Farkas Joci is elkezdte gyűjteni a 2013-as érmeket!

A mai napon a romániai Nagyváradon állt rajthoz egyesületünk két versenyzője Farkas Joci és Linzenbold Tamás. A Probikers néven fémjelzett maratonon az indulók két táv közül választhattak. A hosszú távon rajtolóknak a rövid táv kétszeresét, azaz, kétszer 37km-t kellett megtenniük.

Joci a rajt előtti pillanatokban

Joci a rajt előtti pillanatokban

Egy kör 570m szintkülönbséget tartalmazott, ami így ideális volt szezon eleji ráhangolódásnak. Mindkét ÓKE versenyző a rövid táv mellett döntött, ahol Joci majdnem megismételve tavalyi győzelmét a Master1-es mezőnyben illetve az abszolút versenyben is az előkelő második helyet szerezte meg! 10 másodperccel lecsúszva az elsőségről. Elmondása szerint végig jó erőben érezte magát és szinte már a markában érezte a győzelmet, amikor a vége előtt 6-7km-rel elfordult az első átdobója és szerelni kényszerül, miközben az addigi 2. helyezett elrobogott mellette. Az így összeszedett hátrányt a verseny végéig sajnos már nem tudta ledolgozni, ám így is meglett a dobogó 2. foka! Tamás is szépen rótta a kilométereket és szintén a Master1-es mezőnyben a 13. helyen ért célba.

A versenynek egyébként több magyar résztvevője is volt, akik szintén kiválóan szerepeltek! Kis József (Merida Team) a hosszú távon a Master2-es mezőnyben 1. helyen ért célba, valamint az ex ÓKE tag Farkas Attila szintén hosszú távon a Master1-ek között állhatott fel a dobogó 3. fokára, illetve a már felnőtt korcsoportot erősítő Mellau Ádám (Bringabanda) a rövidtávon lett 2. helyezett.

Egy újabb ezüst Jocinak és az egyesületnek is! Gratulálunk hozzá! :)

Egy újabb ezüst Jocinak és az egyesületnek is! Gratulálunk hozzá! 🙂

Fotók: Erős Béla

Share Button

Leave a comment