Fábián Norbi és Lórencz „Szúnyog” Péter Tahitótfaluban versenyeztek

Április első hétvégéjén megkezdte idei szereplését két országúti versenyzőnk Fábián Norbert és Lórencz Péter.  A szeszélyes tavasz miatt „kicsit megcsúszott” szezont versenyzőink a már szokásos áprilisi klasszikuson a Tahitótfaluban megrendezett KERÉKVÁR-BÉKÁS IDŐFUTAM és BUDAPEST BAJNOKSÁG-gal nyitották meg.

P1070800

A pálya az elmúlt évekhez képest nem változott, így maradt a már jól bevált Tahiból rajtoló és Kisorosziban forduló 18,7 km, amin összesen 280 induló küzdött meg egymással és természetesen az órával, na meg persze az igencsak zord tavaszi időjárással, ami kb. 5-6 fokot és szitáló esőt jelentett aznap. A két ÓKE versenyző közül Norbi volt a gyorsabb, aki 26perc 55másodperces idővel teljesítette a távot ami ezen a napon az 5. helyre volt elég az Elit 1-es korcsoportban. Péter, aki inkább az alkatának megfelelő dombosabb terepet kedveli az Elit 2-ek között a 32. helyen ért célba 29:57-es idővel.

Legközelebb április 14-én állnak rajthoz versenyzőink. Országútisaink a tatabányai Stop Cukrászda időfutamon, ami a bajnokság 2. fordulója lesz, valamint hegyibringásaink a Szlovákgyarmaton rajtoló eBike MTB Magyar Kupán és egyben az CrossCountryChallenge sorozat első állomásán.

Ezekkel a versenyekkel már beindul a nagyüzem és hétről hétre rajhoz állunk egy egy versenyen. Most már csak a valódi tavasznak kellene megérkeznie!

Norbi versenybeszámolója itt olvasható:

Az elmúlt vasárnap indultam idei első versenyemen ami a jól megszokott tahitótfalui egyéni időfutam volt, ám nem ez volt az első sportos megmérettetésem a szezonban, mert már túl vagyok három futó versenyen amiken mondhatni kezdőként álltam rajthoz, de mégis egész eredményesen sikerültek. Az eddigi felkészülésem sajnos katasztrófálisan sikerült, végig betegeskedtem a telet (arcüreggyulladás, megfázások), így sehol nem járok a magamban eltervezett edzésekben. Na de térjünk vissza a vasárnapi futamhoz. Korán reggel indultam Tahitótfaluba, ahová elkísért két barátom Ricsi és Klaudia. Az előnevezés alapján 11:05 kor rajtoltam. A helyszínre érve azt tapasztaltuk, hogy az ózdi időjárásnál is extrémebb arcát mutatja a „tavasz”. 4fok körül mozgott a hőmérséklet, szitált olykor-olykor az eső és a szél is igen kellemetlenül fújt. Nem szeretek hosszúnadrágban versenyezni, ezért levettem a lábmelegítőket a rajt előtt és rövid időfutam mezben indultam, hát nem volt melegem. Az új bringa és az új sisak jól teljesített, de én magammal nagyon nem voltam megelégedve, összességében az eredmény elfogadhatónak mondható (5.), de nagyon sokat kell még edzenem! Szereztem egész jó pontokat az összetettben, úgyhogy jövő héten kötelező a kupasorozat második fordulóján Tatabányán  szintén jól teljesíteni.

Share Button

Leave a comment