Győzelem a Crosskovácsi Maratonon – Nagykovácsi

A mai napon a már tradicionálisnak nyugodtan nevezhető Crosskovácsi Maratonon vett részt egyesületünk négy versenyzője. A verseny központjául ezúttal is a jól megszokott Tisza Kastély parkja adott otthont, ahol jól elfért a benevezett 450 induló és kísérőik. A versenyzők 30, 59 és 83km-es távok közül választhattak.

A rajt pillanatai

A hirtelen jött júniusi hőség nagyban megnehezítette a versenyzők dolgát, bár az előző napi esők kimondottan jót tettek a pálya talajának, ám az így is iszonyatosan gyors maradt. A távok rajtjai között szerencsére hagytak 2 perc szünetet a szervezők, így mindenki tisztába volt vele, hogy kb. hol is helyezkedik el a mezőnyben, ami egy maraton versenynél az erő beosztásában sokat segíthet, ám még így is sikerült utolérni a hosszú táv végét. A rajt után mindhárom táv egységesen egy 6km-es kört tett meg a kastély körüli erdőben, majd visszatérve a kastély parkjába, mindenki kezdhette a maga körét. Egyesületünkből Csonka Dávid, Frölich Tamás, Kovács „Pityikusz” István és Molnár Péter álltak rajthoz. Dávid és Peti az általuk favorizált és felkészültségüknek megfelelő rövid távot választották, ahol a felnőtt kategóriában Péter a 13., Dávid pedig a 62. helyezést érte el.

Tomi a középtávú felnőtt kategória győztese

Másik két versenyzőnk Tomi és Pityikusz a jobb edzettségi állapotot megkívánó közép távon álltak rajthoz. A könnyűnek egyáltalán nem mondható 59km-es pályán és az igencsak erős középtávos mezőnyben Tominak sikerült megszereznie a felnőttek között az 1. helyet, ami az elmúlt heti miskolci defektes verseny után valamelyest kárpótlást jelentett számára. István a master1-ek között nem sokkal lecsúszva a dobogóról az 5. helyen futott be.

Tomi és Pityikusz a középtáv elején

 

 

 

 

 

 

 

Az egyik legnehezebb mászáson Tomi vezeti a sort

 

 

 

 

 

 

 

Összefoglaló videó a versenyről:

http://indavideo.hu/video/Schiedel_Crosskovacsi

 

 

 

 

Share Button

Leave a comment