IV. SuperCross sorozat, ÓZD KUPA

ÓZD KUPA

Előnevezési lista ide kattintva! 

 

In English

Időpont: 2013. november 3.

Helyszín: Ózd, Városi Stadion, Bolyki főút 4. (megközelítés a Brassói út 1. szám, az uszoda felől ajánlott)

GPS: 48.221785,20.269046

Rendező: Ózdi Kerékpáros Egyesület

e-mail: okekerekpar@gmail.com

Telefon: +36-20-569-9231

Nevezés: www.supercross.hu

Az 1999-ben alakult Ózdi Kerékpáros Egyesület a cyclo-cross szakág SuperCross sorozatának alapító tagjaként immáron 3. alkalommal rendezi meg az Ózd Kupát.

A november 3-án megrendezésre kerülő ózdi verseny, amelynek fő támogatója ezúttal is Ózd Város Önkormányzata, így ennek megfelelően a sorozatban ismét az Ózd Kupa nevet viseli. A verseny az eddig megszokott, és már mondhatni bejáratott helyen a Városi Stadionban kerül megrendezésre. A pálya nyomvonala az elmúlt évkehez képest egy minimális változáson fog keresztül menni, ami azt jelenti, hogy száraz idő esetén a rajt és a cél területe a centerpálya körüli 400m-es salakos futópályán kerül kialakításra, ahol minden körben elhaladnak a versenyzők, így remélhetőleg a nézők számára még látványosabbá és követhetőbbé teszi a versenyt. A pálya hátsó részén (aki már járt itt az tudja, hogy ez a kézilabda pálya körüli részt jelenti) egy kicsivel több csiki-csukis rész illetve a füves szakaszon élesebb kanyarkombinációk várhatóak, amivel lassabbá és technikásabbá szeretnénk tenni a pályát. Ezeken felül természetesen megmarad a két lépcső felfutás és a dupla palánk.

2013-as pálya rajz

2013-as pálya rajz

Az ÓKE ezúttal is próbál megfelelni a versenyzők támasztotta elvárásoknak, így az idén is chipes időméréssel, illetve a verseny után egy pár virslivel, egy pohár forró teával vagy forralt borral várják a versenyzőket, valamint az előnevezettek rajtcsomagot kapnak.
A versenyhez tartozó fontos információ még, hogy a parkoló melletti WC előreláthatólag a „téliesítés” miatt nem fog üzemelni, így kérnénk a versenyzőket, hogy a Stadion székházában található mellékhelyiséget használják.
Továbbá szeretnénk felhívni a csapatok és a versenyzők figyelmét, hogy a verseny területén sátor, molinó stb. ki- és elhelyezése előzetes egyeztetéssel és csakis a szervezők által engedélyezett helyre történhet!

Plakat 2013

Kategóriák:

Kategória Születési év Rajtidő Versenyidő
Férfi U15 2000- 11.00 25-30 perc
Férfi U17 1998-1999 11.00 25-30 perc
Férfi U19 1996-1997 11.45 40-45 perc
Férfi U23 1992-1995 13.00 55-65 perc
Férfi felnőtt (Elit) 1985-1991 13.00 55-65 perc
Férfi master 1 1975-1984 13.00 55-65 perc
Férfi master 2 1965-1974 11:45 40-45 perc
Férfi master 3 -1964 11:00 25-30 perc
Női U17 1998- 11.00 25-30 perc
Női felnőtt -1997 11.45 40-45 perc
Hobbi férfi 11.00 25-30 perc

Átnevezések:

Bármely versenyzőknek lehetséges a felnőtt korosztályba (Elit) való nevezés, legyen az akár U15-ös, vagy master 3-as korosztályú induló. Adott versenyző a korosztályának megfelelő kategóriába, vagy a Felnőtt férfi (Elit) kategóriába nevezhet be. Egy szezonban egyszer lehetséges kategóriát váltani, csak az erősebb kategória felé! (Az összetett eredményeket érintő következményeket lásd: Összesítés.)

Egyik kategóriában sincs a kerékpárra vonatkozó megkötés – bármilyen, megfelelő műszaki állapotú (egyszemélyes, két működő fékkel rendelkező, stb.) kerékpárral rajthoz lehet állni.

Hobbi kategóriában csak és kizárólag licenccel nem rendelkező versenyzők indulhatnak. Hobbi kategóriában nincsen összetett értékelés, a kategóriát azon versenyzőknek ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni ezzel a versenyformával.

Időrend:

Nevezés: 09.00-tól. A nevezés az egyes kategóriákba, az adott rajt előtt egy órával zárul.
1. rajt: 11.00 – Férfi U15, Férfi és Női U17, Férfi master 3
2. rajt: 11.45 – Férfi U19, Női felnőtt, Férfi master 2
3. rajt: 13.00 – Férfi U23, Férfi felnőtt (Elit) , Férfi master 1
Eredményhirdetés – 14:30

Rajtszám:
A versenyzők számára kiosztásra kerülő rajtszámok az egész sorozatra érvényesek. A versenyzők kötelesek mind a hát-rajtszámot, mind a váll-rajtszámot a rendezők iránymutatásának megfelelően elhelyezni a mezükön. Elvesztett, otthon hagyott rajtszám esetén 700 Ft (nevezési díjon felüli összeg) pótlási díjat köteles fizetni a versenyző.

