Két éremmel gyarapodott az idei SuperCross mérlegünk – Karancs Kupa, Salgótarján

Talán még nem is regenerálódtak teljesen egyesületünk versenyzői az egy héttel ezelőtti veszprémi SuperCross futam terheléséből, de ma már újra versenykörülmények között pattantak nyeregbe a sorozat negyedik futamán, a Karancs Kupán, hogy újabb pontokat gyűjtsenek az összetett verseny minél jobb helyezéséhez. A futam központjául a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadion szolgált, de a pálya nyomvonala a jól ismert Dolinka Parkban vezetett többnyire, ami jelentősen nem változott a tavalyi évhez képest, így megmaradt az igencsak meredek lépcsősor, majd utána a fenyves erdő, amelyben a kiálló gyökerek nehezítették a bringások előrehaladását. Ezek mellett egy új akadály egy rövid lépcsősor nehezítette még a versenyzők dolgát. Az időjárás igazi november végi esős, hidegre váltott át az egy héttel ezelőttihez képest, aminek köszönhetően még nagyobb erőkifejtésre és motivációra volt szükségük a versenyzőknek.

Balzs tarjan

Balázs halad a dobogó 3. helye felé

Klubunkat  négy mindenre elszánt crossosunk, Farkas BalázsFrölich Tamás, Kovács István és Lórencz Péter képviselte. A legfiatalabb versenyző, Farkas Balázs az idei évben kóstolt bele először a cross versenyzésbe, ám úgy látszik helyesen tette ezt, mivel az itthoni pályán elszenvedett technikai hibáját sikerült ma kiküszöbölnie és Barcika után újra felállhatott a dobogó 3. fokára a hobbi felnőtt kategóriában, ezzel megszerezve mai napi első érmünket. A délelőtti futamokat még viszonylag száraz pályán teljesíthették a résztvevők, de az egyre nagyobb intenzitással szakadó eső a délután rajtoló “király kategóriák” számár teljesen eláztatta a pályát, ami nem nyerte el mindegyik  versenyző tetszését. Az ÓKE-ból, ahogy már megszokhattuk ebben a rajtban volt megtalálható a Pityikusz, Szúnyog, Tomi trió, akik mint mindig a  Master1-ek mezőnyét erősítették.

István tapossa a sarat (Fotó: Lőrincz Bence/nosza.info)

István tapossa a sarat (Fotó: Babka Szabolcs/nosza.info)

A rajtra a veszprémi futamtól eltérően egy széles aszfaltcsíkon került sor, így a hátulról induló versenyzők számára is meg volt a lehetőség, hogy előrébb kerüljenek, de aki ott nem tudott, annak volt még lehetősége 11 körön keresztül helyezésének javítására. A három ózdi közül a rajtot legjobban István és Tamás kapta el, akik így a terepre fordulást követően kimaradtak egy veszprémihez hasonló összeakadásból, de nem úszta meg ilyen szerencsésen Péter, aki beragadt a többiek mögé és jelentős hátrányt szedett össze az élmezőnyhöz képest. István eközben újra “megtalálta” a második helyet, de az összeakadás egyik áldozatául esett és az összetett versenyben előtte álló Szabó András rendezte sorait és felért rá, majd azzal a lendülettel tovább is ment egészen az első helyig.

Szalma Csaba (elől) és Tomi üldözik Istvánt (Fotó: Lőrincz Bence/nosza.info)

Szalma Csaba (elől) és Tomi üldözik Istvánt (Fotó: Lőrincz Bence/nosza.info)

István mögött 10 másodperccel Tamás küzdött a 4. helyen, de a jó erőben lévő Szalma Csaba megelőzte őt, aki néhány körön keresztül Istvánnal is tartani tudta a lépést, de később leszakadt róla, így István magabiztosan tartotta meg a harmadik helyet egészen a célig. Tamás közben próbált tempót váltani, de már nem tudott felérni a negyedik helyre, így 5. helyen ért célba, ami javuló tendenciát mutat az előző versenyekhez képest. Péternek sajnos a hideggel és a sárral egyaránt akadtak gondjai, így ő a 9. helyen gurult át a célvonalon. A SuperCross összetett versenyében István megőrizte 3. helyét, Péter a 4. Tamás pedig a 8. helyről várja a folytatást.

Sár, hideg és sár volt jellemző a mai napra.

Sár, hideg és még több sár volt jellemző a mai napra. (Fotó: Lőrincz Benc/nosza.info)

Istvánnak ma "csak" a 3. hely jutott

Istvánnak ma „csak” a 3. hely jutott

 

Pityikusz a versenyről:

– Kicsit enervált voltam a mai napon. Az eső és a hideg nem nekem kedvezett. Sajnos már az első körökben sem éreztem magam igazán erősnek, ami valószínűleg a kevés pihenés miatt következett be. Úgy éreztem, hogy a csütörtöki intervallos edzésből sem regenerálódtam eléggé, így a táv felénél komolyan kellett küzdenem, hogy megtartsam a 3. helyemet. Szerencsére azért tudtam még újítani és sikerült eltávolodnom vetélytársamtól. Ma elsőként szerettem volna végezni, de így utólag visszatekintve a versenyre, örülök ennek a helyezésnek is!

Pityikusz "megfagyva" a verseny után

Pityikusz „megfagyva” a verseny után

Tomi így látta a futamot:

– Végre sikerült egy jó rajtpozíciót találnom, aminek meg is lett az eredménye és jó tudtam az egy nyomsávos terepre fordulni. Bár az egyik helyen próbáltak elém beszúrni, aminek megint összeakadás lett a vége, de ennek szerencsére én most nem estem áldozatául. Az egyik legkeményebb cross pálya a tarjáni, így egy kicsit tartottam tőle, de fejben éreztem, hogy ma ez nekem feküdni fog. Igaz, hogy a meredek és hosszú lépcsősoron olyan tejsavfelszaporodás volt a lábaimban, hogy majd szét szakadtak a fájdalomtól, de csak túléltem! :)Összességében az idei SuperCross eredményeim után meg vagyok elégedve az ötödik hellyel, de remélem a jövőhéten lesz ez még jobb is!

 

Tomi a verseny után

Tomi a verseny után

A srácok legközelebb december 1-én Balassagyarmaton a Palóc Crosson állnak rajthoz!

SteveStudió videója a versenyről:

Share Button