Hosszúra nyúlt szezont zárt csapatunk 2014-ben

Egy igazán fontos évfordulóval kezdtük a tavalyi évet, hiszen az év elején fennállásának 15. évfordulójához érkezett egyesületünk. A nem mindennapi eseményt egy közösen elfogyasztott vacsorával ünnepelte meg a jelenlegi és az egykori klubtagság, akik régi fényképek nézegetésével idézték fel az elmúlt 15 év bringás élményeit.   

Az elmúlt 15 év ÓKE mezei

Az elmúlt 15 év ÓKE mezei

Ám ahogyan visszazökkentünk a szürke hétköznapokba és kezdetét vette a tavasz, úgy a 2014-es évben is elindult a kerékpáros mókuskerék az ÓKE-nél. Az elmúlt évben is rendületlenül jártuk az ország hegyikerékpáros és országúti, vagy éppen futó versenyeit, ahol újabb szép élményekkel és tapasztalatokkal, na és persze értékes eredményekkel lettünk gazdagabbak, ezzel öregbítve a klub és városunk jó hírnevét. A 28 hazai megmérettetés mellett a szomszédos Szlovákiában, valamint Német és Angol versenyeken is sikeresen szerepeltek tagjaink, akik összesen 50 érmet szereztek az elmúlt szezon során. Az 50 dobogós helyezésből 20 alkalommal arany, 18 alkalommal ezüst, valamint 12-szer bronz érem került versenyzőink nyakába. Az aktív versenyzés mellett a kerékpáros túra és versenyrendezésből is kivettük részünket.

Borsod Bajnokai 2014.

Borsod Bajnokai 2014. (Fotó: Molnár Tibor)

Az év első közös bringás megmozdulása a már jól megszokott áprilisi túránk volt, amelyet tragikus hirtelenséggel elhunyt tagunk, Vashegyi Péter emlékének ajánlottuk. Így ez az esemény az idén is Vashegyi Péter Emléktúraként fog már naptárunkban szerepelni. A közös tekerésen mintegy 30 fő vágott neki az Ózd – Hangonyi tó – Ózd túrának. Folytatásként tavasszal és a nyáron az XCO Magyar Kupa és a Top Maraton futamokon vettünk részt, majd augusztus közepén megrendeztük az olimpiai szakágban a III. Ózd Kupát, amelyen a versengés Borsod Bajnoka címéért is folyt. Regionális verseny lévén a B-A-Z és Nógrád, Heves megye bringásai képviseltették magukat, mintegy 70 fővel. Rövid pihenő után a nagy sikernek örvendő IV. Ózdi Triatlon Verseny megszervezésében voltunk érdekeltek, ahol a kerékpáros pálya kijelölésében és a rajt-cél területen tevékenykedtek tagjaink. Az év leginkább várt hazai rendezésű eseményére 2014. november 2-án került sor, ami nem más volt, mint az V. SuperCross sorozat második futamának, az Eddekor – Ózd Kupának a megrendezése. A verseny létjogosultságát és sikerességét jól tükrözi, hogy az indulói létszám évről évre gyarapszik, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a tavalyi versenyen 127 versenyző állt rajthoz a Városi Stadionban megrendezett versenyen. Külön öröm volt számunkra, hogy a tavalyi belga győztes és szlovák versenyzők mellett lengyel bringások is részt vettek az Ózd Kupán.  A versenyek mellett jelen voltunk a város által rendezett eseményeken, így augusztus 20-án ügyességi versenyben segédkeztünk, majd októberben az Autómentes Napon. 

Az év kiemelt eseménye nálunk a cyclocross verseny (Fotó: Vanik Zoltán)

Az év kiemelt eseménye nálunk a cyclocross verseny (Fotó: Vanik Zoltán)

Sajnos 2014-ben klubunk színeiben nem avattak Magyar Bajnokot, de Kovács István „Pityikusz” a januári cyclocross Országos Bajnokság Master1-es korosztályában ezüst érmet szerzett. Maradva a cyclocross szakágnál fontos megjegyeznünk, hogy az V. SuperCross sorozat Master2-es összetett versenyének megnyerése is István nevéhez fűződik. Mindezek mellett az MTB maratonokon is kiválóan szerepelt és a Top Maraton sorozatban is sikerült maradandót alkotnia, ahol a középtávú Master1-es korosztály másodikjaként zárt. Mellette szintén ezen a távon és korosztályban Frölich Tamás állhatott fel a bronzérmet jelentő 3. helyre. Ugyanebben a versenysorozatban „csak” rövid távon Lórencz Péter „Szúnyog” is felfért összetett pontjaival a dobogó 3. fokára.

Pityikusz 2014-ben is keményen taposta a pedálokat

Pityikusz 2014-ben is keményen taposta a pedálokat (Fotó: Máhr Attila)

2015-ben azt a bizonyos lecet nem lesz könnyű ismét megugorni sem eredmények sem versenyrendezés tekintetében, ám tagjaink már elkezdték a felkészülést a hamarosan rajtoló szezonra, így várhatóan teljes mellszélességgel ott leszünk 2015-ben is a versenypályákon!

Végezetül itt is szeretnénk nagy köszönetet mondani Ózd Város Önkormányzatának és a Sportbizottság Tagjainak, hogy 2014-ben is letették bizalmukat mellettünk és lehetőséget biztosítottak számunkra, hogy részt vegyünk ezeken a versenyeken, illetve, hogy segítséget nyújtottak a hazai rendezésű események színvonalas megrendezéséhez.   

Ezt pedig mind megettük :)

Ezt pedig mind megettük 🙂

2015-ben kiemelt céljaink között szerepelnek

  • A hazai hegyikerékpáros és országúti Országos Bajnokságokon és Magyar Kupákon való eredményes szereplés 
  • A legrangosabb hazai maraton sorozatban a Top Maratonban való részvétel és minél jobb eredmények elérése.
  • A VI. SuperCross sorozatban való eredményes szereplés, amelynek 2. futamát egyesületünk rendezi.
  • A jelenlegi versenyzők versenyeztetési feltételeinek biztos megteremtése.
  • Az egyesület utánpótlás versenyezői létszámának bővítése.
  • Néhány külföldi versenyen való részvétel.
  • A fejlődéshez szükséges eszközök beszerzése.
  • Versenyek és túrák megszervezése és lebonyolítása. (Borsod Bajnoka MTB verseny és VI. SuperCross sorozat 2. futama)
  • Az Önkormányzaton kívül, új támogatók bevonása, akikkel hosszú távon sikeres, eredmnényes közös munkát végezhetünk.

Az idei évre tervezett versenynaptár megtekinthető itt!

szilvasvarad csoportkep 2014

2015-ben is ott leszünk a versenyeken

Share Button

Tagged: ,