Nevezési díj:
U15, U17 és U19 kategóriákban: 1500 Ft.
További kategóriákban: 2500 Ft.

Helyszíni nevezés: U15, U17 és U19 kategóriákban: 2000 Ft.További kategóriákban: 3000 Ft.

Előnevezési lehetőségről az egyes futamok rendezői adnak tájékoztatást. Az egész sorozatra való egységes (elő)nevezés jelenleg nem lehetséges.
Nevezési lehetőség: www.supercross.hu
A nevezési díj fizetése a helyszínen is elegendő! (viszont a rajtcsomag feltétele a regisztráció)

Pontszámítás:

Az UCI Cyclo-Cross világkupák pontozása alapján:

Összesítés:

– A sorozat összesítésénél a 6 legjobb futamon elért eredmény számít. (Pontegyenlőség esetén az alábbi összehasonlítás szerint kerülnek eldöntésre a helyezések: bármelyik futamon elért előkelőbb helyezés; több előkelőbb helyezés; megegyező helyezések esetén egymáshoz viszonyított időeredmény a közös futamok összesítése alapján.)

– Az összesítésnél a fenti kategóriákon kívül a legjobb csapatot is díjazzuk. A csapatsorrend az egyesület 4 legtöbb pontot elért versenyzőjének összpontszáma alapján kerül kihirdetésre.

– A sorozat eredményhirdetésére az utolsó futam napján, Budapesten kerül sor.

– Az adott futamon elindult, de célba nem ért (DNF) versenyzők 1 pontot kapnak. El nem indult (DNS) vagy kizárt (DSQ) versenyző 0 pontot kap.

– Kategóriaváltás esetén a versenyző a korábbi kategóriájának összesítésében az utolsó helyre kerül (pontszáma feltüntetésével). Egy szezonban egyszer lehet kategóriát váltani, azt csak és kizárólag az erősebb kategória irányába, és csak Férfi felnőttbe (Elit).

– Hobbi kategóriában nincsen összesített végeredmény.

Szolgáltatások:

A sorozat minden állomásán kulturált parkolási- , wc-, zuhanyzási-, öltözési- és bringamosási lehetőséggel várjuk a versenyzőket, a futamokat elektronikus időméréssel biztosítjuk! A nevezési díjban foglalt egyéb további szolgáltatásokról az egyes rendezők döntenek.

Egyéb szabályok:

– Fejvédő viselése minden pályára lépő számára (pályabejárás és a verseny ideje alatt is) kötelező!

– A versenyző számára kerék- illetve kerékpárcsere, szerelői segítség, frissítő beadása csak és kizárólag a frissítő/technikai zóná(k)ban történhet.

– A pályán csak a haladási irányban lehet közlekedni, a technikai zónába (és bármilyen egyéb okból) visszafordulni tilos!

– Az elhelyezett akadályok megkerülése, a pálya lerövidítése vagy sportszerűtlen magatartás tanúsítása azonnali kizárást von maga után.

– A lekörözésre kerülő versenyzőknek elsőbbséget kell adni a leköröző versenyzőknek, a legelső alkalommal amint az lehetségessé válik.

– A szabályok be nem tartása a versenyrendezőség döntése alapján figyelmeztetést és kizárást is vonhat maga után!

– Vitás kérdésekben, óvás esetében a SuperCross Sorozat hét futamának versenyigazgatói (Szabolcsik János, Frölich Tamás, Tóth András, Kéri István, Szász Viktor, Duzmath Csaba, Danó Péter) közül az adott helyszínen ott lévők, a rendelkezésre álló összes információ megismerése után, konszenzusos döntést hoznak. Döntésképtelenség/szavazat-egyenlőség esetén az adott futam szervezőjének véleménye dönt.

A versenyzők a nevezésnél aláírásukkal nyilatkoznak a következőkről:

– A verseny teljesítéséhez megfelelő fizikai állapotban vagyok, a teljesítést akadályozó betegségben nem szenvedek.

– A versenyen teljes mértékben saját felelősségemre indulok, bármely a verseny előtt/alatt/után bekövetkező sérülésért, illetve anyagi kárért a rendező egyesület, a rendező- és a rendezőség által megbízott személyek/szervezetek, továbbá a verseny útvonala által érintett területek tulajdonosai illetve kezelői semmilyen címen felelősséget nem vállalnak, illetve felelősségre nem vonhatóak.

– Lemondok minden, a versennyel bármilyen kapcsolatba hozható elszenvedett baleset vagy kár esetén az előző bekezdésben felsoroltakkal szembeni jogi eljárásról. Tudomásul veszem, hogy baleset esetén semmiféle igényt nem támaszthatok a fentebb felsoroltakkal szemben. A verseny előtt/alatt/után minden általam okozott kárért személyes és anyagi felelősséggel tartozom.

– Elfogadom, hogy a sporteseményről készült film-, és képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ellenszolgáltatást ezért nem kérek.

– Elfogadom, hogy a nevezési adatlap pontatlan kitöltéséből, a nevezés során helytelen adatok megadásából adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget.

A szervezők a szabályok változtatásának jogát fenntartják!

Share Button

Leave a comment