Négy ÓKE érem az I. Kondenzgyík Miskolc Maratonról

Az elmúlt hétvégén megyénkben két hegyikerékpáros esemény közül is választhattak a magukat megmérettetni kívánó bringások, ugyanis egy időben két helyszínen is rendeztek MTB versenyt egymástól 60km-re. Az XCO szakágat előnyben részesítők az I. Decathlon – Borsodnádasd Kupa keretei között küzdhettek egymással, míg a maraton szakág kedvelői az I. Kondenzgyík Miskolc Maratonon állhattak rajthoz, ahol a szokásoknak megfelelően három táv 28, 56, és 84km közül választhattak.

Rajtra várakozva

Mivel szombat éjszaka Ózd és környékére is megérkezett a nagyon nem várt felhőszakadás, így a borsodnádasdi pálya nyomvonalát ismerve (szárazon is igen kemény pálya) inkább a maraton mellett döntöttek versenyzőink, ahol 9 fővel állt rajthoz az ÓKE különítmény. Ugyan az eső Miskolcot sem kerülte el, de a pálya a klasszikus maratonoknak megfelelő nyomvonalon haladt, így még sáros körülmények között is jól járható volt. Ehhez természetesen kellett még a Bükk talaja is. Versenyzőink ezúttal is állták a szó szerinti sarat és 4 éremmel gazdagodva térhettek haza, akik közül Kovács „Pityikusz” István a

Pityikusz a sártengerben 🙂

közép táv abszolút első helyét szerezte meg ami a master1 kategória 1. is jelentette, még Farkas Joci a rövid táv abszolútban 2. ezzel kategóriájának a master1-nek az 1. helyén ért célba. A rövid távú felnőttek között Molnár „Pufi” Péter állhatott fel a 2. helyre, még  a master1-es mezőnyben Lórencz „Szúnyog” Péter a 3. helyezést zsebelhette be. Szintén rövid távon a master2-es mezőnyben Csépányi Péter néhány buktával gazdagodva élete második versenyét teljesítette és a 4. helyen zárta a maratont. A versenyhez még hozzátartozik, hogy ha a szerencse egy kicsit az ÓKE versenyzők mellé áll, akkor nagy valószínűséggel még két éremmel gazdagodhattunk volna, ám sajnos nem így történt, így Frölich Tamás egy lassú defektet követően a felnőtt kategória 1. helyéről megállni kényszerült, majd azt megjavítva ismét sikerült visszaküzdenie magát az 1. helyre, de a cél előtt 8km-rel a hátsó kerék gumija végleg megadta magát és szétszakadt, ezzel durr defektet eredményezve! Mellette Farkas Ati is „szívhatta” a fogát, aki ha egy picit hamarabb kapcsol, akkor nem marad le fél perccel a dobogóról!

Összességében egy jó versenyen vehettünk részt, ami mellett még az eredmények is szépen alakultak!

Gratula mindenkinek!

Eredmények:

Hosszú táv:

Farkas Attila 4. hely

Közép táv:

Kovács István 1. Master1

Frölich Tamás 6. Felnőtt

Rövid táv:

Farkas Joci 1. Master1 

Molnár Péter 2. Felnőtt

Lórencz Péter 3. Master1

Csépányi Péter 4. Master2

Pap Gyula 7. Master3

Pap Henrik 10. Felnőtt

 

Tomi itt még az első defekt után

Molnár Peti

Fari

A rövid távú master1-es dobogó 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Button

Leave a comment