyula)

A classik távon viszont Lórencz „Szúnyog” Péternek köszönhetően ÓKE győzelmet könyvelhetünk el, hiszen 24:26-os idővel az abszolút első helyen zárta a versenyt, ezzel megnyerve a master kategóriát is! Szintén ezen a távon terhelte a pedálokat Török Csaba is, aki 10-ként ért fel a masterek között a turistaházhoz.

A classik táv abszolút győztese Lórencz "Szúnyog" Péter lett

A classik táv abszolút győztese Lórencz „Szúnyog” Péter lett

Természetesen a hazai rendezésű III. Ózdi Triatlon Verseny sem múlhatott el ÓKE részvétel és dobogós helyezés nélkül. A lassan már hagyományosnak is mondható versenyen a rendezés mellett öt egyéni versenyzőnk és két csapatunk is rajthoz állt. Sajnos délelőtt ugyan még nem voltunk érdekeltek a gyerekversenyeken, de a délután egy órai rajtnál már megtalálható volt a Bódán ZsófiaPap GyulaPap Arion ÓKE trió, valamint a szintén ÓKE tagokból rögtönzött két fős MI névre hallgató váltó, amelyben Vasas Bettina és Monyók Márk „Mazsi” vették fel a küzdelmeket a három fős csapatok ellen, annyi sikeresen, hogy egészen a 7. helyig jutottak! Háromfős váltók pedig a 11. helyen zárta a versenyt.  A szintén ÓKE tagokat is „foglalkoztató” Black Danger váltó (Barna Richárd, Kondás Klaudia) nagy küzdelemben volt a MI váltóval, ám 7 másodperccel később érkeztek be a 8. helyen.

Mazsi és Betti kitettek magukért :)

Mazsi és Betti kitettek magukért 🙂

Betti (bal oldal) és Klaudia nagyot meccseltek a helyezésért

Betti (bal oldal) és Klaudia nagyot meccseltek a helyezésért

A váltók befutását követően már Frölich Tamás, Korbély Csaba, Kovács István „Pityikusz”, Tulipán Attila és Vitális István szállt medencébe, hogy mihamarabb maguk mögött tudják az 1km úszást, 25km kerékpározást és az 5km futást, na és természetesen a versenytársakat. A rajtot jelző dudaszó elhangzása után 30! hossz várt a versenyzőkre a 33,1/3-os medencében. Az ÓKE-sok közül legelsőként Tulipán hagyta el a medencét, ám Pityikusz a kerékpározás során gyorsan felért rá és tovább száguldott, majd egy kör múlva csatlakozott Tamáshoz és váltott vezetéssel az egyik legjobb kerékpáros időt hajtotta.

Megy a váltott vezetés

Megy a váltott vezetés

Innen már csak az 5km-es futás volt hátra, aminél már megtartotta a 7. korcsoport elit versenyében az addig megszerzett 3. helyét. Mögötte nem sokkal lemaradva Tulipán érkezett a 4. helyen. Csabának, Tamásnak és Istvánnak sajnos az úszás a gyenge számuk, így ezen a távon már jelentős hátrányt szedtek össze, ám a kerékpározás és a futás során szépen feljöttek. Tamás egészen a 6. korcsoport elit versenyének 9. helyéig, Csaba pedig a 7. korcsoport amatőr versenyének a 9. helyéig, izomgörcsökkel kísérve. István pedig a mint hosszú távú versenyző a 7. korcsoport, versenyengedéllyel nem rendelkezők kategóriájában a 11. helyen zárta a versenyt.

A szervezés mellett István is szakított egy kis időt a versenyzésre :)

A szervezés mellett István is szakított egy kis időt a versenyzésre 🙂

Fotók: Kajdi Szabolcs

Share Button

Leave a comment