Hornohradský MERIDA MTB maraton – Málinec (SVK)

Ezen a hétvégén három versenyzők Farkas Attila, Frölich Tamás és Kovács „Pityikusz” István ismét Szlovákiába látogatott a Hornohradský MERIDA MTB maratonra, amelyet a Málinec környéki hegyekben rendeztek.

Festői szépségű helyeken vezet a pálya

Ahogy a hazai versenyeken, úgy már az itteni maratonokon is három táv közül választhatnak a kerekesek. A rövid táv itt tényleg az amatőr sportolókra van kihegyezve, így az csak 17km könnyű terepet jelent. A közép és hosszú táv, ami 50km és 1600m, valamint 75km és 2600m szintkülönbséget tartalmaz, már komoly felkészültséget igényel, mert könnyen elkészül az ember az erejével.

A versenyt megelőző éjszaka komoly esőzés áztatta a pályát, amitől rendesen átázott a föld és egy-két helyen dagonyává változott a pálya, ami így még keményebb lett. Farkas Ati mit sem törődve ezzel, délelőtt 10 órakor nekivágott, hogy teljesítse a 75km-es távot. A kezdeti nehézségek ellenére végül sikerült magára találnia és a nagyszerű 6. helyen ért célba! Az egy órával később esedékes rajtban Pityikusz és Tamás álltak rajthoz. Ekkora már szépen kisütött a nap is ami, így szinte pokollá változtatta az erdőt, hiszen a felszálló pára fullasztotta az amúgy is ziháló versenyzőket. Az első hosszú 14km-es mászást mindkét versenyző a mezőny elején kezdte meg, ám Tamásnak a hajnal 5-ig tartó munka után kevésbé esett jól a verseny, így ő lemaradt és saját tempójában haladt tovább. Közben István az élen haladva egy gyors lejtőnél másodmagával elnézett egy kereszteződést, amink az lett a vége, hogy elmentek 7-8km-t, így ő feladta a versenyt. Tamást végig gyomorproblémák hátráltatták, így ő inkább önmagával harcolva a 7. helyen ért célba az 50km-en.

Share Button

Leave a comment